Halwa Preparation
Ingredients:
250 gm Semolina
500 gm Sugar
1 Liter water
250 gm Desi Ghee
6 Green Cardamoms
Preparation:
⦁ Add water in a pan, also add cardamoms, sugar and prepare the sugar syrup
⦁ Now add Cooking oil/Ghee, semolina and let it brown
⦁ After this, add this fried semolina into the syrup and cook it until it thickened
⦁ Your yummy Halwa is ready to serve

Chanay Preparation
Ingredients:
500 gm chickpeas
2 Onions
2 Tomatoes
3 Green Chilies
1 & ½ TSP Chopped Garlic
Salt (As Needed)
1 & ½ TSP Coriander Powder
½ TSP Fenugreek Seeds
1 Cup Water
150 gm Chickpeas paste
Preparation:
⦁ First of all, add cooking oil in a pan, add onions and let them brown
⦁ Now add, Mehran Ginger Garlic Paste and cook it for two minutes
⦁ Then add Tomatoes, Green chilies, Nigella, Boiled Chickpeas Paste, Mehran Chickpeas Masala, and cook it for two minutes
⦁ Then add chickpeas and cook it for more two minutes and add Water (3 cup). Now cook it for 10 minutes
⦁ Your spicy chickpeas are ready to serve

Puri Preparation:
Ingredients:
3 Cup Miada
1 & ½ Cup Water
1 Ltr Cooking Oil
Preparation:
⦁ In a bowl add maida, cooking oil (2 TBSP) water, salt and mix
⦁ Mix it and Keep it in the fridge for 30 minutes
⦁ Now make round purries
⦁ After this, add cooking oil in a pan and fry these purries
⦁ Your spicy purries are ready to serve

Preparation Time: 30 Minutes Serve: 3 People

اجزاء
چنے 500گرام
پیاز 2عدد
ٹماٹر 2عدد
سبز مرچ 3عدد
لہسن چوپ 1-1/2چائے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
دھنیا پاؤڈر 1-1/2چائے کے چمچ
میتھی دانہ 1/2چائے کا چمچ
پانی 1کپ
چنے کا پیسٹ 150 گرام

چنے بنا نے کا طریقہ
۔ایک پین میں کھانے کا تیل لیں اوراس میں پیازڈال کر براؤن کرلیں ۔
۔اب میں مہران لہسن پیسٹ ،مہران ادرک پیسٹ ڈال کر دو منٹ تک پکالیں ۔
۔اب اس میں ٹماٹر ،سبز مرچ ،کلونجی ،اُبلے ہوئے چنے پیسٹ ،مہران چھولے مصالحہ ڈال کر دو منٹ تک پکا لیں ۔
۔اب اس میں چنے ڈا ل کر مزید دو منٹ تک پکا لیں اور پانی (تین کپ )ڈال کر دس منٹ تک پکالیں ۔
آپکے مزیدار چنے تیا رہیں ۔
پکانے کا وقت: تیس منٹ افراد: تین عدد

پوری بنانے کا طریقہ
اجزا ء
میدہ 3 کپ
پانی 1-1/2 کپ
کھانے کا تیل 1لیٹر

۔ایک باؤل میں میدہ لیں اوراس میں کھانے کا تیل (2 کھانے کے چمچ)، پانی اور نمک ڈال کر مکس کرلیں ۔
۔اب اسے گوندھ کر تیس منٹ تک فریج میں رکھ دیں ۔
۔ اب گُندھے ہوئے میدے کی گول گول پوریاں بنا لیں ۔
۔اب ایک پین میں کھانے کاتیل لیں اورا س میں تیا رشدہ پوریاں ڈال کر فرائی کرلیں ۔
۔آپکی مزیدار پوریاں تیا ر ہیں ۔
پکا نے کا وقت: بیس منٹ افراد: تین عدد

حلوہ بنانے کا طریقہ
اجزاء
سوجی 250گرام
چینی 500گرام
پانی 1لیٹر
آئل 250گرام
الائچی 6عدد

ترکیب
۔ایک پین میں پانی لیں اوراس میں الائچی اور چینی ڈال کر شیرہ بنا لیں ۔
۔اب ایک پین میں گھی لیں اوراس میں سوجی ڈال کر براؤن کر لیں ۔
۔اب براؤن کی ہوئی سوجی کو تیار شدہ شیرے میں ڈال دیں اور گا ڑھا ہونے تک پکالیں ۔
۔آپکا مزیدار حلوہ تیا رہے ۔
پکانے کا وقت: بیس منٹ افراد : تین عدد

  0

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *