Recipes

More

Steamed Chicken Seekh Kabab Recipe

Steamed Chicken Seekh Kabab Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Steamed Chicken Seekh kabab with smooth texture and tenderness are easy to make and super delicious. Made in minimal oil, these seekh kabab are healthy to consume and perfect for your diet. Enjoy making these Steamed Chicken Seekh Kabab for your meal and share your feedback with us.
You can find more similar recipes like Chicken Malai Kabab and Cheesy Mutton Gola Kabab on SooperChef 

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan add the gram flour and roast until the aroma comes out. Then, keep it aside.

2 .
Now in chopper add chicken mince, chopped onion, ginger garlic paste, green coriander, roasted besan, cumin powder, dried methi, cinnamon powder, red chili flakes, nutmeg powder, chili flakes, salt, oil, green chilies and turmeric. Chop them until your mixture is fine.

3 .
Now with the help of hands, take the mixture on your hand and give it a log shape.

4 .
Now cut the foil paper in rectangle shape. Place chicken kabab on one end and roll down with the foil paper giving it a toffee shape.

5 .
Now, in a pot add water, bring it to boil. Now add the prepared foil chicken kabab. Cook it for 8-10 mins then take it off and remove the foil.

6 .
Now on a pan, add oil and heat it. Place kabab on pan on low flame and cook for about 3-4 mins until light golden in color. Then heat the coal and give it a smoke by covering it for about 30 seconds. Then remove the lid and serve hot.

7 .
Your tasty steamed chicken seekh kabab recipe is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک برتن میں بیسن ڈال کر خوشبو آنے تک بھون لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب ایک چوپر میں چکن قیمہ، کٹا ہوا پیاز، ادرک لہسن پیسٹ، سبز دھنیا، بھنا ہوا بیسن، ذیرہ پاؤڈر، خشک میتھی، دار چینی پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، جائفل پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، نمک، کھانے کا تیل، سبز مرچیں اور ہلدی ڈال کر اچھی طرح چوپ کر لیں۔

3 .
پھر ہاتھوں کی مدد سے اس مکسچر سے لمبے کباب بنا لیں۔

4 .
اب فوئل پیپر کو مستطیل کی شکل میں کاٹ لیں اور اس میں کباب رکھ کر ٹافی کی شکل میں بند کر لیں۔

5 .
پھر ایک برتن میں پانی ڈال کر ابلنے دیں اور اس میں تیار کئے ہوئے ٖ فوائل چکن کباب ڈال کر آٹھ سے دس منٹ پکائیں۔

6 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں کباب رکھیں اور ہلکی آنچ پر تین سے چار منٹ پکائیں۔پھر ڈھکن سے ڈھک کر اسے کوئلے سے تیس سیکنڈ دھواں دیں۔

7 .
مزیدار سٹیم چکن سیخ کباب تیار ہیں۔

Recipe Tips