Ingredients:
½ cup cooking oil
100 g onions
1 tbsp ginger paste
1 tbsp garlic paste
500 g chicken
1 tbsp red ground red chili
1 tsp white pepper powder
1 tsp red chili powder
Salt as needed
½ cup Chili garlic sauce
2 green chilies
500 g Maida
4 tbsp yeast
30 g sugar
1 Egg
Water as Needed
Cooking Method:
1. In a pan, add cooking oil, add onion and fry it until it changes into golden brown
2. Now add ginger paste, garlic paste, green chili chicken, ground red chili, white pepper powder, black pepper powder, salt, chili garlic sauce, and cook it for 2-3 minutes
3. Now take a bowl, add Maida, yeast, salt, sugar, egg, water, mix them well and make a dough
4. Now place cuts at the sides of the dough, paste marinated chicken at this dough and close its upper and lower cutter sides
5. Garnish with fergile seeds and white sesame seeds
6. Keep it in the microwave for 15-20 minutes at 180 degree cg 7.Your tasty chicken bread is ready to serve
Cooking Time: 35 minutes Serve: 2 people

بریڈ چکن
اجزاء
کھانے کا تیل آدھاکپ
پیا ز ایک سو گرام
ادرک پیسٹ ایک کھانے کا چمچ
لہسن پیسٹ ایک کھانے کا چمچ
چکن پانچ سو گرام
لال مرچ کُٹی ہوئی ایک کھانے کا چمچ
سفید مرچ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
کا لی مرچ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
چلی گارلک سوس آدھاکپ
سبز مرچ دو عدد
میدہ پانچ سو گرام
ییسٹ چار کھانے کے چمچ
چینی تیس گرام
انڈ ا ایک عدد
پانی حسبِ ضرورت
کلونجی ،سفید تِل بطور گارنش

ترکیب
۔ایک پین میں کھا نے کا تیل لیں اوراس میں پیاز ڈا ل کر لائٹ براؤن ہونے تک فرائی کرلیں ۔
۔اب اس میں ادرک پیسٹ ،لہسن پیسٹ ،چکن ،لال مرچ کُٹی ہوئی ،سبز مرچ ،سفید مرچ پاؤڈر ،کالی مرچ پاؤڈر ،نمک اور چلی گارلک سوس ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکا لیں ۔
۔اب ایک باؤل میں میدہ لیں اوراس میں ییسٹ ،نمک،چینی ،انڈاور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں اور ڈو بنالیں ۔
۔اب اس ڈو کو سائڈوں پر کٹ لگائیں اور اس پر تیار کیا ہو اچکن رکھ کر کٹی ہوئی سائیڈوں کو اوپر نیچے بند کر کے کلونجی اور سفید تِل کی گارنش کر دیں ۔
۔اب اسے 180ڈگری سینٹی گریڈ پر پندرہ سے بیس منٹ تک اوون بیک کر لیں ۔
۔آپکا مزیدار بریڈ چکن تیار ہے ۔
پکا نے کا وقت: پینتیس منٹ افراد: دو

  
  

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *