Shawarma Rice Platter : Perfect Homemade Chicken Shawarma Rice Platter Recipe with Thahini mayo sauce and homemade mayo chilli sauce and Vinaigrette Salad with Rice. This is a Chicken Shawarma Platter has a good combination of food and enjoy this and enjoy shawarma family pl ...
Read More
Shawarma Rice Platter : Perfect Homemade Chicken Shawarma Rice Platter Recipe with Thahini mayo sauce and homemade mayo chilli sauce and Vinaigrette Salad with Rice. This is a Chicken Shawarma Platter has a good combination of food and enjoy this and enjoy shawarma family platter. try and do share your feedback!
Less Content
  • Ingredients for Chicken :
  • 1/2 kg Chicken (Boneless striip cutting)
  • 1 tbsp Red chilli flakes
  • salt to taste
  • 1 cup Yogurt
  • 1/2 tsp Coriander Powder
  • 1/2 tsp Black pepper powder
  • 1 tbsp Lemon Juice
  • 1 tbsp Ginger Garlic paste
  • 1/2 tsp Cumin Powder
  • Ingredients for Rice :
  • 1 cup Rice
  • 1 Chicken Cube
  • 1 tbsp Turmeric Powder
  • 1 tbsp Garlic Paste
  • 2 tbsp Oil
  • 2 cups Water
  • Salt to Taste
  • Ingredients for Tahini Sauce :
  • 1/2 Cup Tahini Paste
  • 2 tbsp Garlic
  • 1 cup Mayonnaise
  • 2 tbsp Cream
  • 1 tsp Black Pepper
  • Salt to taste
  • Ingredients for Mayo Chilli Saue :
  • 1/2 cup Mayonnaise
  • 1 cup Ketchup
  • 2 tbsp Chilli Sauce
  • 1 tbsp Red Chilli Flakes
  • 1/2 cup Cream
  • Vinaigrette Salad Dressing :
  • 1/2 cup Cucumber (julienne)
  • 1/2 cup Carrots (julienne)
  • 1/2 cup Onion (julienne)
  • 1/2 cup Capsicum (julienne)
  • 1 cup Vinegar
  • 1 cup Water
  • Directions For Shawarma Chicken :
  • In a pan add chicken, red chilli flakes, salt, yogurt, coriander powder, black pepper, lemon juice, ginger garlic paste & cumin powder & marinate for 15-20 mins. Then cook the chicken in a pan for 7-8 mins or until TENDER. Then Keep aside the chicken.
  • Directions For Tahini Sauce :
  • In a bowl add Tahini paste, garlic, mayonnaise, cream, black pepper & salt and mix it well.
  • Directions For Mayo Chilli Sauce :
  • In a bowl add mayo, cream, ketchup, chilli sauce & chilli flakes and mix well.
  • Directions For Rice :
  • In a pan add oil heat up and add garlic & saute for 1 minute, then add water, salt, chicken cube, turmeric powder and cook then add soaked rice and cook for 5-7 minutes then cover it with lid and cook for 5-7 minutes.
  • Your Shawarma Rice is ready. Set Your Platter the way you want.

Preparation Time:

20-25 minutes

Cooking Time:

35-40 minutes

Serve:

3-4 persons

چکن بنانے کے اجزاء:
چکن بون لیس آدھا کلو
کٹی لال مرچیں 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
دہی 1کپ
دھنیا پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
کالی مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
لیموں کا رس 1کھانے کا چمچ
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
ذیرہ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
چاول بنانے کے اجزاء:
چاول 1کپ
چکن کیوب 1عدد
ہلدی پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
پانی 2کپ
نمک حسبِ ذائقہ
تاہینی سوس کے اجزاء:
تاہینی سوس آدھا کپ
لہسن 2کھانے کے چمچ
مایونیز 1کپ
کریم 2کھانے کے چمچ
کالی مرچ 1چائے کا چمچ
مایو چِلی سوس کے اجزاء:
مایونیز آدھا کپ
کیچپ 1کپ
چِلی سوس 2کھانے کے چمچ
کٹی لال مرچ 1کھانے کا چمچ
کریم آدھا کپ
ڈریسنگ:
کھیرا آدھا کپ
گاجریں آدھا کپ
پیاز آدھا کپ
شملا مرچ آدھا کپ
سرکہ 1کپ
پانی 1کپ

شوارما چکن بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں چکن، کٹی لال مرچ، نمک، دہی، دھنیا پاؤڈر، کالی مرچ، لیموں کا رس، ادرک لہسن پیسٹ اور ذیرہ پاؤڈر ڈال کر پندرہ سے بیس منٹ میرینیٹ کر لیں۔
اب چکن کو سات سے آٹھ منٹ گلنے تک پکائیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔
تاہینی سوس بنانے کی ترکیب:
ایک باؤل میں تاہینی پیسٹ، مایونیز، کریم، کالی مرچ اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔ سوس تیار ہے۔
مایو چِلی سوس بنانے کی ترکیب:
ایک باؤل میں مایو، کریم، کیچپ، چِلی سوس اور کٹی لال مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں، سوس تیار ہے۔
چاول بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گر م کر کے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔
اب اس میں پانی، نمک، چکن کیوب، ہلدی پاؤڈر اور بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر پانچ سے سات منٹ پکائینَ
پھر ڈھکن سے ڈھانپ کر دوبارہ پانچ سے سات منٹ پکنے دیں۔
مزیدار شوارما رائس پلیٹر تیار ہے۔

تیاری کا وقت :

20-25 منٹ

پکانے کا وقت :

35-40 منٹ

افراد :

افراد 3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *