Special Gola Ganda probably everyone's favorite Street Food in Summer. Now make this Gola Ganda at home for your Kids and let us know how do you like it. ...
Read More
Special Gola Ganda probably everyone's favorite Street Food in Summer. Now make this Gola Ganda at home for your Kids and let us know how do you like it.
Less Content
  • Ingredients:
  • 1 kg Sugar
  • 1 & 1/2 cup Water
  • Lemon essence few drops
  • Blue food color as required
  • Afza essence few drops
  • Red food color as required
  • Rose essence few drops
  • Green food color as required
  • Pineapple essence few drops
  • Yellow food color as required
  • Red jelly as required
  • Condense milk as required
  • Chocolate syrup as required
  • Chopped almonds as required
  • Crushed ice as required
  • Instructions:
  • In a pan add sugar, water and cook it for 2 to 3 minutes so the sugar get dissolve.
  • Pour the sugar mixture in four separate bowls to make different syrups.
  • In first bowl mix lemon essence, blue food color and make blue sugar syrup.
  • In second bowl mix afza essence, red food color and make red sugar syrup.
  • In third bowl mix rose essence, green food color and make green sugar syrup.
  • In forth bowl mix pineapple essence, yellow food color and make yellow sugar syrup.
  • Method one:
  • Take a glass, add crushed ice and pour sugar syrup of your choice.
  • Add some more ice, pour more sugar syrup, chocolate syrup and condensed milk.
  • Top it with some jelly and it’s ready to serve.
  • Method two:
  • In a bowl add crushed ice, pour yellow and blue sugar syrup.
  • Add some more crushed ice, pour green and red sugar syrup on it.
  • Top it with condensed milk, chocolate syrup and ice cream scoop.
  • Garnish with jelly, chopped almonds and some sugar syrup and it’s ready to serve.

Preparation Time:

20-25 minutes

Cooking Time:

10-12 minutes

Serve:

8-10 persons

اجزاء:
چینی 1کلو
پانی 1اور آدھا کپ
لیمن ایسنز چند قطرے
نیلا کھانے کا رنگ حسبِ ضرورت
افزا ایسنز چند قطرے
لال کھانے کا رنگ حسبِ ضرورت
روز ایسنز چند قطرے
سبز کھانے کا رنگ حسبِ ضرورت
انناس ایسنز چند قطرے
پیلاکھانے کا رنگ حسبِ ضرورت
ریڈ جیلی حسبِ ضرورت
کنڈینس ملک حسبِ ضرورت
چوکلیٹ سیرپ حسبِ ضرورت
چوپڈ بادام حسبِ ضرورت
کٹی ہوئی بڑف حسبِ ضرورت

ترکیب:
ایک پین میں چینی اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔
اب اس چینی کے مکسچر کو چار الگ الگ باؤلز میں ڈال لیں۔
پھر پہلے باؤل میں لیمن ایسنز اور نیلاکھانے کا رنگ ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے نیلا شوگر سیرپ بنا لیں۔
اب دوسرے باؤل میں افزا ایسنز، لال کھانے کا رنگ ڈال کر اچھی طرح مکس کر کے لال شوگر سیرپ بنا لیں۔
پھر تیسرے باؤل میں روز ایسنز، سبز کھانے کا رنگ ڈال کر اچھی طرح مکس کر کے سبز شوگر سیرپ بنا لیں۔
اب چوتھے باؤل میں اننا س ایسنز، پیلا کھانے کا رنگ ڈال کر اچھی طرح مکس کر کے پیلا شوگر سیرپ بنا لیں۔
پہلی ترکیب:
ایک گلاس لیں اس میں کٹی ہوئی بڑف ڈالیں او ر اس پر اپنی مرضی کا کوئی سیرپ ڈال لیں۔
اب پھر اس میں بڑف، شوگر سیرپ، چوکلیٹ سیرپ اور کنڈینس ملک ڈال کر جیلی رکھیں۔ دوسری ترکیب:
ایک باؤل میں کٹی ہوئی بڑف ڈال کر اس پر پیلا اورنیلا شوگر سیرپ ڈالیں۔
اب پھر اس میں کٹی ہوئی بڑف ڈال کر لال اور سبز شوگر سیرپ ڈالیں۔
پھر اس پر کنڈینس ملک، چوکلیٹ سیرپ اور آئسکریم سکوپ رکھیں۔
جیلی اور کٹے ہوئے باداموں کے ساتھ گارنش کر کے سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

20-25 منٹ

پکانے کا وقت :

10-12 منٹ

افراد :

افراد 08-10

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *