اجزاء آدمز چیڈر چیز 200 گرام آدمز مزریلہ چیز 200 گرام اُبلے ہوئے آلو 200 گرام نمک حسبِ ذائقہ سفید مرچ پاؤڈر ایک کھانے کا چمچ انڈا تین عدد بریڈ کرم حسبِ ضرورت کھانے کا تیل حسبِ ضرورت ترکیب ایک برتین میں اُبلے ہوئے آلو کو کدو کش کر لیں اوردوسرے برتن میں چیڈر چیز […]

مزید پڑھیں

اجزاء ماماز مایونیز(پیکٹ) ایک لیٹر آلو (کیوب کٹنگ) 100 گرام گاجر (کیوب کٹنگ) 100 گرام سیب (کیوب کٹنگ) 100 گرام مٹر 100گرام انگور 50گرام سٹرابیری 50گرام انار 20 گرام آئسنگ شوگر تین کھانے کے چمچ کریم چار کھانے کے چمچ ٹھنڈا پانی حسبِ ضرورت پانی حسبِ ضرورت ترکیب ایک برتن میں پانی لیں اُس میں […]

مزید پڑھیں

اجزاء اوریو بسکٹ دس عدد ونیلاآئس کریم حسبِ ضرورت آئسنگ شوگر ایک چائے کا چمچ مکھن آدھا کپ گول رنگ دو عدد چاکلیٹ سیرپ حسبِ ضرورت ترکیب ایک برتن میں اور یو بسکٹ ڈالیں اوراُن کو پیس کرپاؤڈر بنا لیں۔ اب ایک برتن میں مکھن کو گرم کر لیں اور اس کو بسکٹ کے پاؤڈر […]

مزید پڑھیں

اجزاء مکرونی 200گرام چکن بو ن لیس 100گرام نمک حسبِ ذائقہ کھانے کا تیل چارکھانے کے چمچ کالی مر چ کُٹی ہوئی ایک کھانے کا چمچ چلی سوس ایک چائے کا چمچ ادرک لہسن کا پیسٹ ایک چائے کا چمچ لہسن چوپ کیا ہوا ایک چائے کاچمچ ٹماٹو کیچپ دو کھانے کے چمچ ٹماٹر 10گرام […]

مزید پڑھیں

اجزاء بِگ بَرڈ چکن لیگز (پیکٹ) ایک کلو نمک حسبِ ضرورت سرکہ ایک کپ ادرک لہسن کا پیسٹ ایک کھانے کا چمچ انڈا ایک عدد مسٹرڈ پیسٹ ایک کھانے کا چمچ کارن فلور دو کھانے کے چمچ ادرک پاؤڈر ایک چائے کا چمچ کالی مرچ پاؤڈر ایک کھانے کا چمچ میدہ تین کھانے کے چمچ […]

مزید پڑھیں

اجزاء ڈان چکن نگِٹس(پیکٹ) 270 گرام میدہ ڈیڑھ کپ چینی ایک چائے کا چمچ موزریلہ چیز(کدو کش) 50گرام چیڈرچیز(کدو کش) 50گرام پیزا سوس دو کھانے کے چمچ نمک حسبِ ذائقہ پارہ میزان چیز ایک کھانے کا چمچ دودھ آدھا کپ ییسٹ ایک چوتھائی کھانے کا چمچ سفید مرچ پاؤ ڈر ایک چائے کا چمچ بھُنا […]

مزید پڑھیں

اجزاء انڈے تین عدد دودھ ایک چوتھائی دار چینی پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ پیسی ہوئی چینی ایک کھانے کا چمچ ونیلا ایسنس ایک چائے کا چمچ کھانے کا تیل دو کھانے کے چمچ مکھن دو کھانے کے چمچ شہد حسبِ ضرورت ترکیب ایک برتن میں انڈے پھینٹ لیں اور دودھ، دارچینی پیسی ہوئی،ونیلا ایسنس […]

