Sizzling Chocolate Brownie With Ice Cream Recipe

  • VIEWS
    1927

Research Content

Wait is over! here is most sizziling chocolate recipe for Chocolate lovers. Try this mouth watering Sizzling Chocolate Brownie With Ice Cream Recipe and share your experience with us.

Ingredients:
Double Chocolate Brownie:
1 cup Cooking Chocolate
1/2 cup Butter
3 Eggs
1/2 cup Caster sugar
3/4 cup Flour
2 tbsp Coca powder
1 tsp baking powder
1 tsp Vanilla essence
Chocolate Sauce ingredients:
3/4 cup Cooking chocolate
1/2 cup cream
2 tbsp cocoa powder
2 tbsp Butter
3-4 tbsp Water
Assembling:
1 tbsp Butter
Vanilla ice cream as required
Walnuts as required

Directions:
-Melt the chocolate on double boiler. Then set it aside.
-Sift the flour, cocoa powder, baking powder together and keep aside.
-In a bowl beat eggs with sugar until sugar dissolves.
-Add the flour mixture and mix it with the whisk well.
-Add vanilla essence, chocolate and butter mixture then mix it well.
-Pour the batter in a greased pan and bake it in a preheated oven at 170°C for 20-25 minutes.
-Let it cool.
-Now in another pan melt chocolate and butter over the double boiler.
-Add cocoa powder and cream and mix it well together.
-Add water and mix it well. Keep it aside.
-Now cut brownie in slices.
-Add butter in a hot pan or sizzler.
-Place the brownie slice. Top it with a scoop of ice cream.
-Pour the chocolate sauces.
-Sprinkle some walnut and serve.

ڈبل چوکلیٹ بر اؤ نی اجزاء:
کوکنگ چوکلیٹ 1کپ
مکھن آدھا کپ
انڈے 3عدد
پسی ہوئی چینی آدھا کپ
میدہ 3چوتھائی کپ
کوکوا پاؤڈر 2کھانے کے چمچ
بیکنگ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ونیلا ایسنز 1چائے کا چمچ
چوکلیٹ ساس اجزاء:
کوکنگ چوکلیٹ 3چوتھائی کپ
کریم آدھا کپ
کوکوا پاؤڈر 2کھانے کے چمچ
مکھن 2کھانے کے چمچ
پانی 3-4کھانے کے چمچ
سرونگ کے اجزاء:
مکھن 1کھانے کا چمچ
ونیلا آئسکریم حسبِ ضرورت
اخروٹ حسبِ ضرورت

ترکیب:
ایک ڈبل بوائلر میں چوکلیٹ، مکھن ڈالیں اور پگھلا کر ایک سائیڈ پر رکھ دیں۔
اب میدہ، کوکوا پاؤڈراوربیکنگ پاؤڈر چھان لیں۔
ایک الگ باؤل میں انڈے اور چینی اچھی طرح پھینٹ لیں۔
اب اس میں چھنا ہوا میدے کا مکسچر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔
پھر ونیلا ایسنز ، چوکلیٹ اور مکھن کا مکسچر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔
اب ایک بیکنگ پین میں آئل لگا کر بٹر پیپر لگا لیں پھر اس ا پین میں چوکلیٹ کا مکسچر ڈالیں اور پہلے سے گرم اوون میں 170'c پر 20-25منٹ بیک کر لیں۔ چوکلیٹ ساس:
ایک ڈبل بوائلر میں چوکلیٹ، مکھن ڈال کر پگھلا لیں۔
پھر اس میں کوکوا پاؤڈر اور کریم ڈال کر اچھی طرح مکس کر یں۔
پھر پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور سائیڈ پر کر دیں۔
بیک کی ہوئی براؤنی کو چار برابر سلائیسیز میں کاٹ لیں۔
اب ایک سزلنگ ڈش کو اچھی طرح گر م کر کے مکھن ڈالیں۔
اب اس پر براؤنی سلائس رکھ کر ونیلا آئسکریم کا ایک سکوپ رکھیں۔
اب تیار کی ہوئی چوکلیٹ ساس، آئسکریم اور براؤنی پر ڈال دیں۔
اخروٹ کی ٹوپنگ کر کے اسی سزلنگ پلیٹ میں فوراََ سرو کریں۔

LEAVE A REVIEW


 Your Comment has been sent successfully. Thank you!   Refresh
Error: Please try again