Ingredients:
250 gm Butter
250 gm Maida
250 gm Sugar
5-6 Eggs
1 & ½ TSP Baking Powder
1 TSP Vanilla Essence
2 TBSP Cooking Oil
Preparation:
First of all, add Butter in a mixer, then add sugar
Mix it well, until it became soft
Now add eggs one by one, keep mixing
After this, add vanilla Essence & mix it again
Now pour this mixture into a bowl
Add Maida, & mix it well
Now mix it again by adding baking powder
It’s time for Molding. Take a mold, apply cooking oil at this mold
Fix the butter paper in this mold
Keep the material (which we have prepared above) in this Mold & oven bake it for 30 minutes at 180-200°C 
After oven bake, let it cool. And keep it aside for 4-5 hours
It’s time for making cakes/Rusks
Cut this material into cake rusks shape & oven bake it for 20-25 minutes at 160-180°C 
Your yummy cake/Rusks are ready to serve

Preparation Time: 30 Minutes Serve: 3 People

اجزاء
مکھن 250گرام
میدہ 250گرام
شکر 250گرام
انڈے 5-6عدد
بیکنگ پاؤڈر 1-1/2کھانے کے چمچ
ونیلا ایسنس 1کھانے کا چمچ
آئل 2کھانے کے چمچ

ترکیب
۔ایک مکسر میں مکھن لیں اور اس میں چینی ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں یہا ں تک کہ ملائم ہو جائے ۔
۔اب اس میں ایک ایک کر کے انڈے ڈال کر مکس کرتے جائیں ۔
۔اب اس میں ونیلا ایسنس ڈال کر مکس کریں اور ایک باؤل میں نکا ل لیں ۔
۔اب اس میں پہلے میدہ اور پھربیکنگ پاؤڈر ڈال کر مکس کرتے جائیں ۔
۔اب ایک سانچے کو کھانے کا تیل لگا ئیں اور بٹر پیپر رکھ کر تیار کیا ہوا مادہ اس میں ڈال کر 200-180ڈگری سینٹی گریڈ پر 30منٹ تک اوون بیک کرلیں ۔
۔اب اوون سے نکال کر 5-4گھنٹے تک ٹھنڈا ہونے کے لیے رکھ دیں ۔
۔اب اسے کیک رس کی شکل میں کاٹ لیں اور 180-160ڈگری سینٹی گریڈ پر 25-20منٹ تک دوبارہ اوون بیک کرلیں ۔
آپکا مزیدار کیک رس تیار ہے ۔
پکا نے کا وقت: تیس منٹ افراد: تین عدد

  0

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *