Ingredients for Chicken cheese samosa

  • Chicken (Boneless) 400 g
  • Samosa strips as per required
  • Salt as per taste
  • Turmeric 1 tsp
  • Ginger and garlic paste 1 tbsp
  • Cheese 6 tbsp
  • Corn grains ½ cup
  • White cumin powder 1 tsp
  • Coriander powder 1 tsp
  • Fenugreek 1 tsp
  • Green coriander 2 tsp
  • Green onion 2 piece
  • Cooking oil as per needed
  • Hot spices 1 tsp
  • Egg 1 piece

Method for Chicken cheese samosa

Add water in a pot as per your requirement with chicken boneless, 1tbsp salt, turmeric, ginger & garlic paste and boil it for eight to ten minutes till the chicken is properly cooked. Now chop the chicken into small pieces. Add Salt ( but less in quantity as cheese also contain salt), corn grains, white cumin powder, coriander powder, fenugreek, hot spices, green coriander, green onion and mix it. After mixing it properly, add it in samosa strips with eggs. Now put oil in the vessel and fry samosas till it is light brown. Your delicious chicken samosas are ready.

اجزاء

  • چکن بونلیس ۴۰۰گرام
  • سموسہ پٹی حسبِ ضرورت
  • نمک حسبِ ذائقہ
  • ہلدی ایک چائے کا چمچ
  • ادرک لہسن کا پیسٹ ایک کھانے کا چمچ
  • چیز چھ کھانے کے چمچ
  • چھلی کے دانے آدھا کپ
  • سفید زیرہ پیسا ہوا ایک چائے کا چمچ
  • دھنیاپیسا ہوا ایک چائے کا چمچ
  • میتھی ایک چائے کا چمچ
  • ہرا دھنیا دو چائے کے چمچ
  • ہراپیاز دو چائے کے چمچ
  • آئل حسبِ ضرورت
  • گرم مصالحہ ایک چائے کا چمچ
  • انڈا ایک عدد

تر کیب

ایک برتن میں حسبِ ضرورت پانی ڈال کر چکن بونلیس ،نمک ایک چائے کا چمچ،ہلدی،ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر آٹھ سے دس منٹ تک اُبال لیں تاکہ چکن گَل جائے۔گَل جانے پر چکن کے چھوٹے چھوٹے ٹکڑے کر لیں۔ایک برتن میں چکن کے چھوٹے چھوٹے ٹکڑے ، نمک(نمک کم ڈالیں کیو نکہ چیز میں بھی نمک ہوتا ہے)،چیز،چھلی کے دانے، سفید زیرہ پیسا ہوا، دھنیا پیسا ہوا،میتھی، گرم مصالحہ، ہرا دھنیااور ہرا پیازڈال کر اچھی طرح ملا لیں۔اچھی طرح ملانے کے بعد سموسہ پٹی
پر انڈا لگا کر بھر لیں۔ایک برتن میں آئل ڈال کر سموسوں کو لا ئٹ براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کر لیں۔آپکے مزے دارچکن چیز سموسہ تیار ہیں۔
Download Now

  
  

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *