Tandoori Chicken Shawarma Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Research Content

Tandoori chicken shawarma will add a new taste to your regular shawarma. Loaded with tandoori chicken and lip-smacking sauce this shawarma recipe will surly make you eat more.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl mix flour, salt, sugar and yeast. Then add yogurt, and knead soft dough by gradually adding water. Cover it with cling and let it proof for 1 to 2 hours until double in size.

2 .
Add cumin, coriander, fennel seeds, cinnamon sticks, cardamoms, black cardamom, cloves, star anise, and dried ginger in a grinder. Grind until you get fine powder.

3 .
Now transfer in a bowl mix red chili powder, Kashmiri chili powder, salt, turmeric, tatri and orange food color. Your tandoori masala is ready. Set aside.

4 .
In a pan heat oil, sauté onion for a minute then add chicken and cabbage. Season it with tandoori masala, salt and set aside. Your filling is ready.

5 .
In a bowl add mayonnaise, cream, salt, black pepper, lemon juice, garlic and mint. Mix all these ingredients well and your sauce is ready. Set aside.

6 .
Cut the dough into four equal parts. Roll out one part into thin oval shape.

7 .
Spread pizza sauce, chicken, cream sauce, olives, cheese and wrap it in shawarma shape. Sprinkle oregano on top.

8 .
Now bake in a preheated oven at 180 degrees for 15 to 20 minutes until light golden brown. You can cook it in a pan as well, cover the lid and let it cook on medium low flame until light golden brown.

9 .
Your tasty tandoori shawarma is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں میدہ، نمک، چینی اور خمیر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اب اس میں دہی ڈال کر تھوڑا تھوڑاپانی ڈالیں اور نرم ڈو گوندھ کر ایک سے دوگھنٹے ڈھک کر رکھ دیں۔

2 .
ایک گرینڈر میں ذیرہ، دھنیا، سونف، دار چینی، کالی الائچی، لونگ، بادیان اور خشک ادرک ڈال کر اچھی طرح گرینڈ کر لیں۔

3 .
ایک گرینڈر میں ذیرہ، دھنیا، سونف، دار چینی، کالی الائچی، لونگ، بادیان اور خشک ادرک ڈال کر اچھی طرح گرینڈ کر لیں۔

4 .
ایک گرینڈر میں ذیرہ، دھنیا، سونف، دار چینی، کالی الائچی، لونگ، بادیان اور خشک ادرک ڈال کر اچھی طرح گرینڈ کر لیں۔

5 .
ایک باؤ ل میں مایونیز، کریم، نمک، کالی مرچ، لیموں کا رس، لہسن اور پودینہ ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں، سوس تیار ہے۔

6 .
ڈو کو چار برابر حصوں میں کاٹ لیں۔

7 .
اب اس پر پیزا سوس پھیلا کر اس پر چکن، کریم سو س، کا لا زیون اور چیز ڈال کر شوارما کی شکل میں لپیٹ لیں۔پھر اس پر اوریگانو چھڑکیں۔

8 .
اب پہلے سے گرم اوو ن میں ایک سو اسی کے ٹمپریچر پر پندرہ سے بیس منٹ بیک کر لیں۔آپ شوارما کو پین میں ڈھک کربھی پکا سکتے ہیں۔

9 .
مزیدار تندوری شوارما تیار ہے۔

LEAVE A REVIEW