اجزاء ۔ چکن بریسٹ دو عدد ۔ ٹماٹو کیچپ تین کھانے کے چمچ ۔ سویا سوس دو کھانے کے چمچ ۔ لیمن جوس ایک کھانے کاچمچ ۔ چینی دو کھانے کے چمچ ۔ کالی مرچ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ ۔ زیتون کا تیل دو کھانے کے چمچ ۔ پیاز چو پ کی ہوئی آدھی […]

مزید پڑھیں

اجزاء ۔ مکھن دو کھانے کے چمچ ۔ میری بسکٹ دو پیکٹ ۔ اخروٹ کُٹا ہوا 250گرام ۔ (کنڈینسڈ)ملک 200گرام ۔ پائن ایپل (چھوٹے کیوب) ایک ٹِن پیک ۔ چوکلیٹ چپ 50گرام ۔ کریم 200ملی لیٹر ۔ اسٹرابیری کیوب بطور گارنش ترکیب ۔ ایک ٹرے میں مکھن لگائیں اور اس میں میری بسکٹ ،پائن ایپل […]

مزید پڑھیں

اجزاء ۔ مزریلہ چیز (کدوکش کی ہوئی) 200گرام ۔ چیڈر چیز (کدوکش کی ہوئی) 200گرام ۔ نمک حسبِ ذائقہ ۔ کارن فلور دو کھانے کے چمچ ۔ سفید مرچ پسی ہوئی آدھا چائے کا چمچ ۔ اوریگانو آدھا چائے کا چمچ ۔ انڈا دو عدد ۔ بریڈ کرم 200گرام ۔ کھانے کا تیل حسبِ ضرورت […]

مزید پڑھیں

اجزا ء ۔ میدہ ایک کپ ۔ نمک حسبِ ذائقہ ۔ کالی مرچ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ ۔ مزریلہ چیزسلائس تین عدد ۔ گول پیاز دو عدد ۔ انڈے تین عدد ۔ بریڈ کرم ڈیڑھ کپ ۔ کھانے کا تیل حسبِ ضرورت ترکیب ۔ پیاز کو رنگز کی شکل میں کاٹ لیں ۔ ۔ […]

مزید پڑھیں

اجزاء ۔ انڈے چار عدد ۔ نمک حسبِ ذائقہ ۔ لال مر چ ایک چائے کا چمچ ۔ مزریلہ چیز (کدو کش ) آدھا کپ ۔ اوریگانو ایک چائے کا چمچ ۔ زیتون کا تیل تین کھانے کے چمچ ۔ پیاز آدھی ۔ سبز شملہ مرچ آدھی ۔ ٹماٹر دوعدد ۔ پیلی شملہ مر چ […]

مزید پڑھیں

اجزاء ۔ پاستہ 150گرام ۔ پانی چار کپ ۔ بیف بونلیس جولین کٹنگ 500گرام ۔ نمک حسبِ ذائقہ ۔ کالی مرچ پسی ہوئی ایک چائے کا چمچ ۔ کارن فلور دو کھانے کے چمچ ۔ ادرک لہسن پیسٹ ایک کھانے کا چمچ ۔ کھانے کا تیل چار کھانے کے چمچ ۔ لہسن چوپ کیا ہوا […]

مزید پڑھیں

اجزاء ۔ چکن بونلیس 400گرام ۔ زیتون کاتیل چھ کھانے کے چمچ ۔ لیموں کا رس ایک کھانے کاچمچ ۔ ادرک لہسن کا پیسٹ ایک کھانے کا چمچ ۔ مسٹرڈ پیسٹ ایک چائے کا چمچ ۔ سفید مرچ پسی ہوئی ایک چائے کا چمچ ۔ اوریگانو آدھا کھانے کا چمچ ۔ چلی سوس ایک چائے […]

مزید پڑھیں

اجزا ء ۔ انڈا ایک عدد ۔ زیتون کا تیل دو کھانے کے چمچ ۔ لہسن چوپ کیا ہوئے چار عدد ۔ لال مرچ کُٹی ہوئی ایک چائے کا چمچ ۔ چینی ایک چائے کا چمچ ۔ ٹماٹو کیچپ ایک کھانے کا چمچ ۔ پیاز آدھا پیاز ۔ ٹماٹر تین عدد ۔ نمک حسبِ ذائقہ […]

