Tarragon Chicken recipe in Urdu & English

Pakistani kitchens offer a wide range of dishes for people who love to try new taste and cuisine. From Mediterranean to Spanish, we have it all. One of such exotic and delectable dishes is the Tarragon Chicken recipe. There are many other continental and exotic dishes on the sooperchef chicken recipes menu like chicken schnitzel, ...
Read More

Tarragon Chicken recipe in Urdu & English

Pakistani kitchens offer a wide range of dishes for people who love to try new taste and cuisine. From Mediterranean to Spanish, we have it all. One of such exotic and delectable dishes is the Tarragon Chicken recipe. There are many other continental and exotic dishes on the sooperchef chicken recipes menu like chicken schnitzel, malai boti recipe, chicken loaf, chicken roast, chicken lasagna, chicken manchurian, spanish omelet,  italian chicken and Chicken wraps, but the Chicken Tarragon recipe is arguably the most innovative and tasty one. In culinary uses, Tarragon is basically a one of the four “fines herbs” used mostly in French Cooking recipes and it is known for its aromatic properties. The herb is particularly used for fish, eggs and chicken recipes.  Tarragon herb is also used for as the main flavoring ingredient of the famous Béarnaise Sauce. Tarragon Chicken recipe is prepared by shallow frying chicken breasts in butter until it is golden brown. Prior to the frying process, the chicken is covered in a batter of maida, salt, black pepper and mustard powder. Other essentials like chicken stock, tarragon herb mix, boiled noodles and chili sauce are also added. Parsley is used for garnishing purposes. If you want to learn the art of preparing the delectable chicken tarragon recipe then you should visit Sooperchef.pk and discover the complete preparation method and Tarragon Chicken recipe in Urdu / English language.
Less Content

Ingredients

- 2 Chicken Breast

- Salt as per taste

- 1 tbsp Mustard Powder

- 1 tsp Black Pepper Powder

- 1 tsp Garlic Powder

- 3 tbsp Olive Oil

- 3 tbsp Butter

- ½ cup Maida

- 1 Onion

- 3 tbsp Vinegar

- ½ cup Chicken Stock

- 1 tbsp Chili Sauce

- ½ cup Cream

- 1-1/2 Mixed herbs

- 200g Boiled Noodles

- Parsley for garnishing

Method

1- In a bowl, add chicken breast, salt, black pepper powder, mustard powder, olive oil(1-1/2 tbsp) and mix it well.

2- Now cover it with maida and then shallow fry in the butter until golden brown.

3- In another cooking pan, add olive oil (1-1/2 tbsp), onion and cook for a while.

4- Now add fried chicken, vinegar, chicken stock, chili sauce, cream, mix herbs and cook until thickened.

5- Now add boiled noodles, chopped parsley as a garnishing.

Your tasty Tarragon Chicken now ready to serve.

Cooking time: 35-40 minutes

Serve:2

اجزاء
چکن بریسٹ دو عدد
نمک حسبِ ذائقہ
مسٹرڈپاؤڈر ایک کھانے کا چمچ
کالی مرچ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
لہسن پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
زیتون کا تیل تین کھانے کے چمچ
مکھن تین کھانے کے چمچ
میدہ آدھا کپ
پیاز ایک عدد
سرکہ تین کھانے کے چمچ
چکن یخنی آدھا کپ
چلی ساس ایک کھانے کا چمچ
کریم آدھا کپ
مکس ہربز ڈیڑھ کھانے کا چمچ
اُبلے ہوئے نوڈلز دو سو گرام
چوپ پارسلے گارنش
ترکیب
۔ایک برتن میں چکن بریسٹ لیں اور اس میں نمک، کالی مرچ پاؤڈر، مسٹرڈ پاؤڈر، لہسن پاؤڈر، زیتون کا تیل (ڈیڑھ کھانے کا چمچ)ڈال کر ملا لیں۔
۔اب اس پرمیدہ میں اچھی طرح سے لگا لیں۔
۔ایک پین میں مکھن ڈال کر پگھلا لیں اور اس میں تیار کیا ہوا چکن بریسٹ ڈال کر شیلو فرائی کر لیں گولڈن براؤن ہونے پر نکال لیں۔
۔ایک پین میں زیتون کا تیل(ڈیڑھ کھانے کا چمچ) لیں اور اس میں پیاز ڈال کر ہلکا سا پکا لیں۔
۔اب اس میں فرائی کیا ہوا چکن، سرکہ، چکن یخنی، چلی سوس، کریم،مکس ہربزڈال کر گاڑھا ہونے تک پکائیں۔
۔اب اس میں اُبلے ہوئے نوڈلز، چوپ پارسلے ڈال کر ملا لیں۔
آپکا مزے دار ٹیراگون چکن تیار ہے۔
پکانے کا وقت: پینتیس سے چالیس منٹ
افراد: دو

  
  

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *