Recipes

More

Spicy Tawa Fish

Spicy Tawa Fish

Research Content

Spicy Tawa Fish Recipe in Urdu & English

In winters, seafood becomes the best choice for food lovers and spicy tawa fish recipe is one the best Pakistani fish recipes you can get your hands on. There are many other seafood recipes on the sooperchef.pk menu like grilled prawns, pomfret fish fry, fish potato kabab, batter fried fish with French fries, fish salan, Dhaka fried fish, pan fried fish with lemon sauce, fish vegetable and noodle soup, fish finger, spicy fried fish and Lahori fried fish. Fish is one of the most loved foods of Pakistan, especially in the Sindh region. During winter seasons, many eateries are seen flooded with foodies who are attracted by the aroma of the crispy fish. There are many types of fish that are native to the waters of Pakistan like trout, rohu, grass carp, many species of catfish, mahseer, thela, and channa. Other than these, salt water fish like cod, pangasius, pomfret, and prawns are also eaten all over Pakistan. In the Sindh province of Pakistan, a special type of biryani known as the Sindhi biryani is made with prawns, shrimp or fish meat. Fish is eaten all over the world with great delight and is a significant part of cuisine in numerous countries of the world. Every country has a different style of preparing and serving its fish recipes like in England it is served fried with French fries and sauces, in Japan, it is served as fish tempura and Chinese serve it as sushi. You can download the complete recipe of spicy tawa fish along with the entire preparation method from sooperchef.pk in Urdu and English language.

Ingredients

  • Fish (Bhetki) 600g
  • Ginger & Garlic Paste 1- ½ tbsp
  • Salt as per taste
  • Vinegar half cup
  • Red Chili Crushed 1 tbsp
  • Ajawin ½ tsp
  • Cumin 1 tsp
  • Black Pepper Crushed 1 tsp
  • Cumin Powder ½ tsp
  • Coriander Powder ½ tsp
  • Turmeric 1 tbsp
  • Red Chili Powder 1 tbsp
  • Lemon Juice 3 tbsp
  • Egg 1 piece
  • Corn Flour 2 tbsp
  • Maida Flour 1 tbsp
  • Yellow Color ¼ tsp
  • Cooking Oil as needed
Method
1- In a pot, add and marinate fish pieces, salt, vinegar, ginger & garlic paste.
2- Keep in the refrigerator for two hours.
3- Afterward wash it with cold water and dry it.
4- In another pot, add salt, red chili crushed, Ajwain, cumin, black pepper powder, cumin powder, coriander powder, turmeric, red chili powder, ginger garlic paste, lemon juice, egg, corn flour, Maida flour, yellow color and mix it. Now paste is ready to marinate the fish in it.
5- In a another pot, add fish pieces, past and marinate it and keep it in the refrigerator for two hours.
6- Now fry it on Tawa (flat Pan).
Your tasty Spicy Tawa Fish is ready to serve.
Other Popular Pakistani Recipes: Mutton Kunna | Sindhi Baryani | Kashmiri Pulao | Shahi Kheer | Spicy Tawa Fish | Mutton Mundi | Beef Haleem | Chicken Nihari | Mutton Rogan Josh | Fish ka Salan | Kari Pakora | Chicken Karhai | Mutton Chatpata | Chicken Kofta | Bombay Biryani | Chicken Handi href="https://www.sooperchef.pk/bread-pizza-recipe/">Pizza Recipe

اجزاء

  • مچھلی(بیکٹی ) 600گرام
  • ادرک لہسن پیسٹ ڈیڑ ھ کھانے کا چمچ
  • نمک حسبِ ذائقہ
  • سرکہ آدھا کپ
  • لال مرچ کُٹی ہوئی ایک کھانے کا چمچ
  • اجوائن آدھا چائے کا چمچ
  • ثا بت زیرہ ایک چائے کا چمچ
  • کالی مرچ کُٹی ہوئی ایک چائے کا چمچ
  • زیرہ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
  • دھنیا پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
  • ہلدی ایک کھانے کا چمچ
  • لال مرچ پسی ہوئی ایک کھانے کا چمچ
  • لیموں کا رس تین کھانے کے چمچ
  • انڈا ایک عدد
  • کا رن فلور دو کھانے کا چمچ
  • میدہ فلور ایک کھانے کا چمچ
  • پیلا رنگ ایک چوتھائی کھانے کا چمچ
  • کھانے کا تیل حسبِ ضرورت
ترکیب ایک برتن میں مچھلی لیں اس میں ادرک لہسن پیسٹ ایک کھانے کا چمچ،نمک اور سرکہ ڈا ل کر ملا لیں اور دو گھنٹے کے لیے فریج میں رکھ دیں ۔اب اسے نکالیں اور ٹھنڈے پانی سے دھو کر خشک کر لیں ۔اب ایک برتن میں نمک ،لال مرچ کُٹی ہوئی ، اجوائن ، ثابت زیرہ ،کالی مرچ پسی ہوئی زیرہ پاؤڈر ،دھنیا پاؤڈر ،ہلدی ،لال مرچ پسی ہوئی ،ادرک لہسن پیسٹ ایک چائے کا چمچ،لیموں کا رس ،انڈا ،کارن فلور ،میدہ اور پیلا رنگ ڈال کر مکس کرلیں مچھلی مصالحہ تیار ہے۔ اب مچھلی اور تیار شدہ مچھلی مصا لحہ اچھی طرح ملائیں اوردو گھنٹے کے لیے فریج میں رکھ دیں ۔مچھلی کو فرائی کر نے کے لیے ایک توے پر کھانے کا تیل لیں اس میں مصالحہ لگی مچھلی ڈال کر لائٹ براؤن ہونے تک فرائی کریں ۔آپکی مزیدار سپائسی توا فش تیار ہے ۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More