Suji halwa with puri recipe Do you remember the great old times of your childhood where your mother would make some soft velvety halva and the times of your college and university where you would bunk classes and eat halwa with steaming hot puris at your nearest dhaba? Well if you are in the mood of reliving those moments, Pakistan’s largest onl ...
Read More
Suji halwa with puri recipe Do you remember the great old times of your childhood where your mother would make some soft velvety halva and the times of your college and university where you would bunk classes and eat halwa with steaming hot puris at your nearest dhaba? Well if you are in the mood of reliving those moments, Pakistan’s largest online food portal, yes your very own sooperchef.pk is bringing the delectable and healthful suji halwa with puri recipe back to your kitchens through your smartphones and other smart devices, so you can taste your favourite snack of your childhood memories once more! There are a lot of appetizing and fragrant halwa recipes that you can discover on the carte du jour of sooperchef.pk, a few of the first-rate recipes on the menu right now take in the mouth-watering and sweet-smelling coconut halwa recipe, the winter’s pleasure: gajar ka halwa recipe, the delicious and the last but not the least, the drool-worthy akhrot halwa recipe. Halwa is essentially a thick, sweet confection served across numerous parts of the planet including crossways the Middle East, the Arabian Peninsula, South Asia, central Asia, and Europe and now gaining reputation over a number of parts of America as well. The sooji halwa is eaten mainly in places like India, Pakistan, Nepal, Afghanistan, and Bhutan. It is conventionally prepared with wheat semolina, in the company of butter or vegetable oil, and honey or sugar is used for the sweetening principles. Learn and prepare the suji halwa with puri recipe at your home with the help of sooperchef.pk and download the entire recipe in both Urdu and English languages for free.
Less Content
Halwa Preparation Ingredients:
  • 250 gm Semolina
  • 500 gm Sugar
  • 1 Liter water
  • 250 gm Desi Ghee
  • 6 Green Cardamoms
  • 1 TSP Food Color
Preparation:
  • Add water in a pan, also add cardamoms, sugar and prepare the sugar syrup
  • Now add Cooking oil/Ghee, semolina and let it brown
  • After this, add this fried semolina into the syrup and cook it until it thickened then add food color
  • Your yummy Halwa is ready to serve
Chanay Preparation Ingredients:
  1. 500 gm chickpeas
  2. 2 Onions
  3. 2 Tomatoes
  4. 3 Green Chilies
  5. 1 & ½ TSP Chopped Garlic
  6. Salt (As Needed)
  7. 1 & ½ TSP Coriander Powder
  8. ½ TSP Fenugreek Seeds
  9. 1 Cup Water
  10. 150 gm Chickpeas paste
Preparation:
  1. First of all, add cooking oil in a pan, add onions and let them brown
  2. Now add, Mehran Ginger Garlic Paste and cook it for two minutes
  3. Then add Tomatoes, Green chilies, Nigella, Boiled Chickpeas Paste, Mehran Chickpeas Masala, and cook it for two minutes
  4. Then add chickpeas and cook it for more two minutes and add Water (3 cup). Now cook it for 10 minutes
  5. Your spicy chickpeas are ready to serve
Puri Preparation: Ingredients:
  • 3 Cup Miada
  • 1 & ½ Cup Water
  • 1 Ltr Cooking Oil
Preparation:
  1. In a bowl add maida, cooking oil (2 TBSP) water, salt and mix
  2. Mix it and Keep it in the fridge for 30 minutes
  3. Now make round purries
  4. After this, add cooking oil in a pan and fry these purries
  5. Your spicy purries are ready to serve
Preparation Time: 30 Minutes Serve: 3 People

اجزاء
چنے 500گرام
پیاز 2عدد
ٹماٹر 2عدد
سبز مرچ 3عدد
لہسن چوپ 1-1/2چائے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
دھنیا پاؤڈر 1-1/2چائے کے چمچ
میتھی دانہ 1/2چائے کا چمچ
پانی 1کپ
چنے کا پیسٹ 150 گرام

چنے بنا نے کا طریقہ
۔ایک پین میں کھانے کا تیل لیں اوراس میں پیازڈال کر براؤن کرلیں ۔
۔اب میں مہران لہسن پیسٹ ،مہران ادرک پیسٹ ڈال کر دو منٹ تک پکالیں ۔
۔اب اس میں ٹماٹر ،سبز مرچ ،کلونجی ،اُبلے ہوئے چنے پیسٹ ،مہران چھولے مصالحہ ڈال کر دو منٹ تک پکا لیں ۔
۔اب اس میں چنے ڈا ل کر مزید دو منٹ تک پکا لیں اور پانی (تین کپ )ڈال کر دس منٹ تک پکالیں ۔
آپکے مزیدار چنے تیا رہیں ۔
پکانے کا وقت: تیس منٹ افراد: تین عدد

پوری بنانے کا طریقہ
اجزا ء
میدہ 3 کپ
پانی 1-1/2 کپ
کھانے کا تیل 1لیٹر

۔ایک باؤل میں میدہ لیں اوراس میں کھانے کا تیل (2 کھانے کے چمچ)، پانی اور نمک ڈال کر مکس کرلیں ۔
۔اب اسے گوندھ کر تیس منٹ تک فریج میں رکھ دیں ۔
۔ اب گُندھے ہوئے میدے کی گول گول پوریاں بنا لیں ۔
۔اب ایک پین میں کھانے کاتیل لیں اورا س میں تیا رشدہ پوریاں ڈال کر فرائی کرلیں ۔
۔آپکی مزیدار پوریاں تیا ر ہیں ۔
پکا نے کا وقت: بیس منٹ افراد: تین عدد

حلوہ بنانے کا طریقہ
اجزاء
سوجی 250گرام
چینی 500گرام
پانی 1لیٹر
آئل 250گرام
الائچی 6عدد
کھانے کا رنگ 1/چائے کے چمچ

ترکیب
۔ایک پین میں پانی لیں اوراس میں الائچی اور چینی ڈال کر شیرہ بنا لیں ۔
۔اب ایک پین میں گھی لیں اوراس میں سوجی ڈال کر براؤن کر لیں ۔
۔اب براؤن کی ہوئی سوجی کو تیار شدہ شیرے میں ڈال دیں اور گا ڑھا ہونے تک پکالیں ۔
کھانے کا رنگ
ڈال کر مکس کر لیں کھانے کا رنگ
۔آپکا مزیدار حلوہ تیا رہے ۔

پکانے کا وقت: بیس منٹ افراد : تین عدد

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *