Chicken Dum Biryani There have been some really great biryani recipes on sooperchef.pk like the delectable kabab biryani, the traditionally aromatic Bombay biryani recipe, the new and innovative chicken bbq biryani recipe and the mouthwatering ...
Read More
Chicken Dum Biryani There have been some really great biryani recipes on sooperchef.pk like the delectable kabab biryani, the traditionally aromatic Bombay biryani recipe, the new and innovative chicken bbq biryani recipe and the mouthwatering beef masala biryani recipe. But apparently there is another biryani in town and it is taking over kitchens and smartphones (no pun intended) all over Pakistan. It is sooperchef’s latest recipe known as the chicken dum biryani and it is the tastiest addition to the list of delectable biryani recipes that have been prepared for our beloved audience by the team of our competent culinary experts, so you can have the healthiest and the tastiest recipes in the easiest way possible. Chicken dum biryani is prepared in the same way as any other type of biryani except for the fact that it is simmered with a burning coal which provides a whole new flavor and taste to the already delectable biryani recipe that our taste buds are already familiar to. This dum biryani recipe can be prepared with chicken chunks, mutton meat, lamb meat, beef cuts and even seafood like fish, prawns, and shrimp. However, the seafood versions of biryani are most prevalent in the Sindh region of the country. You can find the complete chicken dum biryani recipe by logging on to sooperchef.pk and download it for free in Urdu and English language. Aspiring chefs can also receive step by step assistance by our two-minute instant recipe videos which display step by step process of the whole recipe in both languages.
Less Content

Ingredients:
20 g Garam Masalah
Salt as needed
½ Cup cooking oil
2 tbsp Ginger Garlic paste
1 tsp Whole cumin
700 g chicken
1 tomato
2 tbsp Red chili powder
1 tsp Coriander powder
1 tsp cumin powder
1 tsp turmeric
½ Cup Mashed tomatoes
1 kg Guard Rice
Garnish (Tomato, cumin, coriander, ginger)
1 tsp yellow food color
1 coal
1 tbsp butter
1 cup Maida
Cooking Method:
1. In a bowel add water, whole Garam Masalah, Salt, Cooking Oil ( 1 tbsp), and soak them in water
For 20-25 minutes then strain the water from it.
2. Now take a pan, add cooking oil (1 tbsp) in this pan, now add ginger garlic paste, whole cumin, mashed tomatoes, chicken, salt, Red chili powder, coriander powder, cumin powder, garnish and fry it for 2 minutes, then simmer it
3. Then add garnish, brown onions, and fry it for 2 minutes
4. Now take a pan, add Masalah which we have prepared, boiled rice, garnish and repeat this process
5. Now add yellow food color and shake it
6. Now take a burnt coal, Butter, Maida and keep this for 5 to 7 minutes
7. Your spicy Dum Biryani is ready to serve
Cooking Time: 40 Minutes serve: 4 people

اجزاء
ثابت گرم مصالحہ بیس گرام
نمک حسبِ ذائقہ
کھانے کا تیل آدھا کپ
ادرک لہسن پیسٹ دو کھانے کے چمچ
ثابت زیرہ ایک چائے کا چمچ
چکن سات سو گرام
ٹماٹر ایک عدد
لال مرچ پاؤڈر دو کھانے کے چمچ
دھنیا پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
زیرہ پاؤڈر ایک چائے کاچمچ
ہلدی ایک چائے کا چمچ
پسے ہوئے ٹماٹر آدھا کپ
گارڈ چاول ایک کلو
گانش ٹماٹر ،پودینہ ،دھنیا،ادرک
پیلا رنگ ایک چائے کا چمچ
کوئلہ ایک عدد
مکھن ایک کھانے کا چمچ
میدہ ایک کپ
ترکیب

۔ایک باؤل میں پانی ڈال کر اس میں چاول،ثابت گرم مصالحہ ،نمک اور کھانے کا تیل(ایک کھانے کیا چمچ) ڈال کر بیس سے پچیس منٹ تک بھگو لیں اور اُبا ل کر چھان لیں ۔
۔اب ایک پین میں کھانے کا تیل(ایک کھانے کا چمچ) لیں اور اس میں ادرک لہسن پیسٹ ،ثابت زیرہ ،،پسے ہوئے ٹماٹر،چکن ، نمک،لال مرچ پاؤڈر ،دھنیا پاؤڈر ،زیرہ پاؤڈر اورگارنش ڈال کر دو منٹ تک بھونائی کر کے تین منٹ تک دم دیں ۔
۔اب اس پر گارنش اور براؤن پیاز ڈال کر دو منٹ تک بھونائی کر لیں ۔
۔ اب ایک برتن میں تیار کیا ہوا مصالحہ لیں اور اس میں اُبلے ہوئے چاول ،گارنش ڈا ل کر اس عمل کو دہرا لیں ۔
۔اب اس میں پیلا رنگ ڈال کر ہلکا ساہلا لیں ۔
۔اب اس میں جلا ہوا کوئلہ، مکھن اور میدے کا پیڑھ رکھ کر پانچ سے سا ت منٹ تک دم دیں ۔
۔آپکی مزیداردم بریانی تیار ہے ۔
پکا نے کا وقت: چالیس منٹ افراد: چار

  
  

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *