Recipes

More

Nargisi Kofta Biryani Recipe

Nargisi Kofta Biryani Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    5

Research Content

Nargisi Kofta Biryani a tradional dish we all love. The aroma of biryani with combo of Nargasi Kofta is worth trying. Give this tasty Nargisi Kofta Biryani Recipe a try and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan add mince, lentil, ginger, garlic, green chilies, red chilies, whole spices, salt, chili flakes, cumin seeds, turmeric and coriander powder. Add 2 cups of water and let it simmer on medium low flame for 25 to 30 minutes, until mince and lentil is fully cooked. Cook for 8 to 10 minutes more until water dries out completely.

2 .
Add cooked mince in a grinder and grind well.

3 .
Add egg, coriander leaves and mix all ingredients well.

4 .
Take boiled eggs and cover them in prepared mince completely.

5 .
Coat them in egg and fry until light golden brown. Set aside.

6 .
In a pan heat oil, add onion and cook until translucent. Then add cumin seeds, green chilies, ginger garlic paste and cook for a minute.

7 .
Then add tomato puree, salt, red chili powder, coriander powder, cumin powder, whole spices, plums, yogurt and cook for 7 to 8 minute. Then add prepared koftay, garnish and mix well.

8 .
In a pan layer kofta gravy, boiled rice and garnish. Repeat the layers and drizzle food color on top.Add half cup water and let it simmer on medium low flame for 10 to 12 minutes.

9 .
Your delicious kofta biryani is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک پین میں قیمہ، دال، ادرک، لہسن، سبز مرچیں، لال مرچیں، ثابت مصالحے، نمک، کٹی لال مرچیں، ذیرہ، ہلدی، دھنیا پاؤڈر اور دو کپ پانی ڈال کر درمیانی ہلکی آنچ پر پچیس سے تیس منٹ دم پر رکھ دیں یا جب تک دال اور قیمہ اچھی طرح پک جائیں۔

2 .
اب پکا ہوا قیمہ گرینڈر میں ڈالیں اور اچھی طرح گرینڈ کر لیں۔

3 .
پھر اس میں انڈہ اور دھنیے کے پتے ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
اب ابلے ہوئے انڈوں کو تیار کئے ہوئے قیمے میں ڈھک دیں۔

5 .
پھر انڈوں میں کوٹ کرکے گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

6 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں پیاز ڈالیں اور تھوڑا سا پکا لیں۔اب اس میں ذیرہ، سبز مرچیں اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

7 .
پھر اس میں پسے ہوئے ٹماٹر،نمک، لا ل مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، ثابت مصالحے، آلو بخارا اور دہی ڈال کر سات سے آٹھ منٹ پکائیں۔اب تیار کئے ہوئے کوفتے اور گارنش ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

8 .
پھر ایک پین میں کوفتے گریوی، ابلے ہوئے چاولوں اور گارنش کی تہہ لگائیں۔اب دوبارہ کوفتے گریوی، ابلے ہوئے چاولوں اور گارنش کی تہہ لگا کر کھانے کا رنگ ڈال دیں۔پھر آدھا کپ پانی ڈال کردرمیانی ہلکی آنچ پر دس سے بارہ منٹ دم پر رکھ دیں۔

9 .
مزیدار کوفتہ بریانی تیار ہے۔

Recipe Tips