Chicken Kachori recipe in Urdu & English

Chicken Kachori recipe is a popular street snack all over Pakistan. There are many other popular street food snacks like shami kebab, anda shami burger, samosa and Pakora but chicken Kachori is one of the tastiest and arguably the most primitive. The spicy snack is said to be originated from Uttar Pradesh, India and it was available in Agra as early as 1613. Now it is eaten all over the Indian subcontinent especially in south Asian countries. Kachori recipe is usually a round, flattened ball of made of flour, with a stuffed usually baked mix of dal, chicken, chili powder, salt and other spices. Other variants have minced beef in them as the stuffing. Kachori is a popular snack eaten in evenings or lunch and is a common part on the menu of Iftar recipes during the holy month of Ramadan. Follow soopercef.pk to learn the art of preparing this delectable snack and download the complete Chicken Kachori recipe in Urdu.
Ingredients
- Maida 300g
- Chicken Mince 500 g
- Salt as per taste
- Cooking Oil 1/2 cup
- Onion 1
- Ginger Garlic Paste 1 tbsp
- Turmeric 1/2 tsp
- Red Chili Powder 1 tsp
- Red Chili Crushed 1 tsp
- Garam Masala Powder 1 tsp
- Cumin Powder 1 tsp
- Coriander Powder 1 tsp
- Fresh Coriander chopped 5g
Method
1- In bowl, add maida, salt, water and mix it well.
2- Now, Keep in the room temperature for 20 minutes.
3- In another bowl, add maida (6 tbsp), and add cooking oil (1/4)cup and make it paste.
4- In a cooking pan, add cooking oil 1/4 cup, onion and fry until light brown.
5- Now, add ginger garlic paste, salt, chicken mince, turmeric, red chili powder, red chili crushed, garam masala, cumin powder, coriander powder and cook for 2-3 minutes.
6- Now add water and steam for 5 minutes on low flame.
7- Now add green coriander for garnishing and cook for 2-3 minutes.
8- Now strain and dry it if water remain.
9- Now make the kachori by filling cooked chicken and fry in the cooking oil until golden brown.
Your tasty Chicken Kachori now ready to serve.

اجزاء
میدہ تین سو گرام
دھنیا پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
زیرہ پاؤڈر ایک چائے کاچمچ
کھانے کا تیل آدھا کپ
لال مرچ کُٹی ہوئی ایک چائے کا چمچ
پیاز ایک عدد
گرم مصالحہ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
ادرک لہسن پیسٹ ایک کھانے کا چمچ
دھنیا چوپ کیا ہوا پانچ گرام
چکن قیمہ پانچ سو گرام
لال مرچ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
ہلدی آدھا چائے کا چمچ

ترکیب
۔ایک برتن میں میدہ لیں اور اس میں نمک اور پانی ڈال کر گوندھ لیں اور بیس منٹ کے لیے کمرے کے درجہ حرارت پر رکھ دیں۔
۔ ایک برتن میں چھ کھانے کا چمچ میدہ لیں اور اس میں ایک چوتھائی کپ کھانے کا تیل ڈال کر پیسٹ بنا لیں۔
۔ ایک پین میں ایک چوتھائی کپ کھانے کا تیل ،پیاز ڈال کر لائٹ براؤن ہونے تک پکائیں۔
۔اب اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ، چکن قیمہ، نمک، ہلدی، لال مرچ پاؤڈر، لال مرچ کُٹی ہوئی، گرم مصالحہ، زیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈرڈال کر دو سے تین منٹ کے لیے پکا لیں۔
۔ اب اس میں پانی ڈال کر پانچ منٹ کے لیے ہلکی آنچ پر دم دیں۔
ا ب اس میں دھنیا ڈال کر دو سے تین منٹ لیے بھون لیں۔
اب اس کو چھا ن لیں اور پانی خشک کر لیں۔
۔ اب تیار کیے ہوے میدہ کو اچھی طرح گوندھ لیں اور اس کے پیڈے بنا لیں۔
۔اب اس میں گھی لگا کر تہہ لگا لیں اور بیل لیں۔
۔ اب اس میں پکایا ہوا چکن ڈال کرتیل لگا کر بند کر دیں اور گرم تیل میں فرائی کر لیں۔
آپکی مزے دار چکن کچوری تیار ہے۔

  
Show Recipe

Chicken Kachori

    1. Hi Somaira; he used the paste to brush the rolled dough,then fold it,rolled it again and then filled it.See the bowl with the paste next to him when rolling and folding the dough.

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *