Recipes

More

Steamed Bao Buns Recipe

Steamed Bao Buns Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

Delicious and soft Steamed Bao Buns filled with K&N's Croquettes will double the joy of your meal. These Steamed Bao Buns are super easy to make. Try these Steamed Ban Buns and let us know of your feedback.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add warm milk, sugar, active dry yeast and mix well. let it rest for 5 minutes.

2 .
Now in a bowl add flour, baking powder, baking soda, salt and knead a smooth dough. Cover and rest until doubles in size.

3 .
Take the dough and roll it down with the help of rolling pin into flat circular sheet.

4 .
With the help of round cutter, cut small circles from the sheet, brush oil on it and fold them in half. Rest for 10-15 mins before steaming.

5 .
place the butter paper in steamer, grease it with oil, put the prepared bao buns on it and steam for 10 minutes. Your Bao Buns are ready.

6 .
In a pan heat oil and butter and add onion, ginger garlic paste cook until translucent. Now add tomatoes and cook until tomatoes are soft. Add salt, kashmiri red chili, ketchup and cook for 1-2 minutes. Now add yogurt, cream and cook for 3-4 minutes. Your masala is ready.

7 .
Prepare K&N's Croquettes as per instructions on the pack. set aside.

8 .
Take the prepared bao buns and open them from center, add masala, place the prepared K&N's Croquettes, top it with some sliced onion, coriander, sesame seeds and nigella seeds.

9 .
Your Steamed Bao Buns are ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
باؤ بن بنانے کے لئے ایک باؤل میں گرم دودھ، چینی اور خمیر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور پانچ منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب ایک باؤل میں میدہ، بیکنگ پاؤڈر، بیکنگ سوڈا اور نمک ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اور ڈھک کر سائز میں ڈبل ہونے تک رکھ دیں۔

3 .
پھر ڈو کو چار برابر حصوں میں کاٹ کر بیلنے کی مدد سے گول شکل میں بیل لیں۔

4 .
اب اس بیلی ہوئی روٹی کو گول کٹر کی مدد سے کاٹ لیں اور برش سے آئل لگاکر فولڈ کر لیں اور دس سے پندرہ منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

5 .
اب سٹیمر میں بٹر پیپر رکھیں اور آئل سے گریس کریں تیار کئے ہوئے باؤ بن رکھ کر دس منٹ سٹیم کر لیں۔باؤ بن تیار ہیں۔

6 .
مصالحہ بنانے کے لئے ایک پین میں مکھن گرم کرکے اس میں پیاز اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ پکا لیں۔اب اس میں ٹماٹر ڈال کر نرم ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں نمک، کشمیری سرخ مرچیں اور کیچپ ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔اب ا س دہی اور کریم ڈا ل کر تین سے چار منٹ پکائیں۔مصالحہ تیارہے۔

7 .
اسمبلنگ کے لئے پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق کروکیٹس تیار کر لیں۔

8 .
اب تیار کئے ہوئے باؤ بن لے کر ان کو درمیان سے کھول دیں اور اس میں مصالحہ، کروکیٹس، پیاز، دھنیا، تِل اور کلونجی ڈال دیں۔

9 .
مزیدار سٹیمڈ باؤ بن تیار ہیں۔

Recipe Tips