Vermicelli Kunafa Recipe one of the most refined and famous Tukish Recipe. Eid Special Recipe,try this Tukish Kunefe Recipe and share your thoughts with us. ...
Read More
Vermicelli Kunafa Recipe one of the most refined and famous Tukish Recipe. Eid Special Recipe,try this Tukish Kunefe Recipe and share your thoughts with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 2 & 1/2 cup Vermicelli
  • 1 cup Butter (melted)
  • 1/2 cup Mozzarella cheese
  • 1/2 Cottage cheese
  • 1 & 1/2 cup Cream
  • 1 & 1/2 cup Milk
  • 2 tbsp Sugar
  • 2 tbsp Cornstarch
  • 1 tbsp Rose water
  • Ingredients of sugar syrup:
  • 3 cups Sugar
  • 1 & 1/2 cup Water
  • 1/2 tsp Lemon juice
  • Directions:
  • Take vermicelli in a bowl and roughly cut them. Pour melted butter and mix well with your hands.
  • In a separate bowl mix milk, cream, sugar, cornstarch well.
  • Turn on the flame and boil the liquid, cook on low flame until gets thick.
  • Add rose water, mix it well and turn off the flame.
  • Add mozzarella cheese and cottage cheese in it and mix it well.
  • In a pan add water, sugar and cook until sugar gets dissolved.
  • Cook it until thicken and keep on stirring. When syrup is ready add lemon juice in it.
  • Now make a base with half of the vermicelli in a dish, press it to level the dough well.
  • Pour the cheese mixture on the top and level it with a spoon.
  • Cover it with the other half of the vermicelli and brush with a melted butter.
  • Put the dish in a preheated oven at 200 degree for about half an hour.
  • It’s ready when kunafa is golden and crunchy in the surface.
  • Evenly pour the syrup over the kunafa as soon as it comes out of the oven.
  • Garnish with chopped pistachio and your kunafa is ready to serve.

Preparation Time:

20 minutes

Cooking Time:

30 minutes

Serve:

8 persons

اجزاء:
سویاں 2اورآدھا کپ
پگھلا ہوا مکھن 1کپ
موزریلا چیز آدھا کپ
کوٹیج چیز آدھا کپ
کریم 1اورآدھا کپ
دودھ 1اورآدھا کپ
چینی 2کھانے کے چمچ
کارن سٹارچ 2کھانے کے چمچ
روز واٹر 1کھانے کا چمچ
شوگر سیرپ اجزاء:
چینی 3کپ
پانی 1اور آدھا کپ
لیموں کا رس آدھا چائے کا چمچ

ترکیب:
ایک باؤل میں سویاں توڑ لیں اور اس پر مکھن ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔
اب ایک دوسرے باؤل میں دودھ، کریم، چینی اور کارن سٹارچ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔
پھر چولہا بند کر کے مکسچر کو ابال لیں اور گاڑھا ہونے تک پکائیں۔
اب اس میں موزریلا چیز، کوٹیج چیز ڈال کراچھی طرح مکس کریں۔
پھر ایک پین میں چینی ڈال کر اچھی طرح حل ہونے تک پکائیں۔
جب شوگر سیرپ بن جائے تو اس میں لیموں کا رس ڈالیں۔
اب ایک ڈِش میں آدھی سویوں کی تہہ لگا لیں اور اچھی طرح برابر کر کے دبا دیں۔
پھر اس پر چیز مکسچر ڈال کر چمچ سے برابر کر لیں۔
اب اس پر باقی بچی ہوئی سویاں رکھیں اور مکھن کے ساتھ بر ش کریں۔
پھر پہلے سے گرم اوون میں ڈِش کو دو سو ڈگری کے ٹمپریچر پر آدھے گھنٹے کے لئے رکھیں۔ جب کنافہ گولڈن ہوجائے تو کنافہ تیار ہے۔
چوپڈ پستہ کے ساتھ گارنش کر کے سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

20 منٹ

پکانے کا وقت :

30 منٹ

افراد :

افراد 8

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *