Recipes

More

Crown Crust Pizza Recipe

Crown Crust Pizza Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    5

Impress your friends and family with SooperChef's Crown Crust Pizza! This unique recipe features a delicious homemade dough that's twisted into a beautiful crown shape.  SooperChef also guides you through making your own pizza sauce and white topping sauce, giving you complete control over the flavor profile.  Fill your crown crust with your favorite toppings and bake to golden perfection. 

 Ingredients

Ingredients for Dough
Ingredients for White Sauce
Ingredients for Chicken Filling
Ingredients for Assembling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, sugar, salt, yeast, water and knead a smooth dough. Cover it and let it rest until it doubles in size. Set aside.

2 .
In a bowl add mayo, oregano, salt, garlic powder, white pepper powder and mix it well. Set aside.

3 .
In a pan heat oil and add chicken. Cook until chicken changes color.

4 .
Now add garlic powder, salt, red chili flakes, black pepper powder, soy sauce, chili sauce and cook until chicken is fully done. Set aside.

5 .
Take the prepared dough and cut it into 3 equal parts. Take one part and roll it out into flat circle with a rolling pin.

6 .
Place it on pizza pan, cut the extra edges and prick with fork.

7 .
Now place chicken pieces on the sides of the dough and fold the dough inwards making crown shape around the chicken pieces.

8 .
Spread pizza sauce in the center, then add layers of cheddar cheese, prepared chicken, mozzarella cheese, capsicum, tomatoes, onion, black olives, oregano and bake it in a preheated oven at 160 degrees for 10-15 mins.

9 .
Take it out of the oven, drizzle white sauce on it and serve. Your Crown Crust Pizza is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، چینی، نمک، خمیراورپانی ڈال نرم گوندھ لیں اور اسے ڈھانپ کر سائزمیں دوگنا ہونے تک چھوڑ دیں۔

2 .
وائٹ سوس بنانے کے لئے ایک باؤل میں میو، اوریگانو، نمک، لہسن پاؤڈراورسفید مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔.

3 .
چکن فلنگ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن ڈال کر اس کارنگبدلنے تک پکائیں۔

4 .
اب اس میں لہسن پاؤڈر، نمک، لال مرچ، کالی مرچ پاؤڈر، سویا سوس اورچلی سوسڈال کر پوری طرح پکنے تک پکائیں۔

5 .
اسیمبلنگ کے لئے تیارڈو کو تین برابر حصوں میں کاٹ لیں پھر ایک حصہ کو رولنگ پن کے ساتھ فلیٹ دائرے میں رول کریں۔

6 .
پھراسے پیزا پین پر رکھیں اوراضافی کناروں کو کاٹیں اور کانٹے سے سوراخ کرلیں۔

7 .
اب تیارچکن کے ٹکڑوں کو اطراف میں رکھیں اور آٹے کو اندر کی طرف جوڑ دیں اور چکن کے ٹکڑوں کے گرد کراؤن کی شکل بنائیں۔

8 .
پھردرمیان میں پیزا سوس پھیلاکر اس پر، پھر چیڈر چیز، تیار چکن، موزاریلا چیز، شملہ مرچ، ٹماٹر، پیاز، کالے زیتون اوریگانو کی تہہ ڈال کر پہلے سے گرم کیے ہوئے اوون میں ایک سو ساٹھ ڈگری پر دس سے پندرہ منٹ تک بیک کریں۔

9 .
کراؤن کرسٹ پیزا تیار ہے۔اسے پروائٹ سوس ڈال کر سرو کریں۔

Recipe Tips