Special Nargisi Kofta Recipe in Urdu & English

Sooperchef.pk is a paradise for the tasty cooking recipe where new recipes are added to the menu daily. Special Nargisi Kofta recipe is the latest meatball dish recipe added to the long list of delectable Pakistani recipes that you can enjoy with your friends and family. This is best Eid ul Adha recipe for your guests . There are many types of ...
Read More

Special Nargisi Kofta Recipe in Urdu & English

Sooperchef.pk is a paradise for the tasty cooking recipe where new recipes are added to the menu daily. Special Nargisi Kofta recipe is the latest meatball dish recipe added to the long list of delectable Pakistani recipes that you can enjoy with your friends and family. This is best Eid ul Adha recipe for your guests . There are many types of kofta recipes eaten all over Pakistan like the chicken cheese kofta curry, kofta biryani, and chicken kofta curry. Koftas are the desi doppelganger of the American meatball but our version is way more tasty and savory. This recipe is usually prepared with ground beef and added with spices and herbs. Nevertheless, it can be prepared mutton, chicken or even fish meat, shrimps and prawns. The Koftas are usually made in a spicy curry and can be served with roti, naan or boiled rice but you can also eat it with a fork or dip it in some tasty bbq sauce. Nargisi Kofta is a kofta recipes prepared by encasing a hard-boiled egg inside a spicy kofta coating. This recipe is widely popular all over Pakistan and is eaten with great delight. It can also be fried or cooked in the usual way, it does not disappoint the taste buds whatsoever. Nargisi koftas are full of protein and a very healthy dish for youngsters and adults alike. You can find the complete recipe and preparation method of the delectable Nargisi kofta recipe in Urdu and English language at Sooperchef. You can also learn cooking in a fun and easy way from our step by step two minute video guide.
Less Content

Ingredients

- 800g Chicken mince

- 1 packet Mehran Kofta Masala

- 3 tbsp Roasted chickpea powder

- 2 tbsp Poppy seeds

- 10 g mint

- 1 cup Cooking oil

- 1 onion

- 1 tbsp Mehran garlic paste

- 1 tbsp Mehran Ginger paste

- 8 Tomato Puree

- 3 tbsp yogurt

- Mehran salt as per taste

- 1 tsp Mehran Turmeric

- 1 tbsp Mehran Red Chilli Powder

- 1 tsp coriander powder

- 1 tsp Mehran Cumin powder

- 1 tbsp Mehran Kasori Methi

- 10 g Green Coriander chopped

- 4 Green Chili chopped

Cooking Method:

1- In a bowl, add chicken mince, Mehran Kofta Masala, Roasted chickpeas, poppy seeds, onion, green coriander, mint and mix it well.

1- Now make the Kofta by covering boiled egg with chicken mince.

2- After that Refrigerate for 2 hours.

3- In a cooking pan, add cooking and fry shallow fry until light brown.

4- After that steam for 2-3 minutes. Now cut it into two pieces.

5- In another cooking pan, add cooking oil, onion, Mehran garlic paste, Mehran ginger paste and fry until light brown.

6- After that, add tomato puree, yogurt, Mehran salt, Mehran Turmeric, Mehran Red Chili Powder, Mehran Coriander Powder, Mehran Cumin Powder and cook for 5 minutes.

7- After that add Mehran Kasori Methi.

8- In a bowl, add gravy, kofta and add garnish.
Your Nargisi kofty now ready to serve

اجزاء
چکن قیمہ آٹھ سو گرام
مہران کوفتہ مصالحہ ایک ڈبہ
بھنے ہوئے چنے تین کھانے کے چمچ
خشخاش دو کھانے کے چمچ
پودینہ دس گرام
کھانے کا تیل ایک کپ
پیازچوپ ایک عدد
مہران لہسن پیسٹ ایک کھان کا چمچ
مہران ادرک پیسٹ ایک کھانے کا چمچ
پسے ہوئے ٹماٹر آٹھ عدد
دہی تین کھانے کے چمچ
مہران نمک حسبِ ذائقہ
مہران ہلدی ایک چائے کا چمچ
مہران لال مرچ پاؤڈر ایک کھانے کا چمچ
مہران دھنیا پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
مہران زیرہ پاؤڈر ایک چائے کاچمچ
مہران قصوری میتھی ایک کھانے کا چمچ
سبز دھنیاچوپ دس گرام
سبز مرچ چوپ چار عدد
ترکیب
۔ایک باؤل میں چکن قیمہ لیں اور اس میں مہران کوفتہ مصالحہ ،بھُنے ہوئے چنے ،خشخاش ،پیاز ،سبز دھنیا ،پودینہ ،سبز مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں ۔
۔اب اُبلے ہوئے انڈوں کو تیار کیے ہوئے چکن قیمہ کے اندر بھر لیں یا سٹف کر کے کوفتے بنا ئیں اور دو گھنٹے کے لیے فریج میں رکھ دیں ۔
۔اب ایک پین میں کھانے کا تیل لیں اور ا س میں تیار کیے ہوئے کوفتوں کو لائٹ براؤن کر لیں اب دو سے تین منٹ تک دم دیں ۔
۔اب ایک پین میں کھانے کا تیل لیں اور اس میں پیاز، مہران لہسن پیسٹ اور مہران ادرک پیسٹ ڈال کر لائٹ براؤن کر لیں ۔
۔اب اس میں پسے ہوئے ٹماٹر ،دہی ،مہران نمک،مہران ہلدی پاؤڈر،مہران سرخ مرچ پاؤڈر،مہران دھنیا پاؤڈر،مہران زیرہ پاؤڈر ڈال کر پانچ منٹ تک بھونائی کر لیں اوراب اس میں مہران قصوری میتھی ڈال دیں ۔
۔ اب تیار کیے ہوئے کوفتوں کو دو حصوں میں کاٹ لیں ۔
۔اب ایک برتن میں تیار کی ہوئی گریوی ڈال کر اس میں کٹے ہوئے کوفتے ڈال کر سبز دھنیا ،ادرک اورسبز مرچ کی گارنش کرلیں ۔
آپکے مزیدار نرگسی کوفتے تیار ہیں ۔

  
  

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *