Tandoori Chicken: Tandoor Chicken Recipe a perfect complete main menu for weekend plans. Try this Tandoor Chicken and Enjoy! ...
Read More
Tandoori Chicken: Tandoor Chicken Recipe a perfect complete main menu for weekend plans. Try this Tandoor Chicken and Enjoy!
Less Content
  • Ingredients for chicken:
  • 3-4 Chicken legs
  • 3 tbsp Lemon juice
  • 1 tbsp Red chili powder
  • Salt to taste
  • 1 pinch Red food color 1 tbsp Ginger garlic paste
  • 1 tbsp Chili flakes
  • 1 tbsp Cumin powder
  • 1 tbsp Coriander powder
  • 1 tsp Garam masala powder
  • 1 cup Yogurt
  • 4 tbsp Oil
  • 1/4 tsp Carom seeds
  • Ingredients for red spicy sauce:
  • 4 Red chilies (fresh)
  • 1/2 Red capsicum (sliced)
  • 1/2 Green capsicum (sliced)
  • 1 pinch Red chili powder
  • 2 Tomatoes
  • 1 tbsp Mint
  • 2 tbsp Coriander (fresh)
  • 4-5 cloves Garlic
  • 1 tsp Sesame oil
  • 1 tbsp Cumin powder
  • 1 tbsp Mango powder
  • 2 tbsp Lemon juice
  • 1/4 tsp Red food color
  • 1 small Onion
  • Salt to taste
  • Directions for chicken:
  • Take chicken leg and place cuts on it.
  • In a bowl add lemon juice, chili powder, yogurt, salt, food color, ginger garlic paste, chili flakes, cumin, coriander, garam masala, yogurt, oil and carom seeds.
  • Mix all these ingredients well and marinate chicken legs in it for 6 hours or overnight.
  • Bake them in a preheated oven at 200 degrees for 15 to 20 minutes or until golden brown.
  • Directions for sauce:
  • In a grinder add red chilies, red capsicum, green capsicum, onion, tomatoes, coriander, garlic, sesame oil, cumin, mango powder, lemon juice, food color and salt.
  • Grind all these ingredients well until you get a paste consistency.
  • Serve with tandoori chicken and enjoy.

Preparation Time:

15 minutes

Cooking Time:

25 minutes

Serve:

4-5 persons

اجزاء:
چکن لیگ 3-4عدد
لیموں کا رس 3کھانے کے چمچ
لال مر چ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
سرخ کھانے کا رنگ 1چٹکی
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
کٹی لا ل مرچ 1کھانے کا چمچ
ذیرہ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
گرم مصالحہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
دہی 1کپ
کھانے کا تیل 4کھانے کے چمچ
اجوائن 1چوتھائی چائے کا چمچ
ریڈ سپائسی سوس کے اجزاء:
لال مرچیں 4عدد
لالشملہ مرچ آدھی
سبز شملہ مرچ آدھی
لال مرچ پاؤڈر 1چٹکی
ٹماٹر 2عدد
پودینہ 1کھانے کا چمچ
لہسن کی جویں 4-5عدد
تلوں کا تیل 1چائے کا چمچ
ذیرہ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
آم کا پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
لیموں کا رس 2کھانے کے چمچ
لا ل کھانے کا رنگ 1چوتھائی چائے کا چمچ
پیاز 1عدد
نمک حسبِ ذائقہ

ترکیب:
چکن لیگ لیں اور اس پر کٹ لگا لیں۔
اب ایک باؤل میں لیموں کا رس، لال مرچ پاؤڈر، دہی، نمک، کھانے کا رنگ، ادرک لہسن پیسٹ، کٹی لال مرچ، ذیرہ، دھنیا، گرم مصالحہ، دہی، کھانے کا تیل اور اجوائن ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کرکے چکن لیگ کو اس میں چھ گھنٹے کے لئے میرینیٹ کر لیں۔
پھر چکن لیگز کو پہلے سے گرم اوون میں 200کے ٹمپریچر پر پندرہ سے بیس منٹ کے لئے گولڈن براؤن ہونے تک بیک کریں۔
سوس بنانے کی ترکیب:
ایک گرینڈر میں لال مرچیں، لال شملہ مرچ، سبز شملہ مرچ، پیاز، ٹماٹر، دھنیا،لہسن، تلوں کا تیل، ذیرہ، آم کا پاؤڈر، لیموں کا رس، کھانے کا رنگ اور نمک ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح گرینڈ کرلیں۔
تندوری چکن کے ساتھ سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

15 منٹ

پکانے کا وقت :

25 منٹ

افراد :

افراد 4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *