Enjoy the Real Taste of Mutton Kunna Recipe by Sooperchef

Mutton Kunna is one of the most popular traditional Pakistani dishes originating from the richest edifying province of ‘Punjab’. Mutton kunna is a meat loaded curry with rich and creamy taste which is prepared in a clay pot. The fabulous mutton Kunna is usually served with fresh tandoori roti or naan. The main course meal perfectly suits for auspicious occasions like family gatherings and parties or can even be freshly served as a casual breakfast. Mutton kunna is one of the most delicious and widely popular meat dishes of Pakistan. Enjoy this tasty delicious ...
Read More

Enjoy the Real Taste of Mutton Kunna Recipe by Sooperchef

Mutton Kunna is one of the most popular traditional Pakistani dishes originating from the richest edifying province of ‘Punjab’. Mutton kunna is a meat loaded curry with rich and creamy taste which is prepared in a clay pot. The fabulous mutton Kunna is usually served with fresh tandoori roti or naan. The main course meal perfectly suits for auspicious occasions like family gatherings and parties or can even be freshly served as a casual breakfast. Mutton kunna is one of the most delicious and widely popular meat dishes of Pakistan. Enjoy this tasty delicious Mutton Kunna recipe video and download the complete recipe in urdu at Sooperchef.pk
Less Content

Ingredients
- 1 cup Desi Ghee
- 1 Onion
- 1 tbsp Whole White Cumin
- 1 tbsp Green Chili
- 2 tbsp Ginger Garlic Paste
- 700g Mutton
- As per taste Salt
- 1-1/2 tbsp Red Chili Powder
- 1 tbsp Coriander Powder
- 1 tsp Turmeric
- 1 tsp Garam Masala Powder
- 1 cup Mutton Stock
- 5g Green Coriander
- 5g Ginger
- 1 tbsp Black Cumin
- 3 tsp Wheat Flour
Cooking Method
1- In a clay cooking pot, add desi ghee and bring to heat
2- Now, add onion, whole white cumin, green chili and cook until light brown
3- Now, add ginger garlic paste, mutton and cook for 2-3 minutes
4- Now, add salt, red chili powder, coriander powder, turmeric, garam masala powder and mix them well
5- Now, simmer for 35-40 minutes on low flame, then cook for 5-7 minutes
6- Now, add mutton stock, wheat flour mixed in water
7- Now, use green coriander, ginger, green chili for garnish

Your tasty Mutton Kunna now ready to serve
Cooking Method: 1 hour
Serve: 4

اجزا ء
دیسی گھی ایک کپ
پیاز ایک عدد
ثابت سفیدزیرہ ایک کھانے کا چمچ
سبز مرچ ایک کھانے کا چمچ
ادرک لہسن پیسٹ دو کھانے کے چمچ
مٹن سات سو گرام
نمک حسبِ ذائقہ
لال مرچ پاؤڈر ڈیڑھ کھانے کے چمچ
دھنیا پاؤڈر ایک کھانے کا چمچ
ہلدی ایک چائے کا چمچ
گرم مصالحہ پاؤڈر ایک چائے کاچمچ
مٹن یخنی ایک کپ
سبز دھنیا پانچ گرام
ادرک پانچ گرام
کالا زیرہ ایک کھانے کا چمچ
ترکیب
۔ایک مٹی کی ہانڈی لیں اور اس میں دیسی گھی ڈال کر گرم کر لیں۔
۔اب اس میں پیاز ،ثابت سفید زیرہ اور سبز مرچ ڈا ل کر لائٹ براؤن کر لیں ۔
۔اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ اور مٹن ڈال کر دو سے تین منٹ پکا لیں ۔
۔اب اس میں نمک،لال مرچ پاؤڈر ،دھنیا پاؤڈر ،ہلدی اورگرم مصالحہ پاؤڈر ڈال کر مکس کرلیں ۔
۔اب اسے پینتیس سے چالیس منٹ تک ہلکی آنچ پر دم دے کر پانچ سے سا ت منٹ بھونائی کر لیں ۔
۔اب اس میں مٹن یخنی اورپانی ملا آٹا ڈال کرمکس کرلیں اور گاڑھا کر لیں ۔
۔اب اس پر سبز دھنیا ،ادرک اور سبز مرچ کی گارنش کر لیں ۔
آپکا مزیدار مٹن کُنا تیار ہے ۔
پکانے کا وقت : ایک گھنٹہ
افراد: چار عدد

  
  

Mutton Kunna Recipe

    1. Kunna Masala Ingredients
      1.Black cumin powder 2.Mace powder 3.Whole coriander crushed 4.Black pepper powder 5.Star anise crushed 6.Clove powder 7.Small cardamom crushed

  1. From WHR I get kunna masla? And the mutton u added is boiled ? If not Thn how to make mutton yakhni?

    1. Kunna Masala Ingredients
      1.Black cumin powder 2.Mace powder 3.Whole coriander crushed 4.Black pepper powder 5.Star anise crushed 6.Clove powder 7.Small cardamom crushed
      and you can make mutton yakhni by mutton bones.

    1. Kunna Masala Ingredients
      1.Black cumin powder 2.Mace powder 3.Whole coriander crushed 4.Black pepper powder 5.Star anise crushed 6.Clove powder 7.Small cardamom crushed

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *