Bombay Biryani Recipe in Urdu

SooperChef.pk proudly presents Bombay Biryani recipe for biryani lovers. Biryani is mixed rice dish originated from Indian subcontinent. The most exciting thing about ...

Read More

Bombay Biryani Recipe in Urdu

SooperChef.pk proudly presents Bombay Biryani recipe for biryani lovers. Biryani is mixed rice dish originated from Indian subcontinent. The most exciting thing about baryani is that it can be made with limitless variations. It is a traditional dish cooked in a unique and distinctive way with perfect blend of spices and pleasant aroma. Biryani is considered to be a very healthy as well as tasty dish and mostly enjoyed in Pakistan, Bangladesh, India, Hyderabad and Kashmir. It contains huge range of delicious ingredients and goes along with raita and salad. Cook this extremely tasty healthy and finger-licking Bombay Biryani dish at home by following easy step by step bombay biryani video guide of SooperChef or you can download Bombay Biryani recipe in Urdu & English and become a cook with SooperChef.pk

Learn to Cook more Pakistani Recipes with Sooperchef.pk


Less Content

Ingredients
1 kg rice
20 g Garam Masalah
Salt as needed
Half cup cooking oil
2 tbsp ginger garlic paste
700 g chicken
3 tomato slice
1 cup yogurt
2 tbsp red chili powder
1 tsp Green coriander powder
1 tsp cumin powder
1 tsp turmeric
3 tomatoes (paste)
1 kg potatoes
15 g golden onion
Green chili, Green Coriander, Mint (garnish)
1 cup chicken soup

Cooking Method:
1. In a bowel, add some water. Then add rice, garam Masalah, salt cooking oil in this water and keep this in water for 20-25 minutes
2. In a pan, add cooking oil, ginger garlic paste, cumin, chicken, garam Masalah, tomato, yogurt, salt
Red chili powder, green coriander powder, cumin powder, tomato paste, turmeric and fry it for 5-7 minutes
3. Then add garnish, onions and fry it for 2 minutes
4. Now take a bowel and add prepared garam maslah in it then add garnish and boiled rice and repeat this process
5. Now add grinded garam Masalah (paste), chicken soup and simmer it for 8-10 minutes
Cooking time: 40 minutes serve: 4 people

Popular Pulao & Biryani Recipes:  Vegetable BiryaniSpecial Chicken BiryaniKashmiri Pulao, Channa Pulao, Chicken Tikka Pulao, Chicken Moti Pulao, Chicken Yakhhni Pulao, Chicken Keema Pulao , Sindhi Biryani Recipe


اجزاء
چاول ایک کلو
ثابت گرم مصالحہ بیس گرام
نمک حسبِ ذائقہ
کھانے کا تیل آدھا کپ
ادرک لہسن دو کھانے کے چمچ
چکن سات سو گرام
ٹماٹر سلائس تین عدد
دہی ایک کپ
لال مرچ پاؤڈر دو کھانے کے چمچ
دھنیا پاؤڈر ایک چائے کاچمچ
زیرہ پاؤڈر ایک چائے کاچمچ
ہلدی ایک چائے کا چمچ
پسے ہوئے ٹماٹر تین عدد
آلو ایک کلو
براؤن پیاز پندرہ گرام
گانش سبز مرچ ،پودینہ ،سبز دھنیا
چکن یخنی ایک کپ
ترکیب
۔ایک باؤل میں پانی ڈال کر اس میں چاول،ثابت گرم مصالحہ ،نمک اور کھانے کا تیل ڈال کر بیس سے پچیس منٹ تک بھگو لیں اور اُبا ل کر چھان لیں ۔
۔اب ایک پین میں کھانے کا تیل لیں اور اس میں ادرک لہسن پیسٹ ،ثابت زیرہ ،چکن ،ثابت گرم مصالحہ ،ٹماٹر ،دہی ،نمک،لال مرچ پاؤڈر ،دھنیا پاؤڈر ،زیرہ پاؤڈر ،پسے ہوئے ٹماٹراور ہلدی ڈال کر دو منٹ تک بھونائی کر کے پانچ سے سا ت منٹ تک دم دیں ۔
۔اب اس پر گارنش اور براؤن پیاز ڈال کر دو منٹ تک بھونائی کر لیں ۔
۔ اب ایک برتن میں تیار کیا ہوا مصالحہ لیں اور اس میں اُبلے ہوئے چاول ،گارنش ڈا ل کر اس عمل کو دہرا لیں ۔
۔اب اس میں پسا ہوا گرم مصالحہ اور چکن یخنی ڈال کر آٹھ سے دس منٹ تک دم دیں ۔
۔آپکی مزیدار بمبئی بریانی تیار ہے ۔
پکا نے کا وقت: چالیس منٹ افراد: چار عدد

  
  

Bombay Biryani

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *