Recipes

More

Tandoori Chicken | Tandoori Chicken Restaurant Style with Spicy Red Sauce

Tandoori Chicken | Tandoori Chicken Restaurant Style with Spicy Red Sauce

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

Research Content

Tandoori Chicken: Tandoor Chicken Recipe a perfect complete main menu for weekend plans. Try this Tandoor Chicken and Enjoy!


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Take chicken leg and place cuts on it.

2 .
In a bowl add lemon juice, chili powder, yogurt, salt, food color, ginger garlic paste, chili flakes, cumin, coriander, garam masala, yogurt, oil and carom seeds. Mix all these ingredients well and marinate chicken legs in it for 6 hours or overnight.

3 .
Bake them in a preheated oven at 200 degrees for 15 to 20 minutes or until golden brown.

4 .
In a grinder add red chilies, red capsicum, green capsicum, onion, tomatoes, coriander, garlic, sesame oil, cumin, mango powder, lemon juice, food color and salt. Grind all these ingredients well until you get a paste consistency.

5 .
Serve with Tandoori Chicken and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن لیگ لیں اور اس پر کٹ لگا لیں۔

2 .
اب ایک باؤل میں لیموں کا رس، لال مرچ پاؤڈر، دہی، نمک، کھانے کا رنگ، ادرک لہسن پیسٹ، کٹی لال مرچ، ذیرہ، دھنیا، گرم مصالحہ، دہی، کھانے کا تیل اور اجوائن ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کرکے چکن لیگ کو اس میں چھ گھنٹے کے لئے میرینیٹ کر لیں۔

3 .
پھر چکن لیگز کو پہلے سے گرم اوون میں دو سوکے ٹمپریچر پر پندرہ سے بیس منٹ کے لئے گولڈن براؤن ہونے تک بیک کریں۔

4 .
ایک گرینڈر میں لال مرچیں، لال شملہ مرچ، سبز شملہ مرچ، پیاز، ٹماٹر، دھنیا،لہسن، تلوں کا تیل، ذیرہ، آم کا پاؤڈر، لیموں کا رس، کھانے کا رنگ اور نمک ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح گرینڈ کرلیں۔

5 .
تندوری چکن کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips