Ingredients
- Wheat Flour 1 cup
- Maida ½ cup
- Salt as per taste
- Cooking Oil 2 tbsp
- Lukewarm Water ½ cup
- Onion half
- Black Olive 5g
- Green Capsicum 5g
- Red Capsicum 5g
- Yellow Capsicum 5g
- Oregano ½ tsp
- Mozzarella Cheese 20g
- Cheddar Cheese 20g
- Pizza Sauce 1 tbsp
- Cheese Slice 1 slice
- Ghee 2 tbsp
Cooking Method
1- In a bowl, add wheat flour, maida, salt, cooking oil, lukewarm water and mix it well.
2- Keep in the room temperature for 15-20 minutes. Dough is ready.
3- In another bowl, add onion, black olive, green capsicum, red capsicum, yellow capsicum, oregano, mozzarella cheese, cheddar cheese and mix it. Topping is ready.
4- Divide pizza dough into two balls and roll out each ball.
5- Now, place the pizza sauce, then spread toppings, mozzarella cheese, cheddar cheese, cheese slice on one dough and cover with other dough.
6- Fry with ghee until both sides are golden.
Your tasty Pizza Paratha now ready to serve.
Cooking time: 30 minutes
Serve: 1 person

اجزاء
۔ گندم کا آٹا ایک کپ
۔ میدہ آدھا کپ
۔ نیم گرم پانی آدھا کپ
۔ نمک حسبِ ذا ئقہ
۔ کھانے کا تیل دو کھانے کے چمچ
۔ چیڈر چیز 20گرام
۔ موزریلہ چیز 20گرام
۔ سبز شملہ مرچ چوپ کی ہوئی 5گرام
۔ پیلی شملہ مرچ چوپ کی ہوئی 5گرام
۔ لال شملہ مرچ چوپ کی ہوئی 5گرام
۔ پیاز چو پ کیا ہوا آدھا پیاز
۔ کالا زیتون 5گرام
۔ اوریگانو آدھا چائے کا چمچ
۔ پیزا سوس ایک کھانے کا چمچ
۔ چیز سلائس ایک عدد
۔ گھی دو کھانے کے چمچ
ترکیب
۔ایک برتن میں گندم کا آٹا لیں اور اس میں میدہ ،نمک،کھانے کا تیل اور نیم گرم پانی ڈا ل کر گوندلیں اور پندرہ سے بیس منٹ تک کمرے کے درجہ حرارت پر رکھ دیں ۔
۔اب ایک برتن میں پیا ز چوپ کیا ہوا ،کالا زیتون ،سبز شملہ مرچ ،لال شملہ مرچ ،پیلی شملہ مرچ ،اوریگانو ،موزریلہ چیز اور چیڈر چیز ڈال کر ملا لیں ۔
۔اب گوندھے ہوئے آٹے کا پیڑا بنا کر بیل لیں ۔
۔اب اس پر پیزا سوس اچھی طرح لگا لیں اورپھر اس پرتیار کیا ہوا مکسچر ،موزریلہ چیز ،چیڈر چیز پھیلا دیں اورپھر چیز سلائس رکھ دیں ۔
۔اب دوسرا پیڑا بیل کر اُپر سے رکھ کر بند کر لیں ۔
۔اب ایک پین میں گھی ڈ ال کر دونوں طرف سے پکا لیں ۔
پکانے کا وقت : تیس منٹ افراد : ایک عدد

  

Pizza Paratha

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *