Tandoori Kaddu Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    5

Tandoori Kaddu is here if you are in the mood for something simple but yummy for lunch. Learn to make tandoori masala at home as well and save your money plus health. Give this tandoori kaddu recipe a try and share your feedback with us.
You can find more similar recipes like Tandoori Chicken Shawarma, Tandoori Chicken Pasta on SooperChef.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Take bottle gourd rounds, cut the top and peel off the skin. Cut into 8 pieces. Soak them in water to prevent them from getting dark.

2 .
In a pan dry roast red chilies, cumin seeds, fennel seeds, cloves, black pepper corns, lemon grass, dry ginger, cinnamon stick, star anise and cardamom for 2 to 3 minutes.

3 .
Shift all these dry roasted ingredients into a grinder and grind until you get a fine powder. Lastly mix food color, mango powder and salt in it. Your tandoori masala is ready. Set aside.

4 .
Heat oil in a pan, add ginger garlic paste in it and sauté for a minute. Add onion and cook until translucent.

5 .
Now add tomato puree, salt, tandoori masala, turmeric powder, red chili powder, nigella seeds in it and cook until oil separates for 2 to 3 minutes.

6 .
Now add soaked bottle gourd round and cook for 4 to 5 minutes. Add water, cover and cook on low flame for 15 to 20 minutes.

7 .
Heat a coal, place a foil cup in your dish and put coal on it. Drizzle oil on top and cover and smoke your dish for 1 to 2 minutes.

8 .
Your tasty tandoori kaddu is ready to serve. Garnish it with fresh coriander and serve it chapatti. Enjoy your tasty tandoori kaddu.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کدو لے کر ان کو اوپر سے کاٹ کر چھل لیں اور آٹھ ٹکڑوں میں کاٹ کر پانی میں بھگو کر رکھ دیں۔

2 .
پھر ایک پین میں سرخ مرچیں، ذیرہ، سونف، لونگ، ثابت کالی مرچ، لیمن گراس، خشک ادرک دار چینی، بادیان اور الائچی ڈال کر دو سے تین منٹ بھون لیں۔

3 .
اب ایک گرینڈر میں یہ تمام بھنے ہوئے اجزا ڈال کر اچھی طرح گرینڈ کر لیں۔ پھر آخر میں کھانے کا رنگ،آم پاؤڈر اور نمک ڈال کر مکس کر لیں۔تندوری مصالحہ تیار ہے۔

4 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ بھو ن لیں۔ اب اس میں پیاز ڈال کر بھون ایک منٹ بھون لیں۔

5 .
اب اس میں پسے ہوئے ٹماٹر، نمک، تندوری مصالحہ، ہلدی پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر اور کلونجی ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

6 .
پھر اس میں بھگوئے ہوئے کدو ڈال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔ اب پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر پندرہ سے بیس منٹ پکائیں۔

7 .
اب کوئلہ گرم کرکے اپنی ڈِش میں فوائل کپ رکھ کر اس پر کوئلہ رکھ دیں اورپھر اس پر آئل ڈال کر ڈھک کر ایک سے دو منٹ دھواں دیں۔

8 .
مزیدار تندوری کدو تیار ہیں۔ تازے دھنیے سے گارنش کریں اور چپاتی کے ساتھ سرو کریں۔

LEAVE A REVIEW