Ingredients
- Beef 500g
- Rice 400g
- Yogurt 3 tbsp
- Ginger Garlic Paste 1 ½ tbsp
- Salt as per taste
- Red Chili Crushed 1 tbsp
- Turmeric 1 tsp
- Whole Hot Spices 5g
- Green Chili 2 pieces
- Plum 5g
- Whole Cumin 1 tsp
- Cumin Powder 1 tsp
- Black Pepper Powder 1 tsp
- Coriander Powder 1 tsp
- Tomato 200g
- Water as needed
- Cooking Oil 3 tbsp
- Garnish ginger, green chili, lemon, green coriander, min
- Yellow Color mixed with waster 1 tsp
- Hot Water ¼ cup
Cooking Method
1- In a cooking pot, add beef, yogurt, ginger garlic paste, salt, red chili crushed, turmeric, hot spieces, plum, whole cumin, cumin powder, black pepper powder, coriander powder, tomato, water and steam it for 35-40 minutes.
2- After that add cooking oil, garnish and cook for a while. Beef Masala is ready.
3- In an other cooking pot, add water, rice, cooking oil, salt and boil it.
4- In an other cooking pot, firstly add layer of beef masala then garnish then boiled rice then beef masala then boiled rice and at the end add yellow color, garnishing, hot water. Steam it for 10-15 minute.
Your tasty Beef Biryani Masala now ready to serve.
Cooking time: one houre
Serve: 4 persons

اجزاء
بیف 500گرام
چاول 400گرام
دہی تین کھانے کے چمچ
ادرک لہسن پیسٹ ڈیڑھ کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
لال مرچ کُٹی ہوئی ایک چائے کا چمچ
ثابت گرم مصالحہ پانچ گرام
ہلدی ایک چائے کا چمچ
ہری مرچ دو عدد
ثابت زیرہ ایک چائے کا چمچ
آلو بخارہ پانچ گرام
زیرہ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
ٹماٹر 200گرام
دھنیا پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
کالی مرچ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
کھانے کا تیل تین کھانے کے چمچ
پانی حسبِ ضرورت
پیلا رنگ پانی میں ملا ایک چائے کاچمچ
گرم پانی ایک چوتھائی کپ
ادرک، ہرا دھنیا، ہری مرچ، لیموں گارنش

ترکیب
۔ ایک پین میں بیف،دہی ،ادرک لہسن پیسٹ ،نمک،لال مرچ کُٹی ہوئی ،ہلدی،ثابت گرم مصالحہ،ہری مرچ ،آلو بخارہ ،ثابت زیرہ ،زیرہ پاؤڈر،کالی مرچ پاؤڈر،دھنیا پاؤڈر،ٹماٹر اورپانی ڈال کر پینتیس سے چالیس منٹ تک دم دیں۔
۔ اب اس میں کھانے کا تیل، گارنش ڈال کر بھونائی کر لیں۔
۔ اب ایک برتن میں پانی لیں اور اس میں نمک، چاول، کھانے کا تیل ڈال کر اُبال لیں۔
۔ اب ایک برتن لیں اوراس میں پہلے تیار کیا ہوا بیف مصالحہ کی تہہ لگائیں پھرگارنش پھر اُبلے ہوئے چاول پھربیف مصالحہ کی تہہ پھر اُبلے ہوئے چاولوں کی تہہ لگا ئیں اب آخر میں پیلا رنگ، گارنش اور گرم پانی ڈال کر دس سے پندرہ منٹ تک دم دیں۔
آپکی مزے دار بیف بریانی مصا لحہ تیار ہے۔
پکانے کا وقت : ایک گھنٹہ افراد : چار

  
Show Recipe

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *