اجزاء بریڈ سلائس دو عدد ٹماٹر دو عدد پیاز آدھا لال شملہ مرچ آدھی شملہ مرچ پیلی شملہ مرچ آدھی شملہ مرچ ہرا پیاز دو کھا نے کے چمچ کالا زیتون چھ عدد ہرا دھنیا دو کھانے کے چمچ نمک حسبِ ذائقہ کالی مرچ پسی ہوئی ایک چائے کا چمچ چیڈر چیز دو کھانے کے […]

مزید پڑھیں

اجزاء چکن ونگز 200گرام کوکنگ آئل چار کھانے کے چمچ ادرک لہسن چوپ کیا ہوا دو کھانے کے چمچ نمک حسبِ ذائقہ کالی مرچ کُٹی ہوئی ایک چائے کا چمچ سویا سوس ایک کھانے کا چمچ چلی سوس ایک کھانے کا چمچ چینی ڈیڑھ کھانے کا چمچ لیموں کا رس ایک کھانے کا چمچ شہد […]

مزید پڑھیں

اجزاء سٹرا بیری 200 گرام چینی چار کھانے کے چمچ اوریو بسکٹ 100 گرام مکھن(بغیر نمک والا) چار کھانے کے چمچ سویٹنڈ کنڈینسڈ مِلک 250گرام چیزکریم 500گرام لیموں کا رس ۱یک کھانے کا چمچ ونیلا ائسنس ایک چائے کا چمچ ہرشی سیرپ ڈھائی کھانے کے چمچ مالٹے کا چھلکا(جولین کٹنگ) ۱یک چائے کا چمچ ترکیب […]

مزید پڑھیں

اجزاء جھینگا 500گرام سرکہ تین کھانے کے چمچ دہی دو کھانے کے چمچ نمک حسبِ ذائقہ پیلا رنگ آدھا چائے کا چمچ زیرہ کُٹا ہوا ایک چائے کا چمچ دھنیا پاؤڈر ۱یک چائے کا چمچ گرم مصا لحہ ایک چائے کا چمچ لیموں کا رس دو کھانے کے چمچ کھانے کاتیل دو کھانے کے چمچ […]

مزید پڑھیں

اجزاء چکن (بونلیس ) 300گرام اسپیگٹی 250گرام میچل ادرک لہسن کا پیسٹ ڈیڑھ کھانے کا چمچ میچل ٹماٹر پیسٹ تین کھانے کے چمچ کھانے کا تیل دو کھانے کے چمچ زیتو ن کا تیل دو کھانے کے چمچ سفید مرچ پسی ہوئی ایک چائے کا چمچ پانی حسبِ ضرورت نمک حسبِ ذائقہ اوریگانو آدھا چائے […]

مزید پڑھیں

اجزاء انڈے دو عدد نمک حسبِ ذائقہ کالی مرچ کُٹی ہوئی آدھی چائے کا چمچ ہرا دھنیا دو کھانے کے چمچ پیلی شملہ مرچ (چوپ کیا ہوا) ایک کھانے کا چمچ ہری مرچ (چوپ کیا ہوا) آدھی چائے کا چمچ سبز شملہ مرچ (چوپ کیا ہوا) ایک کھانے کا چمچ کھانے کا تیل دو کھانے […]

مزید پڑھیں

اجزاء مچھلی(بیکٹی ) 500گرام نمک حسبِ ذائقہ سرکہ دو کھانے کے چمچ ادرک لہسن پیسٹ ایک کھانے کا چمچ میدہ چار کھانے کے چمچ کارن فلور دوکھانے کے چمچ سفید مرچ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ بیکنگ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ لیموں کا جوس ایک کھانے کا چمچ انڈے کی سفیدی ایک عدد کھانے […]

مزید پڑھیں

اجزاء بیف قیمہ 500گرام نمک حسبِ ذائقہ انڈا ایک عدد میدہ چار کھانے کے چمچ کارن فلور تین کھانے کے چمچ ثابت زیرہ ایک چائے کا چمچ کُٹی ہوئی لال مرچ ڈیڑھ کھانے کے چمچ زیرہ پاؤڈر دو کھانے کے چمچ کالی مرچ کُٹی ہوئی دو کھانے کے چمچ پیاز (چوپ کیے ہوئے) آدھی ہری […]

