Dipping Sauce 3 Ways

  • VIEWS
    2435

Research Content

Dipping sauce 3 ways Does your food feel tasteless? Do you cooking recipes need something that would spice them up and give them a boost of flavor? if so, then consider yourself lucky, because today, the largest online food portal of Pakistan is not brining you one, but three different and tasty sauces that would light your daily meals up. So without further ado, say hello to the dipping sauce three ways recipe. There are some other saucy Recipes in Urdu and English language on sooperchef that you need to find check out like the healthy and flavorful chicken steak recipe , the easy and quick to prepare easy lemon chicken recipe , the spicy and delectable katlama recipe and the drool worthy chicken oyster sauce recipe . The dipping sauce 3 ways recipes video shows three types of sauces that you can easily prepare from the comfort of your own kitchens with items of normal day usage. The first is the tartar sauce which is based on mayonnaise, white peppers and lemon juice. The second sauce that has been shown in the video is the bbq sauce recipe. It is based on the original American bbq sauce template however there are some differences. The key ingredients for the sauce are dried plums, apricots and tamarind etc. the third one shown in the video is honey and dates sauce recipe which is predominantly based on dates, mustard powder and white sesame and olive oil. You can find the complete list of ingredients and preparation method of the delectable dipping sauce 3 ways recipe by logging on to sooperchef.pk.

Ingredients for Tartar Sauce
1 cup Mayonnaise
10 gm Capers
20 gm Gherkin Food
½ tsp White Pepper Powder
As per taste Salt
Half Lemon Juice
½ tsp parsley
Ingredients for Honey & Date sauce
150 gm Dates( for date palm)
Salt (As Needed)
1 tsp White Pepper Powder
1 tbsp Mustard Paste
2 tbsp Honey
Water (As Needed)
50 gm White Sesame
2 tbsp Olive Oil
Ingredients for BBQ Sauce
1 cup Water
150 gm tamarind
150 gm Dried Plums
150 gm Dried Apricot
2 tbsp Olive Oil
4 pieces Garlic cloves (Chopped)
1 tbsp Brown Sugar
Salt (As Needed)
4 Red Chili
2 tbsp Chaat Masala
10 gm Mint
Directions for Tartar Sauce
In a bowl, add mayonnaise, capers, gherkin, white pepper powder, lemon juice, salt, parsley and mix it well.

Directions for Honey & Date Sauce
In a grinder, add dates, salt, white pepper powder, mustard paste, white sesame, honey, water, olive oil and grind it well.

Directions for BBQ sauce
1- In a pan, add water, tamarind, dried plums, dried apricot and boil it.
2- After that, strain it.
3- In a cooking pan, add cooking oil, garlic, brown sugar, prepared pulp, salt, red chili, chaat masala, and cook for a while.

4- Add mint leaves in last cooking time (for 3 type of sauces): 30 minutes Serve: 3-4

ہنی اینڈ ڈیٹ سوس اجزا ء کھجور ڈیڑھ سو گرام نمک حسبِ ذائقہ سفید مرچ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ مسٹرڈ پیسٹ ایک کھانے کا چمچ شہد دو کھانے کے چمچ پانی حسبِ ذائقہ سفید تِل پچاس گرام زیتون کا تیل دو کھانے کے چمچ ترکیب ۔ایک گرائینڈر میں کھجور لیں اور اس میں نمک،سفید مر چ پاؤڈر ،مسٹرڈ پیسٹ ،شہد ،پانی ،سفید تِل اور زیتون کا تیل ڈال کر گرائینڈ کر لیں ۔ ۔آپکا مزیدار ہنی اینڈ ڈیٹ سوس تیار ہے ۔ ٹاٹر سوس اجزاء ما ئیو نیز ایک کپ کیپرز دس گرام گرکن بیس گرام سفید مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ نمک حسبِ ذائقہ لیموں کا رس آدھا لیموں پارسلی آدھا چائے کا چمچ ترکیب ۔ایک باؤل میں مایو نیز لیں اور اس میں کیپرز ،گرگن ،سفید مرچ پاؤڈر ،نمک ،لیموں کا رس اور پارسلی ڈال کر مکس کرلیں ۔ ۔آپکا مزیدار ٹاٹر سوس تیار ہے ۔ باربی کیو سوس اجزاء پانی ایک کپ املی ڈیڑھ سو گرام آلو بخا رہ ڈیڑھ سو گرام خوبانی ڈیڑھ سو گرام زیتون کا تیل دو کھانے کے چمچ لہسن چار جوّے براؤن شوگر ایک کھانے کا چمچ نمک حسبِ ذائقہ لال مرچ چار عدد چاٹ مصالحہ دو کھانے کے چمچ پودینہ دس گرام ترکیب ۔ایک پین میں پانی لیں اور اس میں املی ،آکو بخارہ ،خوبانی ڈال کراُنال لیں اور اس کو چھان لیں ۔ ۔اب ایک پین میں کھانے کا تیل لیں اور لہسن ،براؤن شوگر،تیار کیا ہوا مکسچر ،نمک،دھڑا مرچ اور چاٹ مصالحہ ڈال کر ہلکا سا پکا لیں ۔ ۔آپکا مزیدار باربی کیو سوس تیار ہے ۔ پکا نے کا وقت: 30 منٹ افراد: 4-3 عدد

LEAVE A REVIEW


 Your Comment has been sent successfully. Thank you!   Refresh
Error: Please try again