مزید پڑھیں

اجزاء ۔ بریڈ سلائس دو عدد ۔ انڈے تین عدد ۔ پیاز(چوپ کی ہوئی) آدھی ۔ پیلی شملہ مرچ (چوپ کی ہوئی) آدھی ۔ ٹماٹر (چوپ کیے ہوئے) دو عدد ۔ مزریلہ چیز (کدو کش کی ہوئی) آدھا کپ ۔ ہری مرچ (چوپ کی ہوئی) دو عدد ۔ سبز شملہ مرچ (چوپ کی ہوئی) آدھی […]

مزید پڑھیں

اجزاء آئس برگ (کیوب کٹنگ) 200گرام ۔ ٹماٹر (کیوب کٹنگ) دو عدد ۔ پیلی شملہ مر چ (کیوب کٹنگ) ایک عدد ۔ ہری شملہ مرچ (کیوب کٹنگ) ایک عدد ۔ لال شملہ مر چ (کیوب کٹنگ) ایک عدد ۔ کھیرا ایک عدد ۔ پیاز ایک عدد ۔ پنیر چیز (کیوب کٹنگ) 25گرام ۔ زیتون کا […]

مزید پڑھیں

Experience Worldwide Delicious Continental Food Recipes by SooperChef.pk

If you're looking for inspiration to cook delicious Continental food - we've got the most mouthwatering collection for you! From Pan Fried Fish and Finger Fish to Stuffed Onion Rings and Chicken Nuggets, we’ve got all the Continental inspiration you could possibly need. The term Continental cuisine refers to the type of food eaten inthe European countries. Under the name of Continental comes UK, American, Armenian, Italian, New Zealand, Russia and many other European dishes. Continental food recipes include less spices and chilies. Instead dairy products and fresh herbs are included in the cuisines.The cooking method utilized in making is mostly grilling, roasting and stewing which make the meal low in calories and the use of carbs is very less in continental cuisines. The type of meals are prepared with cheese, milk, eggs and meats.

Classification of Continental Cuisine

American – American cuisine can be classified into many regions: South-American cuisine, North-American cuisine and Latin-American cuisine. American meals have a rich and diversified style of cooking. Italian – Italian cuisine is considered one of the most famous for its variety of dishes suitable for every season and occasion. What makes Italian food the best is that it varies from region to region. It is one of the tastiest cuisines of the world. British – British food depicts the food culture of England. British continental food distinguished among other with ‘Full Breakfast’. Breads, cheese, pies, hamburger, coffee, tea, pastries and jam are part of some of the main food items served in the United Kingdom.

Cooking Methods for Continental Food

Roasting – Roasting is used to make roasted continental dishes. In this method vegetables and meat is roasted in grill or an oven. Baking – This type of cooking method is mainly used to make pies, pastries, cakes, etc. In this process dish is baked in an oven by providing it dry heat to bake. Grilling – Food items like fish, lamb, beef, vegetables are majorly made by this method to serve continental cuisine. Stewing – It is a unique process of boiling vegetables and meats with ingredients and cooking it in a slow cooker. It is a long cooking process, but most of the continental dishes are made under this method.

Ingredients Used in Continental Cuisines

Continental dishes contain minimum amount of spices and are cooked with less chilies. Fresh herbs are used in cooking recipes. Fresh dairy products are considered as an important part of cooking continental dishes. Cold meats, pastries, jam, bread, butter, cheese, etc. are some of the important served breakfast items used in making Continental cuisine.

Health Benefits of Continental Food

Continental dishes are made mostly by roasting, stewing and grilling method and these cuisines are low in calories, as fats and carbs are not included as a part of Continental foods. This type of food is rich in high protein items like meats, vegetables and eggs. Seafood included as a part of Continental dishes is high in Omega-3 fatty acids and it is considered as one of the main food items in continental meals. Pakistani Recipes | Chinese Recipes | Sweets & Desserst Recipes | Continental Recipes