مزید پڑھیں

اجزاء مچھلی( بیکٹی ) 200گرام نمک حسبِ ذائقہ کالی مرچ کُٹی ہوئی ایک چائے کا چمچ لہسن کا پیسٹ آدھا چائے کا چمچ لیموں کا رس ایک چائے کا چمچ زیتون کا تیل دو کھانے کے چمچ کھانے کا تیل آدھا کپ پالک 50گرام پیاز 50گرام لہسن چوپ ایک چائے کا چمچ لیموں کا چھلکا […]

مزید پڑھیں

اجزاء فش بون لیس کیوب کٹنگ(بیکٹی فش) 200گرام نوڈلز اُبلے ہوئے 150گرام گاجر جولین کٹنگ دو کھانے کے چمچ مشروم کیوب کٹنگ دو کھانے کے چمچ شملہ مرچ جولین کٹنگ دو کھانے کے چمچ ہرا پیاز دو کھانے کے چمچ نمک حسب ذائقہ کارن فلور دو کھانے کے چمچ سفید مرچ پسی ہوئی ایک کھانے […]

مزید پڑھیں

اجزاء آلو اُبلے ہوئے 200گرام مٹر اُبلے ہوئے 50گرام گاجر اُبلی ہوئی 50گرام شملہ مرچ 25گرام ہرا دھنیا 5گرام نمک حسبِ ذائقہ سفید مرچ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ بریڈ کرم حسبِ ضرورت اوریگانو ایک چائے کا چمچ انڈا تین عدد چیڈر چیز تین کھانے کے چمچ کوٹیج چیز تین کھانے کے چمچ کھانے کا […]

مزید پڑھیں
If you're looking for inspiration to cook delicious Continental dishes - we've got the most mouthwatering collection for you! From Pan Fried Fish and Finger Fish to Stuffed Onion Rings and Chicken Nuggets, we’ve got all the Continental inspiration you could possibly need. The term Continental cuisine refers to the type of food eaten inthe European countries. Under the name of Continental comes UK, American, Armenian, Italian, New Zealand, Russia and many other European dishes. Continental food recipes include less spices and chilies. Instead dairy products and fresh herbs are included in the cuisines.The cooking method utilized in making is mostly grilling, roasting and stewing which make the meal low in calories and the use of carbs is very less in continental cuisines. The type of meals are prepared with cheese, milk, eggs and meats.

Classification of Continental Cuisine

American – American cuisine can be classified into many regions: South-American cuisine, North-American cuisine and Latin-American cuisine. American meals have a rich and diversified style of cooking. Italian – Italian cuisine is considered one of the most famous for its variety of dishes suitable for every season and occasion. What makes Italian food the best is that it varies from region to region. It is one of the tastiest cuisines of the world. British – British food depicts the food culture of England. British continental food distinguished among other with ‘Full Breakfast’. Breads, cheese, pies, hamburger, coffee, tea, pastries and jam are part of some of the main food items served in the United Kingdom.

Cooking Methods for Continental Cuisine

Roasting – Roasting is used to make roasted continental dishes. In this method vegetables and meat is roasted in grill or an oven. Baking – This type of cooking method is mainly used to make pies, pastries, cakes, etc. In this process dish is baked in an oven by providing it dry heat to bake. Grilling – Food items like fish, lamb, beef, vegetables are majorly made by this method to serve continental cuisine. Stewing – It is a unique process of boiling vegetables and meats with ingredients and cooking it in a slow cooker. It is a long cooking process, but most of the continental dishes are made under this method.

Ingredients Used in Continental Cuisine

Continental dishes contain minimum amount of spices and are cooked with less chilies. Fresh herbs are used in cooking recipes. Fresh dairy products are considered as an important part of cooking continental dishes. Cold meats, pastries, jam, bread, butter, cheese, etc. are some of the important served breakfast items used in making Continental cuisine.

Health Benefits of Continental Food

Continental dishes are made mostly by roasting, stewing and grilling method and these cuisines are low in calories, as fats and carbs are not included as a part of Continental food. This type of food is rich in high protein items like meats, vegetables and eggs. Seafood included as a part of Continental dishes is high in Omega-3 fatty acids and it is considered as one of the main food items in continental meals. Pakistani Recipes | Chinese Recipes | Sweets & Desserst Recipes