مزید پڑھیں

اجزاء آدمز چیڈر چیز 200 گرام آدمز مزریلہ چیز 200 گرام اُبلے ہوئے آلو 200 گرام نمک حسبِ ذائقہ سفید مرچ پاؤڈر ایک کھانے کا چمچ انڈا تین عدد بریڈ کرم حسبِ ضرورت کھانے کا تیل حسبِ ضرورت ترکیب ایک برتین میں اُبلے ہوئے آلو کو کدو کش کر لیں اوردوسرے برتن میں چیڈر چیز […]

مزید پڑھیں

اجزاء ماماز مایونیز(پیکٹ) ایک لیٹر آلو (کیوب کٹنگ) 100 گرام گاجر (کیوب کٹنگ) 100 گرام سیب (کیوب کٹنگ) 100 گرام مٹر 100گرام انگور 50گرام سٹرابیری 50گرام انار 20 گرام آئسنگ شوگر تین کھانے کے چمچ کریم چار کھانے کے چمچ ٹھنڈا پانی حسبِ ضرورت پانی حسبِ ضرورت ترکیب ایک برتن میں پانی لیں اُس میں […]

مزید پڑھیں

Experience Worldwide Delicious Continental Food Recipes at SooperChef.pk

If you're looking for inspiration to cook delicious Continental dishes - we've got the most mouthwatering collection for you! From Pan Fried Fish and Finger Fish to Stuffed Onion Rings and Chicken Nuggets, we’ve got all the Continental inspiration you could possibly need. The term Continental cuisine refers to the type of food eaten inthe European countries. Under the name of Continental comes UK, American, Armenian, Italian, New Zealand, Russia and many other European dishes. Continental food recipes include less spices and chilies. Instead dairy products and fresh herbs are included in the cuisines.The cooking method utilized in making is mostly grilling, roasting and stewing which make the meal low in calories and the use of carbs is very less in continental cuisines. The type of meals are prepared with cheese, milk, eggs and meats.

Classification of Continental Cuisine

American – American cuisine can be classified into many regions: South-American cuisine, North-American cuisine and Latin-American cuisine. American meals have a rich and diversified style of cooking. Italian – Italian cuisine is considered one of the most famous for its variety of dishes suitable for every season and occasion. What makes Italian food the best is that it varies from region to region. It is one of the tastiest cuisines of the world. British – British food depicts the food culture of England. British continental food distinguished among other with ‘Full Breakfast’. Breads, cheese, pies, hamburger, coffee, tea, pastries and jam are part of some of the main food items served in the United Kingdom.

Cooking Methods for Continental Food

Roasting – Roasting is used to make roasted continental dishes. In this method vegetables and meat is roasted in grill or an oven. Baking – This type of cooking method is mainly used to make pies, pastries, cakes, etc. In this process dish is baked in an oven by providing it dry heat to bake. Grilling – Food items like fish, lamb, beef, vegetables are majorly made by this method to serve continental cuisine. Stewing – It is a unique process of boiling vegetables and meats with ingredients and cooking it in a slow cooker. It is a long cooking process, but most of the continental dishes are made under this method.

Ingredients Used in Continental Cuisines

Continental dishes contain minimum amount of spices and are cooked with less chilies. Fresh herbs are used in cooking recipes. Fresh dairy products are considered as an important part of cooking continental dishes. Cold meats, pastries, jam, bread, butter, cheese, etc. are some of the important served breakfast items used in making Continental cuisine.

Health Benefits of Continental Food

Continental dishes are made mostly by roasting, stewing and grilling method and these cuisines are low in calories, as fats and carbs are not included as a part of Continental foods. This type of food is rich in high protein items like meats, vegetables and eggs. Seafood included as a part of Continental dishes is high in Omega-3 fatty acids and it is considered as one of the main food items in continental meals. Pakistani Recipes | Chinese Recipes | Sweets & Desserst Recipes | Continental Recipes