Spicy Meatballs in BBQ Sauce Recipe in Urdu & English

Spicy Meatballs in BBQ Sauce is an innovative yet famous Pakistani recipe served with American hickory sauce, as a main course dish which is adored by masses all across the country. there are many other meatball recipes like ...
Read More

Spicy Meatballs in BBQ Sauce Recipe in Urdu & English

Spicy Meatballs in BBQ Sauce is an innovative yet famous Pakistani recipe served with American hickory sauce, as a main course dish which is adored by masses all across the country. there are many other meatball recipes like kofta biryani, khatay methay koftay and nargisi kofta. This spicy dish is a tangy meatball recipe which is prepared with minced meat usually beef or mutton in thick, zesty gravy. The spicy meatballs natively known as Koftay are prepared by rolling marinated minced meat into small balls that are then cooked in a pot along with egg and gram flour. Other essentials like red chili powder, garam masala, salt, cumin, green chili, black pepper and corn flour are added. For the preparation of the sauce, ingredients required are chopped garlic, BBQ sauce or tomato sauce with crushed red chili powder, lemon juice, crushed black pepper, cumin powder. Throw all of these in a mix and cook for two minutes to have a perfectly tasty sauce with beautiful texture and aroma. The Spicy Meatballs recipe can be served with roti, naan, or Chapatti or you can even pour it down your hatch with a fork and knife. The delicious cuisine is served at family dinners and auspicious occasions like parties and festivals. Get your hands on the delicious Spicy Meatball recipe at Sooperchef.pk and download the complete recipe of Spicy Meatballs in Urdu. You can also follow out step by step video guide for preparing this delectable dish.
Less Content
Ingredients
  • Beef Mince 500g
  • Salt as per taste
  • Egg 1 piece
  • Maida Flour 4 tbsp
  • Corn Flour 3 tbsp
  • Cumin 1 tsp
  • Red Chili Crushed 1- ½ tbsp
  • Cumin Powder 1 tsp
  • Black Pepper Crushed 2 tsp
  • Onion (Chopped) half
  • Green Chili (Chopped) 2 pieces
  • Green Coriander (Chopped) as needed
  • Cooking Oil as needed
  • Garlic Chopped 1 tsp
  • Tomato Ketchup half cup
  • Lemon Juice 1 tbsp
Method
1- In a pot, add and marinate mince, salt, egg, Maida flour, corn flour, cumin, red chili crushed, cumin powder, black pepper crushed, onion, green chili, green coriander.
2- Afterward, make meatballs and fry it until golden brown in cooking oil.
3- In a cooking pan, add cooking oil 2tbsp, garlic, tomato ketchup, lemon juice, red chili crushed 1 tsp, black pepper crushed 1 tsp, cumin powder 1 tsp and cook it for 2 minutes.
4- After that add meatballs and cook for a while.
5- Your tasty Spicy meatballs in BBQ Sauce now ready to serve.

اجزاء

  • بیف قیمہ 500گرام
  • نمک حسبِ ذائقہ
  • انڈا ایک عدد
  • میدہ چار کھانے کے چمچ
  • کارن فلور تین کھانے کے چمچ
  • ثابت زیرہ ایک چائے کا چمچ
  • کُٹی ہوئی لال مرچ ڈیڑھ کھانے کے چمچ
  • زیرہ پاؤڈر دو کھانے کے چمچ
  • کالی مرچ کُٹی ہوئی دو کھانے کے چمچ
  • پیاز (چوپ کیے ہوئے) آدھی
  • ہری مرچ(چوپ کی ہوئی) دو عدد
  • ہرا دھنیا (چوپ کیا ہوا) حسبِ ضرورت
  • کھانے کا تیل حسبِ ضرورت
  • لہسن (چوپ کیا ہوا) ایک چائے کا چمچ
  • ٹماٹو کیچپ آدھا کپ
  • لیموں کا رس ایک کھانے کا چمچ
  • لال مرچ کُٹی ہوئی ایک چائے کا چمچ
  • زیرہ پاؤ ڈر ایک چائے کا چمچ

ترکیب
ایک برتن میں قیمہ لیں اور اُس میں نمک، انڈا، میدہ، کارن فلور، ثابت زیرہ، کُٹی ہوئی لال مرچ ایک کھانے کا چمچ، زیرہ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ،کالی مرچ کُٹی ہوئی ایک چائے کا چمچ،پیاز، ہری مرچ اور ہرا دھنیاڈال کر اچھی طرح ملا لیں۔
اب اس کے بالز بنا لیں اورگرم تیل میں گولڈن براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کر لیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل دو کھانے کے چمچ، لہسن چوپ کیا ہوا ایک چائے کا چمچ، ٹماٹو کیچپ، لیموں کا رس، لال مرچ کُٹی ہوئی ایک چائے کا چمچ، کالی مرچ کُٹی ہوئی ایک چائے کا چمچ،زیرہ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔اب اس میں فرائی کیے ہوئے میٹ بالز ڈال کر پلکا سا پکائیں۔ آپکے مزے دار سپائسی میٹ بالزود باربی کیو سوس تیار ہے۔

  
  

Spicy Meatballs in BBQ Sauce Recipe

  1. Pingback: jeux de friv

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *