Sulemani Mutton Karahi Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3
  • VIEWS
    759

Research Content

Sulemani mutton karahi recipe is a perfect balance of taste and spices. Enjoy your Eid dinner with this delicious Sulemani mutton karahi recipe and share your feedback with us.


Ingridients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

Step 1
In a pot add one tablespoon of oil, add ginger paste, and sauté it for a minute. Add mutton, three cups of water then cover and cook for 15 to 20 minutes until its 80% done.

Step 2
Take off the meat and save the stock for late use.

Step 3
In a karahi add oil then add green chilies and fry it for a minute. Take out half of the chilies.

Step 4
In the other half add garlic and sauté for a minute. Add meat, stock, salt, cumin, black pepper, lemon juice, coriander seeds and cook for 5 to 6 minutes on high flame for 5 to 6 minutes.

Step 5
Lastly add yogurt and cook for another 5 to 6 minutes until water dries out. Garnish with ginger, coriander and fried green chilies.

Step 6
Your delicious and simple Sulemani Mutton Karahi is ready to serve.


اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

Step 1
ایک پین میں ایک کھانے کا چمچ ّکھانے کا تیل اور ادرک ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔اب اس میں مٹن اور تین کپ پانی ڈال کر ڈھک کر پندرہ سے بیس منٹ پکائیں۔

Step 2
پھر چولہا بند کردیں اور یخنی نکال کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

Step 3
اب ایک کڑاہی میں کھانے کا تیل اور سبز مرچیں ڈال کر ایک منٹ فرائی کر لیں اور آدھی مرچیں نکال کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

Step 4
پھر آ دھی مرچوں میں لہسن ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔

Step 5
اب اس میں مٹن، یخنی، نمک، ذیرہ، کالی مرچ، لیموں کا رس اورثابت دھنیا ڈال کر پانچ سے چھ منٹ تیز آنچ پر پکائیں۔پھر اس میں دہی ڈال کر پانچ سے چھ منٹ پانی خشک ہونےتک پکائیں۔

Step 6
اب ادرک، دھنیے اور تلے ہوئے پیاز سے گارنش کریں۔مزیدار سلیمانی مٹن کڑاہی تیار ہے۔

LEAVE A REVIEW