Palak Kofta
Ingredients:
500 gm Chicken Mince
2 tbsp Ginger Garlic Paste
100 gm roasted Daal powder
As needed Salt
1 tsp Ground Red Chili
1 tsp coriander powder
1 tsp cumin powder
3 Green chilies
1 onion
50 gm Green Coriander
1 Egg
As Needed cooking oil
1 Tomato
1 tbsp Red Chili powder
1 tsp turmeric powder
1 cup cream
1 kg palak
Cooking Method:
1- In a bowel take chicken mince, ginger garlic paste, fried daal powder, Salt, ground red chili, coriander powder, green chili, onion, green coriander, egg and mix it and keep it the fridge
2- Now make meat balls
3- Now take a pan, add cooking oil, add meat balls and let them golden brown
4- Now add cooking oil in a pan, ginger garlic paste, onions and let them fry until it changes into light
5- Now add tomato, salt, ground red chili, red chili powder, cumin powder, coriander powder, and turmeric powder and cook it for 5 minutes
6- Now add boiled palak in a grinder and grind it
7- Now add Palak in Masalah and cook it for 5 minutes
8- Now add cream and kofta which we have already prepared and cook it for 2-3 minutes
9- Your tasty palak kofta is ready to serve
Cooking Time: 45 Minutes serve: 4 people

اجزاء
چکن قیمہ پانچ سو گرام
ادرک لہسن پیسٹ دو کھانے کے چمچ
بھونی دال کا پاؤڈر ایک سو گرام
نمک حسبِ ذائقہ
لال مر چ کُٹی ہوئی ایک چائے کاچمچ
دھنیا پاؤڈر ایک چائے کاچمچ
زیرہ پاؤڈر ایک چائے کاچمچ
سبز مرچ تین عدد
پیاز ایک عدد
سبز دھنیا پچاس گرام
انڈا ایک عدد
کھانے کا تیل حسبِ ضرورت
ٹماٹر ایک عدد
لال مرچ پاؤڈر ایک کھانے کا چمچ
ہلدی پاؤڈ ر ایک چائے کاچمچ
کریم ایک کپ
پالک ایک کلو
ترکیب
۔ایک باؤل میں چکن قیمہ لیں اوراس میں ادرک لہسن پیسٹ ،بھونی دال کا پاؤڈر ،نمک،لال مرچ کُٹی ہوئی ،لال مرچ پاؤڈر ،دھنیاپاؤڈر ،زیرہ پاؤڈر ،سبز مرچ ،پیاز ، سبز دھنیا ،انڈاڈال کر مکس کر لیں اور تیس منٹ تک فریج میں رکھ دیں ۔
۔اب اس کے کوفتے بنا لیں ۔
۔اب ایک پین میں کھانے کا تیل لیں اوراس میں تیار کیے ہوئے کوفتے ڈال کرگولڈن براؤن کر لیں ۔
۔اب ایک پین میں کھانے کا تیل لیں اوراس میں ادرک لہسن پیسٹ اورپیاز ڈال کر لائٹ براؤن کر لیں ۔
۔اب اس میں ٹماٹر ،نمک،لال مرچ کُٹی ہوئی ،لال مرچ پاؤڈر ،زیرہ پاؤڈر ،دھنیا پاؤڈر اور ہلدی پاؤڈر ڈال کر پانچ منٹ تک پکا لیں ۔
۔اب ایک گرائینڈر میں اُبلی ہوئی پالک ڈال کر گرائینڈ کر لیں ۔
۔اب تیارکیے ہوئے مصالحے میں پالک ڈال کر پانچ پکالیں ۔
۔اب اس میں کریم اور تیار کیے ہوئے کوفتے ڈال کر مزید دو سے تین منٹ تک پکالیں ۔
۔آپکے مزیدار پالک کوفتے تیار ہیں ۔
پکانے کا وقت: چالیس منٹ
افراد: چار

  
  

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *