Mutton Karahi: White Mutton Karahi Recipe yummy Mutton Recipe with a creamy flavor. Try out this Bakra Eid Special Recipe and tell us how do you like this. ...
Read More
Mutton Karahi: White Mutton Karahi Recipe yummy Mutton Recipe with a creamy flavor. Try out this Bakra Eid Special Recipe and tell us how do you like this.
Less Content
  • Ingredients:
  • 700g Mutton
  • 1 cup Yogurt
  • 1 cup Onion (chopped)
  • 1/2 cup Oil
  • 1/2 cup Cream
  • 1 tsp White pepper powder
  • 1/2 tsp Whole spices
  • Salt to taste
  • 2 tbsp Ginger garlic paste
  • 1 tsp Cumin powder
  • 1 tsp Coriander powder
  • 1 tsp Cumin seeds
  • 3 Green chilies
  • 2 cups Mutton stock
  • 1/2 cup Milk
  • Water as required
  • Directions:
  • In a pot add mutton, water, green chilies, one tablespoon ginger garlic paste and salt.
  • Cover it and cook on low flame for 30 to 40 minutes or until mutton is cooked.
  • Separate mutton and stock and set aside.
  • In a pan heat oil, add whole spices, onion, cumin seeds and sauté for a minute.
  • Add one tablespoon ginger garlic paste and cook for 2 minutes.
  • Add mutton, salt, white pepper, black pepper, yogurt and cook for 5 minutes.
  • Add green chilies, coriander powder, cumin powder and cook for 2 to 3 minutes.
  • Now add mutton stock, cream, milk and cook for 5 more minutes.
  • Garnish with green chilies, ginger, coriander leaves and your dish is ready to serve.

Preparation Time:

15 minutes

Cooking Time:

40 minutes

Serve:

4 persons

اجزاء
مٹن 700گرام
دہی 1کپ
پیاز 1کپ
کھانے کا تیل آدھا کپ
کریم آدھا کپ
سفید مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ثابت مصالحہ آدھا چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
ادرک لہسن پیسٹ 2کھانے کے چمچ
ذیرہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ذیرہ 1چائے کا چمچ
سبز مرچیں 3عدد
مٹن کی یخنی 2کپ
دودھ آدھا کپ
پانی حسبِ ضرورت

ترکیب:
ایک پین میں مٹن، پانی، سبز مرچیں اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ڈھکن سے ڈھانپ کر ہلکی آنچ پر تیس سے چالیس منٹ کے لئے پکائیں۔
اب مٹن اور یخنی علیحدہ کر لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں ثابت مصالحہ، پیاز اور ذیرہ ڈال کر ایک منٹ کے لئے بھون لیں۔
اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر دو منٹ کے لئے پکائیں۔
پھر اس میں مٹن، نمک، سفید مرچ، کالی مرچ اور دہی ڈال کر پانچ منٹ کے لئے پکائیں۔
اب اس میں سبز مرچیں، دھنیا پاؤڈر اور ذیرہ پاؤڈر ڈا ل کر دو سے تین منٹ کے لئے پکائیں۔
پھر اس میں مٹن یخنی، کریم اور دودھ ڈال کر پانچ منٹ اور پکائیں۔
اب سبز مرچوں، ادرک اور دھنیے کے پتوں کے ساتھ گارنش کر کے سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

15 منٹ

پکانے کا وقت :

40 منٹ

افراد :

افراد 4

White Mutton Karahi Recipe

  1. Spices are used in different forms: whole, chopped, ground, roasted, sautéed, fried, and as topping. Which whole spices are being used in this recipe? It only says 1/2 a teaspoon without saying which ones they are. Could you elaborate please?

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *