Singaporean Style Fried Rice Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    2
  • VIEWS
    2686

Singaporean Rice is a dish with so many different flavors from delicious fried rice to juicy chicken, noodles and creamy sauce. A complete meal to enjoy at your next get together. Give try to this Singaporean rice recipe and share your feedback with us.
Check also these Rice Recipes

Ingridients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

Step 01
In a pot add water, when it starts simmering add salt, oil, noodles and boil noodles are 80% cooked. Strain and set aside.

Step 02
In a wok add oil, then add carrots, capsicum and cook on high flame for 1 minute. Then add cabbage black pepper, salt, hot sauce, noodles and toss it well for 2 to 3 minutes. Lastly sprinkle green onion and set aside. Your noodles are ready.

Step 03
In a bowl add rice, water and soak for 20 to 25 minutes.

Step 04
Heat oil in a pan, add chicken and cook for 3 to 4 minutes. Now add chili powder, salt, paprika, onion powder, garlic powder, cumin and cook for 1 to 2 minutes. Then add ketchup, water and cook for 4 to 5 minutes until you get glazy sauce. Set aside.

Step 05
Now in a pot add water, when it starts boiling add salt, oil, soaked rice and boil until rice is 80% cooked. Strain and set aside.

Step 06
In a pot heat oil, add egg and scramble them. Then add cabbage, capsicum, carrot, black pepper, salt, soy sauce, boiled rice and cook it for 2 to 3 minutes. Your fried rice is ready.

Step 07
In a bowl add mayonnaise, hot sauce, ketchup, salt, black pepper and give it a good mix. Your sauce is ready.

Step 08
In a platter add fried rice in bottom; top it with noodles and chicken. Then drizzle sauce on top.

Step 09
Garnish with spring onion and your delicious Singaporean Style Rice is ready to serve.


اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

Step 01
ایک برتن میں پانی ڈال کر ابلنے جب ابلنا شروع ہوجائے تو اس میں نمک، کھانے کا تیل اور نوڈلز ڈال کر اسی فیصد پکنے تک ابال لیں۔

Step 02
اب ایک دوسرے برتن میں کھانے کا تیل، گاجریں اور شملا مرچ ڈال کر تیز آنچ پر ایک منٹ پکا لیں۔ پھر اس میں بند گوبھی، کالی مرچ، نمک، ہاٹ سوس اور نوڈلز ڈال کر دو سے تین منٹ مکس کرکے اس پر سبز پیاز چھڑک دیں اور سائیڈ پر رکھ دیں، نوڈلز تیار ہیں۔

Step 03
پھر ایک باؤل میں پانی اور بھگوئے چاول ڈال کر بیس سے پچیس منٹ پکا لیں۔

Step 04
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن تین سے چار منٹ پکا لیں اوراس میں چِلی پاؤڈر، نمک، پیپریکا، پیاز پاؤڈر، لہسن پاؤڈر اور ذیرہ پاؤڈر ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔پھر اس میں کیچپ اور پانی ڈال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں، سوس تیار ہے۔

Step 05
اب ایک برتن میں پانی ڈال کر ابلنے کے لئے رکھ دیں جب پانی ابلنا شروع ہوجائے تو اس میں نمک، کھانے کا تیل اور بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر اسی فیصد پکنے تک ابال لیں، چھان کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

Step 06
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں انڈے ڈالیں اور اسکرمبلڈ کر لیں۔اب اس میں بند گوبھی، شملا مرچ، گاجریں، کالی مرچ، نمک، سویا سوس اور ابلے ہوئے چاول ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں، فرائیڈ رائس تیار ہیں۔

Step 07
اب ایک باؤل میں مایونیز، ہاٹ سوس، کیچپ، نمک اور کالی مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں، سوس تیار ہے۔

Step 08
پھر ایک پلیٹر میں سب سے پہلے فرائیڈ رائس ڈال کر اس پر نوڈلز،چکن رکھیں اور پھر سوس ڈال دیں۔

Step 09
ہرے پیاز کے ساتھ گارنش کریں، مزیدار سنگاپورین رائس تیار ہیں۔

LEAVE A REVIEW