Ingredients for Chicken Drumstick

  • Chicken leg 500g
  • Salt a required
  • Red pepper (crushed) 1 tsp
  • White Cumin powder 1 tsp
  • Black pepper (crushed) 1 tsp
  • Coriander powder ½ tsp
  • Turmeric 2 tsp
  • Gram flour 3 tbsp
  • Maida Flour 2 tbsp
  • Corn flour 2 tbsp
  • Ginger garlic paste 2 tsp
  • Lemon juice ¼ cup
  • Coconut crushed 4 tsp
  • Vinegar 1 ½ cup
  • Oil 3 tbsp
  • Yogurt 1 cup
  • Egg 1pc
  • White cumin powder ½ tsp

Method for Chicken Drumstick

Add cuts to every chicken legs. Take a pot and put chicken legs, ginger garlic paste, vinegar, salt, pepper, chopped peppers. Mix it and keep it in the fridge for two hours. Now add ginger garlic & paste, white cumin in cooking oil until the chicken legs are light brown. Now add yogurt in the chicken legs and steam it for ten minutes under low heat. Do check it for time to time.Now put the flame on high mode and roast till the chicken leggs are brown. Now take the chicken legs in a pot to cool off. Now put chicken legs in another pot. Add eggs, lemon juice, salt, turmeric, black pepper, chopped coconut crush, cumin, crushed coriander,corn flour, flour, red peppers and mix it. Now put it away for half an hour. Now deep fry the chicken legs with oil till it gets light brown. Your chicken drumstick is prepared.

اجزاء

  • چکن لیگ ۵۰۰ گرام
  • نمک حسبِ ذائقہ
  • کُٹی ہوئی لال مرچ ایک چائے کا چمچ
  • سفید زیرہ کُٹا ہوا ایک چائے کا چمچ
  • کالی مرچ کُٹی ہوئی ایک کھانے کا چمچ
  • دھنیا پیسا ہوا آدھا چائے کا چمچ
  • ہلدی دو چائے کے چمچ
  • بیسن تین کھانے کے چمچ
  • میدہ دو کھانے کے چمچ
  • کارن فلور دو کھانے کے چمچ
  • ادرک لہسن پیسٹ دو چائے کے چمچ
  • لیموں کا رس تین چوتھائی کپ
  • کوکو نٹ کرش چار چائے کے چمچ
  • سرکہ ڈیڑھ کپ
  • آئل تین کھانے کے چمچ
  • دہی ایک کپ
  • انڈا ایک عدد
  • سفید زیرہ پیساہوا آدھا چائے کا چمچ

ترکیب

ہر لیگ پر چُھری سے کٹ لگائیں۔ ایک برتن میں چکن لیگز، ادرک لہسن کا پیسٹ،سرکہ،نمک،کالی مرچ اورلال مرچ کُٹی ہوئی ڈال کر مِلا کر دو گھنٹے کے لیے فریج میں رکھ دیں۔
اب کوکنگ آئل میں ادرک لہسن کا پیسٹ،سفید زیرہ ڈال کر لائٹ براؤن ہونے تک پکائیں۔پھر چکن لیگ دہی ڈال کر ہلکی آنچ پر آٹھ سے دس منٹ کے لیے دم پر رکھ دیں۔درمیان میں چک کرتے رہیں ۔ پھر آنچ تیز کر کے بھونائی کر لیں اور چکن لیگز براؤن ہونے پرالگ برتن میں نکال کر ٹھنڈا کر لیں۔ایک برتن میں چکن لیگزڈال کر انڈا، لیموں کا رس، نمک، ہلدی، کالی مرچ کُٹی ہوئی، کوکونٹ کرش کیا ہوا،زیرہ پیسا ہوا ،دھنیا پیسا ہوابیسن ،کارن فلور،میدہ اورکُٹی ہوئی لال مرچ ڈال کر اچھی طرح ملا کر آدھا گھنٹہ رکھ دیں۔ اب آئل ڈال کر لائٹ براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کر لیں۔آپکی مزیدار سپیشل چکن ڈرم سٹک تیار ہے ۔

Download Now
  

Chicken Drumstick

  1. Pingback: Training

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *