Recipes

More

White Chicken Biryani Recipe by SooperChef

White Chicken Biryani Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    4

A plateful of elegance: White Chicken Biryani, where taste meets tradition. 

 Ingredients

Ingredients for Boiled Rice
Ingredients for Biryani

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat water and add cumin seeds, salt, green cardamom, star anise and bring it to a boil.

2 .
Add rice and boil until its 80% done. Strain and set aside.

3 .
In a pot heat oil and add onion. Cook until brown.Add garlic, ginger and cook for a minute.

4 .
Now add black pepper, green cardamom, black cardamom, cinnamon sticks, cumin seeds and cook for 2-3 mins.

5 .
Add chicken and cook until chicken changes color.

6 .
Add green chili paste, coriander powder, salt, white pepper powder and mix it well.

7 .
Add yogurt and cook for 2-3 mins. Add dried plum and cover and cook until chicken is fully done.

8 .
Add boiled rice, green coriander, mint leaves, lemon slices, green chilies and kewra water.

9 .
Cover and steam over low flame for 10-12 mins. Your White Chicken Biryani is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ابلے ہوئے چاول بنانے کےلئی ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں زیرہ، نمک، ہری الائچی، بادیان کاپھول ڈال کر ابال لیں۔

2 .
پھراس میں چاول ڈال کر اسی فیصد پکنے تک ابال کر چھان کر ایک طرف رکھ دیں۔

3 .
بریانی بنانے کے لئی ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر براؤن ہونے تک پکائیں، لہسن، ادرک ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

4 .
اب اس میں کالی مرچ، ہری الائچی، کالی الائچی، دار چینی سٹکس اور زیرہ ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں۔

5 .
پھراس میں چکن ڈال کرچکن کا رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔

6 .
اب ہری مرچ کا پیسٹ، دھنیا پاؤڈر، نمک، سفید مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

7 .
پھراس میں دہی ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں پھراس میں آلو بخارا ڈال کر ڈھانپیں اور چکن پوری طرح پکنے تک پکائیں۔

8 .
اب ابلے ہوئے چاول، ہرا دھنیا، پودینے کے پتے، لیموں،ہری مرچ اور کیوڑے کا پانی ڈالیں۔

9 .
پھرڈھک کر ہلکی آنچ پر دس سے بارہ منٹ تک دم دیں۔ وائیٹ چکن بریانی تیار ہے۔

Recipe Tips