Recipes

More

Sai Bhaji Recipe | Vegetarian Recipe

Sai Bhaji Recipe | Vegetarian Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    5

Research Content

Sai Bhaji: Amazing Sai Bhaji Recipe for vegetarian. Give this simple yet yummy recipe a try this weekend and share your thought with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Soak split chickpea, green gram in cold water and set aside for 20 to 30 minutes.

2 .
In a pan heat oil, add cumin seeds, hing and turmeric powder. Add onion and cook for 2 to 3 minutes on medium low heat until translucent.

3 .
Then add tomatoes in it and cook for another three minutes. Now add potatoes, carrots and cook for 5 minutes. Add salt, coriander powder, red chili powder and mix well. Add socked lentils.

4 .
Now add one cup of water along with spinach and mix well. Cover lid and let it cook for 10 to 15 minutes on low heat.

5 .
Then add garam masala, mango powder and mix it well. Add water depends on your desired consistency.

6 .
In another pan heat oil, add chopped ginger and garlic. Cook for 1 to 2 minute, your tarka is ready. Add the tarka to the gravy.

7 .
Heat oil in a pan, add cumin and onion. Cook until onion is light brown. Add water and bring it to boil. Add socked rice and let them cook until water dries out. Cover with lid and let it simmer for 5 minutes or until rice are fully cooked.

8 .
Serve hot with Sai Bhaji and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
دال چنا اور دال مونگ ٹھنڈے پانی میں ڈال کر بیس سے تیس منٹ بھگو کر رکھ دیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں ذیرہ، ہینگ،ہلدی پاؤڈر اور پیاز ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

3 .
پھر اس میں ٹماٹر ڈال کر تین منٹ اور پکائیں۔اب اس میں آلو اور گاجریں ڈال کر پانچ منٹ پکائیں۔پھر اس میں نمک، دھنیا پاؤڈراور لال مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اب اس میں بھگوئی ہوئی دالیں ڈالیں۔

4 .
پھر ایک کپ پانی اور پالک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اب ڈھکن سے ڈھانپ کر ہلکی آنچ پر دس سے پندرہ منٹ پکائیں۔

5 .
اب اس میں گرم مصالحہ اور آم پاؤڈرڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اگر ضرورت ہو تو اس میں حسبِ ضرورت پانی ڈالیں۔

6 .
اب ایک دوسرے پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں ادرک اور لہسن ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔

7 .
ایک پانی میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں ذیرہ اور پیاز ڈال کر لائٹ براؤن ہونے تک پکائیں۔اب اس میں پانی ڈال کرابلنے دیں۔پھر اس میں بھگوئے ہوئے چاول ڈالیں اور پانی خشک ہونے تک پکائیں۔اب ڈھکن سے ڈھانپ کر پانچ منٹ کے لئے دم پر رکھ دیں یا جب تک چاول پک جائیں۔

8 .
مزیدار سائی باجی ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (4)
Total Reviews:1
26 Mar 2021 07:29 AM
Yumm... Read More