Our take on this amazing Tangri Kebab. It looks similar to Kalmi Tikka, but the spices are all different. ...
Read More
Our take on this amazing Tangri Kebab. It looks similar to Kalmi Tikka, but the spices are all different.
Less Content
  • Ingredients:
  • 6 chicken legs
  • 1 cup yogurt
  • ½ cup cream
  • 2 tsp garam masala
  • 2-3 green chilies (chopped)
  • 1 tbsp Vinegar
  • 2 tbsp coriander leaves (chopped)
  • Salt to taste
  • 1 tbsp ginger garlic paste
  • 2 tsp white pepper
  • 2 tbsp cooking oil
  • 2 eggs
  • 3 tbsp cashew nut Powder
  • Black pepper a pinch
  • Method:
  • 1- Put the chicken legs on a cutting board and give deep cuts on each leg.
  • 2- Take a bowl add yogurt, cream, garam masala, green chilies, vinegar, coriander leaves, salt, ginger garlic paste, white pepper and mix them well.
  • 3- Now put the chicken legs in this prepared yogurt mixture, mix it gently and refrigerate for 1 hour.
  • 4- Take a bowl add eggs, cashew nut powder, salt, black pepper and mix it well and set aside.
  • 5- Skewer the Legs and roast it at 180c for 6-8 mins then turn the side apply egg mixture and bake it again for 6-8 mins.
  • Option: 2 (Grill)
  • 6- you can also grill it on a grill or grill pan. Place the marinated legs over the hot grill pan and cook it for 6 min each side. Brush the cooking oil in between and then brush the egg mixture and cook till it turns to brown.

Preparation Time:

15 minutes

Cooking Time:

20 minutes

Serve:

3-4 persons
配料:
6 鸡腿
1 杯酸奶
½ 杯奶油
2 tsp 格拉姆马萨拉
2-3 绿辣椒(切碎)
1 tbsp 尖酸刻薄
2 tbsp 香菜叶(切碎)
盐味
1 tbsp 姜蒜酱
2 tsp 白胡椒
2 tbsp 食用油
2 蛋
3 tbsp 腰果粉
黑胡椒一捏
方法:
1- 将鸡腿放在砧板上,并在每条腿上做出深切割.
2- 取一碗加酸奶,奶油,咖喱,青辣椒,醋,香菜叶,盐,姜蒜酱,白胡椒,拌匀.
3- 现在将鸡腿放入这种准备好的酸奶混合物中,轻轻混合并冷藏1小时.
4- 取一碗加入鸡蛋,腰果粉,盐,黑胡椒粉拌匀,备用。
5- 将腿串起并在180℃下烘烤6-8分钟,然后将侧面涂上鸡蛋混合物并再次烘烤6-8分钟。
选项: 2 (烤架)
6- 你也可以在烤架或烤盘上烤架。将腌好的腿放在热烤盘上,每边煮6分钟。在两者之间刷上食用油,然后刷鸡蛋混合物,煮至蛋白变成棕色。

准备时间:

15分钟

烹饪时间:

20分钟

服务器:

3-4人

اجزاء:
چکن لیگز 6
دہی 1کپ
کریم آدھا کپ
گرم مصالحہ 2چائے کے چمچ
ہری مرچ (چوپڈ) 2-3
سرکہ 1کھانے کا چمچ
دھنیے کے پتے(چوپڈ) 2کھانے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
سفید مرچ 2چائے کے چمچ
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
کاجو پاؤڈر 3کھانے کے چمچ
کالی مرچ 1چٹکی

ترکیب:
چکن لیگز کو ایک کٹنگ بورڈ پہ رکھ کے دونوں سائیڈز پر گہرے کٹس لگائیں۔
ایک باؤلمیں دہی ، کریم ، گرم مصالحہ، ہری مرچ، سرکہ ، دھنیے کے پتے،نمک، ادرک لہسن پیسٹ،سفید مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب چکن لیگزکو تیار کئے ہوئے دہی کے مکسچر میں ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور 1گھنٹے کے لئے فریج میں رکھیں۔
ایک برتن میں انڈے، کاجو کا پاؤڈر، نمک ،کالی مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔
چکن لیگز کو سیخ پر لگا کر6-8منٹ کے لئے 180 پر روسٹ کریں۔
اور پھر سائیڈ بدل کر انڈے کا مکسچر لگا ئیں اور6-8 منٹ کے لئے بیک کریں ۔
آپشن 2 :
آپ گرل یا گرل پین پر بھی اسے گرل کر سکتے ہیں ۔
میرینیٹڈ چکن لیگز کو گرم گرل پین پر رکھیں اور ہر سائیڈ کو 6منٹ تک پکائیں۔
اب برش سے کھانے کا تیل اور انڈے کا مکسچر لگائیں جب تک کہ چکن لیگز براؤن نہ ہوجائیں۔

تیاری کا وقت :

15 منٹ

پکانے کا وقت :

20 منٹ

افراد :

3-4 افراد

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *