Recipes

More

Special Kaleji Masala Recipe

Special Kaleji Masala Recipe

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    5

Research Content

Special Kaleji Masala Recipe, finger licking recipe is here to try. Make this tempting Mutton Kaleji Masala Recipe this Eid and share your thousghts with us about this recipe.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Take a bowl add water, vinegar, one tablespoon ginger garlic paste and soak liver in it for 1 hour.

2 .
In a pan heat oil, add onion, cumin seeds, mustard seeds, one tablespoon ginger garlic paste and cook until light brown.

3 .
Then add tomatoes, green chili paste, red chili powder, coriander powder, cumin powder, turmeric, chili flakes, 1/2 cup of water and cook for 5 minutes.

4 .
Add mutton liver, mix it well and cook for 5 minutes. Add half cup of hot water and cook on low flame for 5 to 7 minutes or until tender.

5 .
In last add salt, garam masala powder and mix it well. Garnish with coriander leaves and your dish is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں پانی، سرکہ، ایک کھانے کا چمچ ادرک لہسن پیسٹ اور کلیجی ڈال کر ایک گھنٹے کے لیے بھگو کر رکھ دیں۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز، ذیرہ، رائی دانہ اور ایک کھانے کا چمچ ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر براؤن ہونے تک پکائیں۔

3 .
پھر اس میں ٹماٹر، سبز مرچیں، لال مرچیں پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، ہلدی، کٹی لال مرچ اور پانی ڈال کر پانچ منٹ کے لئے پکائیں۔

4 .
اب اس میں کلیجی ڈال کر مکس کریں اور پانچ منٹ کے لئے اچھی طرح پکائیں۔پھر اس میں آدھا کپ گرم پانی ڈال کر ہلکی آنچ پر پانچ سے سات منٹ گلنے تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں نمک اور گرم مصالحہ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔دھنیے کے پتوں کے ساتھ گارنش کر کے سرو کریں۔

Recipe Tips