Recipes

More

Watalappan Recipe

Watalappan Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    3

Prepare to indulge in the rich flavors of Eid with our authentic Watalappan recipe. "Impress your guests with the exotic flavors of Watalappan this Eid and share your feedback.

 Ingredients

Ingredients for Watalappan

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan heat green cardamom and roast until fragrant.

2 .
Add water, jaggery and cook until jaggery caramelizes.

3 .
Transfer it to a bowl and add milk. Mix it well. Add eggs and mix it again. Add cashew nuts in it.

4 .
Transfer this mixture to a baking pan and cover it with aluminum foil.

5 .
Bake it in a preheated oven at 180 degrees for 30-35 mins.

6 .
Take it out of the oven, remove it from the baking pan and sprinkle cashew nuts on it. Your Watalappan is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
وتلپپن بنانے کے لئے ایک پین میں سبز الائچی گرم کریں اور خوشبودار ہونے تک پکائیں۔

2 .
اب اس میں پانی اور گڑ ڈال کر گڑ کیریملائز ہونے تک پکائیں۔

3 .
پھراسے ایک باؤلے میں ڈال کر اس میں دودھ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں پھر اس میں انڈے ڈال کردوبارہ مکس کرکے اس میں کاجو ڈالیں۔

4 .
اب اس مکسچر کو بیکنگ پین میں ڈال کر اسے ایلومینیم فوئل سے ڈھانپ دیں۔

5 .
پھراسے پہلے سے گرم اوون میں ایک سو اسی ڈگری پرتیس سے پیتیس منٹ تک بیک کریں۔

6 .
وتلپپن تیار ہے۔اسے کاجو سے گارنش کریں۔

Recipe Tips