Bun Kabab: Street Style Bun Kabab Recipe is as Honest as a Handshake. Probably everyone's favorite Street Style Bun Kabab with two different Chutneys. Try it at home and share your feedback with us. ...
Read More
Bun Kabab: Street Style Bun Kabab Recipe is as Honest as a Handshake. Probably everyone's favorite Street Style Bun Kabab with two different Chutneys. Try it at home and share your feedback with us.
Less Content
  • Ingredients for bun kabab:
  • 2-3 Potatoes (boiled)
  • 2 cup Split chickpeas
  • 8-10 Red whole chilies
  • 3-4 Garlic cloves
  • Salt to taste
  • 1 tsp Cumin powder
  • 1 tsp Garam masala powder
  • 1 & 1/2 tsp Red chili powder
  • 1/2 tsp Turmeric
  • 2-3 Green chilies (chopped)
  • 2-3 Onion rings (large)
  • 1/2 cup Cabbage (shredded)
  • 1 tsp Chaat masala
  • 4 Burger buns
  • 3-4 Eggs (beaten)
  • Ingredients for Green chutney:
  • 1 & 1/2 cup Mint leaves
  • 1 & 1/2 cup Coriander leaves
  • 3-4 Green chilies
  • 1/4 cup Tamarind pulp
  • Salt to taste
  • 1 tsp Sugar
  • 1 tsp Chaat masala
  • Ingredients for Imli chutney:
  • 1 cup Tamarind
  • Water as required
  • 1 tsp Ginger powder
  • 1 tsp Cumin powder
  • 1 tsp Red chili powder
  • 2-3 tbsp Sugar
  • Salt to taste
  • 1 tsp Chaat masala
  • Directions for bun kabab:
  • Soak split chickpeas for at least 1 to 2 hours.
  • Take a pot add water, lentil, garlic cloves, red whole chilies and cook until water dries out and lentil is tender.
  • In a bowl add lentil, potatoes, red chili powder, cumin powder, salt, turmeric, green chilies, garam masala, mix it well and mash it.
  • Then makes small round shape kababs, dip in egg and shallow fry.
  • Directions for green chutney:
  • In a blender add mint leaves, coriander leaves, green chilies, tamarind pulp, salt, sugar and chaat masala.
  • Blend all the ingredients well and your green chutney is ready.
  • Directions for imli chutney:
  • Take a pan add tamarind, ginger powder, cumin powder, red chili powder, sugar, salt and chaat masala.
  • Add water gradually and cook until desired consistency.
  • Assembling:
  • On one bun piece spread green chutney, then place kebab, egg, ketchup, cabbage and onion.
  • Cover it with other bun and serve with imli chutney.

Preparation Time:

15 minutes

Cooking Time:

30-45 minutes

Serve:

4 persons

بن کباب کے اجزاء:
ابلے ہوئے آلو 2-3عدد
دال چنا 2کپ
ثابت لال مرچیں 08-10عدد
لہسن کی جویں 3-4عدد
نمک حسبِ ذائقہ
ذیرہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
گرم مصالحہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1اور آدھا چائے کا چمچ
ہلدی آدھا چائے کا چمچ
چوپڈ سبز مرچیں 2-3عدد
گول کٹا ہوا پیاز 2-3عدد
بند گوبھی آدھا کپ
چاٹ مصالحہ 1چائے کا چمچ
برگر بن 4عدد
پھینٹے ہوئے انڈے 3-4عدد
سبز چٹنی بنانے کے اجزاء:
پودینہ 1اور آدھا کپ
دھنیا 1اور آدھا کپ
سبز مرچیں 3-4عدد
املی کا گودا 1چوتھائی کپ
نمک حسبِ ذائقہ
چینی 1چائے کا چمچ
چاٹ مصالحہ 1چائے کا چمچ
املی چٹنی بنانے کے اجزاء:
املی 1کپ
پانی حسبِ ضرورت
ادرک پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ذیرہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
چینی 2-3کھانے کے چمچ
چاٹ مصالحہ 1چائے کا چمچ

بن کباب ترکیب:
دال چنا کو ایک سے دو گھنٹے کے لئے بھگو کر رکھ دیں۔
اب ایک پین میں پانی، دال چنا، لہسن کی جویں اور ثابت لال مرچیں ڈال کر پانی خشک ہونے تک پکائیں۔
پھر ایک باؤل میں دال، آلو، لال مرچ پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، نمک، ہلدی، سبز مرچیں اور گرم مصالحہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب چھوٹے چھوٹے گول کباب بنا لیں اور انڈے میں ڈِپ کر کے فرائی کر لیں۔
سبز چٹنی بنانے کی ترکیب:
ایک بلینڈر میں پودینہ، دھنیے کے پتے، سبز مرچیں، املی کا گودا، نمک، چینی اور چاٹ مصالحہ ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔
املی چٹنی بنانے کے اجزاء:
ایک پین میں املی، ادرک پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، چینی، نمک اور چاٹ مصالحہ ڈال کر تھوڑا تھوڑا کر کے پانی ڈال کر پکا لیں۔
اسمبلنگ ترکیب:
ایک بن کے پیس پر سبز چٹنی، کباب، انڈہ، کیچپ، بند گوبھی اور پیاز ڈال کردوسرا بن کا پیس رکھ دیں۔
بن کباب تیار ہیں۔

تیاری کا وقت :

15 منٹ

پکانے کا وقت :

30-45 منٹ

افراد :

افراد 4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *