Recipes

More

Shawarma Sandwich / Pizza Sandwich Recipe

Shawarma Sandwich / Pizza Sandwich Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Shawarma Sandwich is one tempting recipe you need to try today. Homemade pita bread sandwich filled with juicy chicken and lip-smacking sauces makes it simply delicious. Give try to this yummlicious shawarma sandwich recipe a try and share your feedback with us.
You can find more similar recipes like Tandooir Chicken Shawarma  and Chicken Tikka Sandwich on SooperChef

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl mix chicken cubes, yogurt, salt, cumin, turmeric, red chili powder, coriander powder, lemon juice and oil. Marinate your chicken for 15 to 20 minutes.

2 .
For pita bread add flour, yeast, salt, sugar and oil in a bowl. Mix well and add lukewarm water to knead a soft dough. Cover with cling and let it proof for 30 to 35 minutes or until double in size.

3 .
Prepare vinaigrette vegetable by mixing vinegar and water in a bowl. Dip carrots, capsicum, cucumber and onion in it for 20 to 25 minutes and your veggies are ready.

4 .
For chili sauce heat oil in a pan, add garlic and sauté it for a minute. Add ketchup, vinegar, chili sauce, soy sauce, salt, chili flakes and cook for 4 to 5 minutes on low medium flame or until your sauce get thicken. Chili sauce is ready, set aside.

5 .
In another bowl add mayonnaise, cream, black pepper, salt, garlic and mix it well. Your mayo sauce is ready. Set aside.

6 .
For cooking marinated chicken, heat oil in a pan and cook your chicken for 10 to 15 minutes or until its properly cooked and dried. Your chicken filling is ready set aside.

7 .
Take your pita dough, divide it into eight equal balls. Then take each ball and roll in out in a small thick circle shape.

8 .
Heat a flat pan and cook your pita breads on it for 3 to 4 minutes each side on low flame until its 70% cooked.

9 .
Assembling: Place your pita bread on a pizza pan, spread chili sauce and mayo sauce on it. Then place vinaigrette veggies and cooked on top.

10 .
Top it with good amount of cheese and cover with another pita bread. Spread some more mozzarella cheese on top and sprinkle chili flakes and oregano.

11 .
Method 1: grease a pan with oil and place your sandwich on top. Cover and cook on low flame for 8 to 10 minutes or until cheese melts.

12 .
Method 2: place your sandwich in a preheated oven and bake at 180 degrees for 5 to 10 minutes or until cheese melts.

13 .
Your delicious shawarma sandwich is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں چکن کے ٹکڑے، دہی، نمک، ذیرہ، ہلدی، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، لیموں کا رس اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور پندرہ سے بیس میرینیٹ کے لئے رکھ دیں۔

2 .
پیٹا بریڈ بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، خمیر، نمک، چینی،کھانے کا تیل اور نیم گرم پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے نرم ڈو گوندھ لیں۔اب کلنگ سے ڈھک کر تیس سے پینتیس منٹ یا سائز میں ڈبل ہونے تک رکھ دیں۔

3 .
سرکہ والی سبزیاں بنانے کے لئے ایک باؤ میں پانی اور سرکہ ڈال کر مکس کریں۔ اب اس سرکہ میں گاجریں، شملا مرچ، کھیرا اور پیاز ڈال کر بیس سے پچیس منٹ بھگو کر رکھ دیں۔

4 .
چِلی سوس بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔اب اس میں کیچپ، سرکہ، چِلی سوس، سویا سوس، نمک اور کٹی لال مرچیں ڈال کردرمیانی آنچ پر چار سے پانچ منٹ پکائیں یا جب تک سوس گاڑی ہوجائے، چِلی سوس تیار ہے۔

5 .
اب ایک دوسرے باؤل میں مایونیز، کریم، کالی مرچ، نمک اور لہسن ڈال کر اچھی طرح مکس کریں، مایو سوس تیار ہے۔

6 .
چکن بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے چکن کو دس سے پندرہ منٹ پکائیں یا جب تک چکن اچھی طرح پک جائے، چکن فلنگ تیار ہے۔

7 .
اب پیٹا ڈو کو آٹھ برابر حصوں کاٹ لیں اور ہر پیڑے کو گول بیل لیں۔

8 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے پیٹا بریڈ کو دونوں سائیڈوں سے ہلکی آنچ پر تین سے چار منٹ پکائیں۔

9 .
پیٹا بریڈ کو پیزا پین میں رکھ کر اس پر چِلی سوس اور مایو سوس پھیلائیں۔ اب اس پر سرکہ والی سبز یاں رکھیں۔

10 .
اب اس پر چیز ڈال کر دوسری پیٹا بریڈ سے ڈھک دیں۔ پھر اس پر تھوڑی اور چیز پھیلا کر اوریگانو اور کٹی لال مرچ چھڑک دیں۔

11 .
پہلا طریقہ: ایک پین کو آئل سے گریس کرلیں اور اس پر سینڈوچ رکھیں اور ڈھک کر ہلکی آنچ پر آٹھ سے دس منٹ پکائیں۔

12 .
دوسرا طریقہ: سینڈوچ کو پہلے سے گرم اوون میں ایک سوس اسی کے ٹمپریچر پر پانچ سے دس منٹ یا چیز پگھلنے تک بیک کر لیں۔

13 .
مزیدار شوارما سینڈوچ تیار ہے۔

Recipe Tips