Directions
Dough
1. Add maida, salt, oil/ghee, curd, sugar, yeast,water and mix well, knead it for 4-5 minutes, and then make semi stiff dough.
2. Apply little oil, cover the dough and place it in a warm place for 30-35 minutes or till double.
Stuffing
1. Take another bowl, add mashed potatoes, salt, garam masala, pomegranate seeds, fresh coriander leaves, lemon juice, onions, green chilies, chaat Masala, red chili powder,
coriander seeds, & mix well
2. Prepare K&N's Kafta Kabab as per the instructions on the pack.
Process
1. Take the prepared dough, punch it down and knead it again for 2 minutes.
2. Now divide the dough into 4-8 balls.
3. Take one ball, dust in maida, roll it and make thick circle disk.
4. Now place the prepared potato stuffing on the disk and close the edges, farm it into the ball.
5. Dust the ball into the flour, flatter with using fingers, and then roll it like a paratha.
6. Now place fried kafta kababs just before the edges and roll the edges over it carefully.
then apply some milk
On Tawa/Griddle
1. Heat the griddle, place the rolled Kulcha on it and cook for a minute or till down side spotted little brown.
2. Flip it other side and cook it for 1-2 minutes, and then roast it for few seconds on a direct flame using a cooling rack.
3. Now remove it on plate and apply butter.
In Oven
1. Preheat the oven on maximum temperature.
2. Take a baking tray, grease it with few drop of oil. Place the Kulcha on it.
3. Sprinkle some whole coriander seeds, coriander leaves, press them lightly, and brush it with oil or ghee.
4. Place the tray into the oven and then bake it for 10-12 minutes on 180 temperature.
Aloo Kabab Stuffed Naan is ready, Serve with curry, chole or raita.
Notes
• You can replace yeast with ½ tsp baking powder and ¼ tsp baking soda. But keep aside for 2-3 hours to get good
ڈو بنانے کے اجزاء: میدہ 3 کپ نمک 1 چائے کاچمچ دہی 2کھانے کے چمچ کھانے کا تیل ڈھائی کھانے کے چمچ چینی 2 کھانے کے چمچ ایسٹ 2 چائے کا چمچ پانی حسبِ ضرورت آلو کی فلنگ بنانے کے اجزاء: آلو(اُبال کر پیس لیں) 2 کپ نمک حسبِ ذائقہ گرم مصا لحہ 1 چائے کاچمچ انار دانہ 1 چائے کاچمچ ہرادھنیا 1-2 کھانے کے چمچ لیموں کا رس آدھا لیموں پیاز(چوپ) ایک چوتھائی کپ ہری مرچ(چوپ) 2 عدد چاٹ مصالحہ 1 چائے کاچمچ لال مرچ پاؤڈر 1 چائے کاچمچ ثابت دھنیا آدھا چائے کا چمچ آلو کباب سٹفڈ نان بنانے کے اجزاء ڈو حسبِ ضرورت آلو کی فلنگ حسبِ ضرورت K&Ns Kafta Kabab 400گرام دودھ 2کھانے کے چمچ
ڈو بنانے کی ترکیب
ایک برتن میں میدہ لیں اس میں نمک، دہی، دو کھانے کے چمچ کھانے کا تیل، چینی، ایسٹ اور پانی ڈال کر اچھی طرح گوندھ لیں۔
اب اس پر ایک چائے کا چمچ کھانے کا تیل ڈو پر لگا دیں اور تیس سے پینتیس منٹ کے لیے ڈھک کر رکھ دیں۔
اب ڈو کو دوبارہ تین سے چارمنٹ تک گوندھ لیں۔
آلو فلنگ بنانے کی ترکیب
ایک برتن میں آلو، نمک، گرم مصالحہ، انار دانہ، ہرا دھنیا، لیموں کا رس، پیاز، ہری مرچ، چاٹ مصالحہ، لال مرچ، ثابت دھنیا ڈال کر اچھی طرح ملا لیں۔
کباب کو پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطا بق تیار کر لیں۔
ڈو کا ایک بڑا پیڑا بنا لیں اور ایک چھوٹا پیڑا بنا لیں۔
اب بڑے پیڑے کو بیل لیں اور اس ک درمیان میں تیار کیا ہوا آلو کا مصالحہ رکھ دیں۔
اب چھوٹا پیڑا بیل لیں۔اور اس پر پانی لگا کر تیار کیے ہوئے مصالحہ پر رکھ کر ڈو کو دبا کر ملا لیں۔
اب اس پر کانٹے سے چھوٹی ڈو پر نشان لگا لیں۔
تیار کیے ہوئے کباب کو ڈو پر دائرے میں رکھ دیں اور اس کو ڈو سے لپیٹ لیں ۔
اب اس پر برش کی مدد سے ددھ لگا لیں اور اس کو اچھی طرح لپیٹ کر منہ بند کر لیں۔
اب کر بڑے (موٹی تہہ والا) برتن کو چار سے پانچ منٹ گرم کر لیں اور اب اس تیار کیے ہوئے نان کو بیکنگ والی ٹرے میں رکھ کر اس گرم برتن میں رکھ دیں اور اس کو ڈھک کر بارہ سے پندرہ منٹ تک پکا لیں۔
یا پھر اس نان کو دس سے بارہ منٹ تک 180 ڈگری سینٹی گریڈ پر اون بیک کر لیں۔