Recipes

More

Achari Bharwan Tinday Recipe

Achari Bharwan Tinday Recipe

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Spice up your dinner table with our delicious Achari Stuffed Tinday. Impress your family and friends with our mouthwatering Achari Stuffed Tinday. Share your feedback in comments.

 Ingredients

Ingredients for Achari Masala
Ingredients for Achari Stuffed Tinday

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a grinder add cumin seeds, black peppercorns, fennel seeds, fenugreek seeds, red chili flakes and grind them well.

2 .
Now transfer these ground spices to a bowl and add nigella seeds, red chili powder, coriander powder, turmeric powder, salt and mix it well. Set aside.

3 .
In a pan heat oil and add onion. Cook until translucent. Add tomatoes, dried pomegranate seeds, lemon juice, prepared achari masala and cook for 2-3 mins.

4 .
Add water, gram flour and cook for 4-5 mins. Set aside.

5 .
Take the tinday and make holes in them from one side for the filling baking taking small part of the tinday out of them in the center. Reserve the leftover tinday for later use.

6 .
In a pot heat oil and add onion, cook until translucent. Add ginger garlic paste and sauté for a minute.

7 .
Add tomato puree and cook for a minute. Add achari masala, red chili powder, salt and cook for 2-3 mins.

8 .
Add leftover tinday and cook until they get soft.

9 .
Now add stuffed tinday, water and cover and cook until fully done.

10 .
Dish them out and garnish with green coriander. Your Achari Stuffed Tinday are ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
اچاری مصالحہ بنانے کے لئے ایک گرائنڈر میں زیرہ، کالی مرچ، سونف، میتھی اورکُٹی لال مرچ ڈال کر اچھی طرح پیس لیں۔

2 .
اب ان پسے ہوئے مصالحوں کو ایک باؤل میں ڈال کر اس میں کلونجی، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، ہلدی پاؤڈراور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

3 .
اچاری فلنگ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر اس کا رنگ ہلکہ ہونے تک پکائیں پھر اس میں ٹماٹر، انار دانہ، لیموں کا رس اور اچاری مصالحہ ڈال کردو سے تینمنٹ تک پکائیں۔

4 .
اب اس میں پانی اور بیسن ڈال کرچار سے پانچ منٹ تک پکائیں۔

5 .
اچاری بھرون ٹینڈے بنانے کے لئے ٹینڈے کے ایک طرف سے تھوڑے سے ٹینڈے کا حصہ نکال کر سوراخ کریں اورنکالاہوا حصہ بعد کے استعمال کے لیے محفوظ کر لیں۔

6 .
اب ایک برتن میں تیل گرم کریں اور پیاز ڈال کر پارباسی ہونے تک پکائیں۔ ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر ایک منٹ کے لیے بھونیں۔

7 .
پھرٹماٹرکی پیوری ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں پھراچاری مصالحہ، لال مرچ پاؤڈر،اورنمک ڈال دو سے تین منٹ تک پکائیں۔

8 .
اب اس میں بچا ہوا ٹینڈا ڈال کر نرم ہونے تک پکائیں۔

9 .
پھر اس میں بھرے ہوئے ٹینڈے اورپانی ڈال کرڈھکن سے ڈھانپیں اوپوری طرح پکنے تک پکائیں۔

10 .
اچاری بھرون ٹینڈے تیار ہیں۔ ہرے دھنیے سے گارنش کریں۔

Recipe Tips