chicken malai kabab | malai kabab | murg malai kabab

  • VIEWS
    8426

Research Content

Chicken Malai Kabab with creamy gravy and smooth texture will melt in your mouth like anything. This Chickan Malai Kabab is a perfect pick for weekend. Try it out and don’t forget to share your feedback with us.

Ingredients for kabab:
1kg Chicken mince
2 & 1/2 tbsp Ginger garlic paste
2 tbsp White pepper powder
1 tbsp Green chili paste
1 tbsp Mint
1 tbsp Green coriander
1 tsp Cumin powder
1 tsp Coriander powder
3 tbsp Khoya
Salt to taste
250g Fat
200g Mozzarella cheese
3 tbsp Cashew nut paste
Ingredients for gravy:
3 tbsp Oil
1/2 cup Milk
1/2 cup Yogurt
3 tbsp Cream
1 tbsp Ginger garlic paste
1 tbsp Cashew nut paste
1 tbsp Almond paste
1 tbsp White pepper powder
1/2 cup Onion (chopped)
1 tbsp Cumin seeds

Directions for kabab:
In a bowl add chicken mince, fat, salt, white pepper, ginger garlic paste, green chili paste, cumin powder, coriander powder, khoya and cashew nut paste.
Mix all these ingredients well and keep in refrigerator for 2 hours.
In last add mozzarella cheese and mix well again. Take skewers and thread kabab on them.
Cook on charcoal until fully cooked.
Directions for gravy:
In a pan heat oil, add onion, ginger garlic paste, cumin seeds and cook until translucent.
Then add salt, yogurt, cashew nut paste, and cook for 5 minutes.
Then add milk, prepared kabab cover and cook for 5 more minutes.
In last add cream mix well and your dish is ready.

کباب بنانے کے اجزاء:
چکن قیمہ 1کلو
ادرک لہسن پیسٹ 2اور آدھا کھانے کا چمچ
سفید مرچ پاؤڈر 2کھانے کے چمچ
سبز مرچیں 1کھانے کا چمچ
پودینہ 1کھانے کا چمچ
سبز دھنیا 1کھانے کا چمچ
ذیرہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
کھویا 3کھانے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
چربی 250گرام
موزریلا چیز 200گرام
کاجو پیسٹ 3کھانے کے چمچ
گریوی کے اجزاء:
کھانے کا تیل 3کھانے کے چمچ
دودھ آدھا کپ
دہی آدھا کپ
کریم 3کھانے کے چمچ
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ کاجو پیسٹ 1کھانے کا چمچ
بادام پیسٹ 1کھانے کا چمچ
سفید مرچ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
پیاز آدھا کپ
ذیرہ 1کھانے کا چمچ

کباب بنانے کی ترکیب:
ایک باؤ ل میں چکن قیمہ، چربی، نمک، سفید مرچ، ادرک لہسن پیسٹ، چسبز مرچ پیسٹ، ذیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، کھویا اور کاجو پیسٹ ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں اور دو گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔
اب اس میں موزریلا چیز ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
پھر سیخوں پر کباب بنائیں اور کوئلوں پر اچھی طرح پکا لیں۔
گریوی بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں پیاز، ادرک لہسن پیسٹ اور ذیرہ ڈال کر تھوڑا سا پکا لیں۔
اب اس میں نمک، دہی اور کاجو پیسٹ ڈال کر پانچ منٹ پکائیں۔
پھر اس میں دودھ اور تیار کئے ہوئے کباب ڈال کر ڈھکن سے ڈھانپ کر پانچ منٹ پکائیں۔
اب آخر میں کریم ڈال کر اچھی طرح مکس کریں، مزیدار ریسپی تیار ہے۔

LEAVE A REVIEW


 Your Comment has been sent successfully. Thank you!   Refresh
Error: Please try again