Recipes

More

Arabian Rice Recipe

Arabian Rice Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Research Content

Hot shots with Arabian rice is one appetizing recipe loaded with all the flavors and taste this recipe can never go wrong. Especially when you top it with Kurkure it will give you additional spark of taste. Give this hot shots with Arabian rice recipe a try and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken boneless cube cut, chilli garlic sauce, salt, black pepper powder, white pepper, paprika, vinegar, mustard paste and mix them well and keep it aside for 15 to 20 minutes.

2 .
In a bowl add flour, corn flour, baking powder, cold milk, paprika powder, salt, chilli garlic sauce and mix them well now keep it aside.

3 .
Now take the marinated chicken dip into milk butter then into kurkurey crumbs and do this for 2 times.

4 .
Now deep fry for about 6 to 8 minutes on low medium flame until light golden brown then take it off.

5 .
In a pot add oil heat up it then add cloves , green cardamom, garam masala, salt and stir it for about 1 to 2 minutes then add boiled rice, yellow food colour and cover it with the lid for 5 to 10 minutes.

6 .
In a platter add Arabian rice then hot shots drizzle sauce and top up with kurkurey.

7 .
Your Arabian Rice are ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں چکن بون لیس، چِلی گارلک سوس، نمک، کالی مرچ پاؤڈٖر، سفید مرچ، پیپریکا، سرکہ اور مسٹرڈ پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے پندرہ سے بیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
ایک باؤل میں میدہ، بیکنگ پاؤڈر، کارن فلار، ٹھنڈا دودھ، پیپریکا پاؤڈر، نمک اور چِلی گارلک سوس ڈال کراچھی طرح مکس کریں۔

3 .
اب میرینیٹ کیے ہوئے چکن کو ملک بٹر میں ڈِپ کرکے کُرکُرے کرمز میں کوٹ کریں اور اسی عمل کو دو بار دہرائیں۔

4 .
پھردرمیانی ہلکی آنچ پر چھ سے آٹھ منٹ لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

5 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لونگ، سبز الائچی، گرم مصالحہ اور نمک ڈال کر ایک سے دو منٹ مکس کریں۔اب اس پر ابلے ہوئے چاولو ں کی تہہ لگائیں اور پیلا کھانے کا رنگ ٖڈال کر ڈھکن سے پانچ سے دس منٹ ڈھانپ کر رکھ دیں۔

6 .
ایک پلیٹر میں عریبین رائس ڈال کر اس پر سوس ڈالیں اور کُرکُرے رکھ دیں۔

7 .
مزیدار عریبین رائس ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips