Peri Bites Recipe in Urdu & English

Pakistan is a place of flavors and colors. One of the most loved flavors of Pakistani recipes is hot and spicy and that is exactly what our Peri Bites recipe is about. There are many other spicy recipes on the sooperchef menu like ...
Read More

Peri Bites Recipe in Urdu & English

Pakistan is a place of flavors and colors. One of the most loved flavors of Pakistani recipes is hot and spicy and that is exactly what our Peri Bites recipe is about. There are many other spicy recipes on the sooperchef menu like spicy meatballs in BBQ sauce, spicy tawa fish, spicy fried fish, spicy cheese balls, chicken spicy wings, spicy vegetable kabab, and spicy Lahori Karahi. Peri bites recipe is a dish prepared originally an African chili known as the peri peri. In native African language Swahili, it is called Piri Piri which is the translation of “pepper pepper”. Peri peri chili is a small genus of the capsicum family with similar sour-bitter taste and is used for many culinary purposes. This chili grows in many African countries including Angola, Uganda, Malawi, Ghana, Nigeria, Zambia, Zimbabwe, Mozambique and highlands of Ethiopia as well as tropical forests of south Sudan. Peri peri chili grows wildly over these areas and it is also cultivated domestically. It was first brought to Goa, India by the Portuguese merchants many centuries ago. Many international food chains like Nando’s are known for their peri peri recipes such as peri peri chicken etc. it is also used for marination and sauce preparing purposes. If you want to learn the art of preparing this hot and spicy yet delectable snack then log on to sooperchef.pk and download the complete recipe of Peri Bites and preparation method in Urdu and English language. You can also acquire assistance from our two-minute step by step video guide.
Less Content
Ingredients
- 10-15 Green Chili
- 1-1/2 cup Cooking Oil
- 1 tbsp Garlic Paste
- 200g Chicken Boneless
- As per taste Salt
- 1 tbsp Lemon Juice
- 1 tsp Red Chili Crushed
- 1 tsp Cumin Powder
- 5g Green Coriander
- 200g Mozzarella Cheese
- 1-1/2 cup Maida
- 3 Egg
- 1-1/2 cup Breadcrumbs
Cooking Method:
1- Cut the green chilies in the middle and clean them.
2- Now, in a fry pan, add cooking oil, garlic paste, chicken cubes, salt, lemon juice, red chili crushed, cumin powder, green coriander and cook for a while.
3- Now fill the green chilies with cooked chicken and mozzarella cheese.
4- Now cover them with maida then dip into the eggs, then cover with breadcrumbs and repeat this procedure twice.
5- In a pan, add cooking oil and fry until golden brown
Your tasty Peri Bites now ready to serve
Cooking Time: 30 minutes
Serve: 3

اجزاء
سبز مرچ دس سے پندرہ
کھانے کا تیل ڈیڑھ کپ
لہسن پیسٹ ایک کھانے کا چمچ
چکن بون لیس دو سو گرام
نمک حسبِ ذائقہ
لیموں کا رس ایک کھانے کا چمچ
لال مر چ کُٹی ہوئی ایک چائے کا چمچ
زیرہ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
سبز دھنیا پانچ گرام
موزریلہ چیز دو سو گرام
میدہ ڈیڑھ کپ
انڈا تین عدد
بریڈ کرم ڈیڑھ کپ
ترکیب
۔سبز مرچ لیں اور ان کو درمیان سے کٹ لگاکر صاف کر لیں ۔
۔اب ایک فرائی پین میں کھانے کا تیل لیں اوراس میں لہسن پیسٹ ،چکن کے کیوب ،نمک،لیموں کا رس ،لال مرچ کُٹی ہوئی ،زیرہ پاؤڈراور سبز دھنیا ڈال کر ہلکا سا پکا لیں ۔
۔اب پکائے ہوئے چکن کو ٹھنڈا کر کے اس میں موزریلہ کیوب مکس کرلیں ۔
۔اب کٹ لگائی ہوئی مرچیں لیں اور تیار کیا ہوا چکن اس میں بھر لیں ۔
۔اب تیار شدہ مرچوں پر میدہ لگائیں اورانڈے میں ڈپ کر کے بریڈ کرم لگا کر اس عمل کو دہرا لیں ۔
۔اب ایک پین میں کھانے کا تیل لیں اور مرچوں کو گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں ۔
۔آپکی مزیدار پیری بائٹس تیار ہیں ۔
پکا نے کا وقت: تیس منٹ
افراد: تین عدد

  
  

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *