Recipes

More

Malai Boti Pulao Recipe

Malai Boti Pulao Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    4

Elevate your Eid feast with the creamy goodness of Malai Boti Pulao. Treat your loved ones to a flavorful Eid with our delectable Malai Boti Pulao and share your feedback.

 Ingredients

Ingredients for Malai Boti
Ingredients for Malai Boti Pulao

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add boneless chicken, yogurt, green chilies paste, ginger garlic paste, black pepper, salt, lemon juice, cumin powder, cream and mix it well.

2 .
In a pan heat oil and add marinated chicken. Cook until chicken is fully done.

3 .
Place a heated coal on aluminum cup in the center of the pan, drizzle oil and cover and smoke for 1-2 mins. Set aside.

4 .
In a pot heat oil and add whole black pepper, cumin seeds, star anise, green cardamom and sauté for a minute.

5 .
Add onion and cook until light brown in color. Add ginger garlic paste, coriander powder, black pepper crushed, salt and mix it well.

6 .
Add water and cook until it starts to boil. Add rice and cook until 80% water dries out.

7 .
Add malai boti, green chilies, lemon slices on top and cover and steam over low flame for 10-12 mins.

8 .
Your Malai Boti Pulao is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ملائی بوٹی بنانے کے لئے ایک باؤل میں بونلیس چکن، دہی، ہری مرچ کا پیسٹ، ادرک لہسن کا پیسٹ، کالی مرچ، نمک، لیموں کا رس، زیرہ پاؤڈراورکریم ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کاتیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کیاچکن ڈال کر چکن کو پوری طرح پکنے تک پکا لیں۔

3 .
اب اس پین میں ایلومینیم کے کپ پر گرم کوئلہ رکھیں اور اس پرکھانے کا تیل ڈال کرڈھانپیں اورایک سے دومنٹ تک دھوئیں دیں۔

4 .
ملائی بوٹی پلاؤبنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ثابت کالی مرچ، زیرہ، سٹار سونف اورہری الائچی ڈال کر ایک منٹ کے لیے بھونیں۔

5 .
پھراس میں پیاز ڈال کر ہلکے براؤن ہونے تک پکائیں اوراس میں ادرک لہسن کا پیسٹ، دھنیا پاؤڈر، کالی مرچ اورنمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

6 .
اب اس میں پانی ڈال کر ابالنے تک پکائیں پھراس میں چاول ڈال کر اسی فیصد پانی خشک ہونے تک پکائیں۔

7 .
پھراس کے اوپر ملائی بوٹی، ہری مرچ اورلیموں ڈال کر اسے ڈھک کر ہلکی آنچ پردس سے بارہ منٹ تک دم دیں۔

8 .
ملائی بوٹی پلاؤ تیار ہے۔

Recipe Tips