Recipes

More

Chicken Bread Recipe by sooperchef

Chicken Bread Recipe by sooperchef

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

Bite into joy with this irresistible homemade Chicken Bread. This easy and quick Chicken Stuffed Bread is perfect teatime snack. Learn to make this Chicken Bread with our step-by-step tutorial. Leave your feedback in comments.

 Ingredients

Ingredients for Bread dough
Ingredients for Chicken Filling
Ingredients for Assembling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, yeast, sugar, salt, and oil and knead smooth with lukewarm water. Cover it with plastic wrap and rest until it doubles in size.

2 .
In a pan heat butter and add onion and green chilies. Cook until translucent. Add flour and cook for a minute.

3 .
Add milk and cook until it starts boiling. Add boiled chicken and cook for a minute.

4 .
Add black pepper, salt, red chili flakes and cook until mixture is done. Set aside.

5 .
Take the dough and flatten it with a rolling pin. Now cut the sides to make a rectangular shape.

6 .
Now fill the center vertically with chicken filling. Brush beaten eggs on the sides of the dough. And wrap the sides to make log shape.

7 .
Now cut the log into 3-4 parts. Place them on a greased baking tray lined with butter paper.

8 .
Place cuts on the dough with a knife, brush egg on them and sprinkle sesame seeds.

9 .
Now bake them at 180 degrees for 10-15 mins.

10 .
Your Chicken Bread is ready. Brush it with butter.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، خمیر، چینی، نمک اورکھانے کا تیل ڈال اسے کر نیم گرم پانی سے گوندھ لیں پھر ڈھانپ کرسائز میں دوگناہونے تک رکھ دیں۔

2 .
چکن فلنگ بنانے کے لئے ایک پین میں مکھن گرم کرکے اس میں پیاز اور ہری مرچیں ڈال کر پیاز کا رینگ بدلنے تک پکائیں گے پھر اس میں میدہ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

3 .
اب دودھڈال کر ابلنے تک پکائیں پھر ابلا ہوا چکن ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

4 .
پھر کالی مرچ، نمک اور کُٹی لال مرچ ڈال کر مکسچر بننے تک پکائیں۔

5 .
اسیمبلنگ کے لئے تیارڈوکو رولنگ پن سے بیل کر سائیڈز کو کاٹ کر برابر کر لیں گے۔

6 .
اب اس کے درمیان میں چکن فلنگ ڈال سائیڈز کی ڈو سے لپیٹ دیں اور لاگ کی شکل بنا کراس پر انڈوں کو برش کریں۔

7 .
پھراس لاگ کوتین سے چار حصوں میں کاٹ لیں پھر اسے گریس کی ہوئی بیکنگ ٹرے پر بٹر پیپر لگا کر اوپر رکھ دیں۔

8 .
اب اسے پر چھری سے کٹ لگا کران پر انڈے کو برش کرکے تل چھڑکیں۔

9 .
پھر انہیں ایک سو اسی ڈگری پر دس سے پندرہ منٹ تک بیک کریں۔

10 .
چکن بریڈ تیار ہے۔ اسے مکھن سے برش کریں۔

Recipe Tips