Shawarma Rice Platter Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    3

Research Content

Shawarma Rice Platter : Perfect Homemade Chicken Shawarma Rice Platter Recipe with Thahini mayo sauce and homemade mayo chilli sauce and Vinaigrette Salad with Rice. This is a Chicken Shawarma Platter has a good combination of food and enjoy this and enjoy shawarma family platter. try and do share your feedback!


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan add chicken, red chilli flakes, salt, yogurt, coriander powder, black pepper, lemon juice, ginger garlic paste & cumin powder & marinate for 15-20 mins.

2 .
Then cook the chicken in a pan for 7-8 mins or until tender. Then Keep aside the chicken.

3 .
In a bowl add Tahini paste, garlic, mayonnaise, cream, black pepper & salt and mix it well.

4 .
In a bowl add mayo, cream, ketchup, chilli sauce & chilli flakes and mix well.

5 .
In a pan add oil heat up and add garlic & saute for 1 minute, then add water, salt, chicken cube, turmeric powder and cook then add soaked rice and cook for 5-7 minutes

6 .
Now cover it with lid and cook for 5-7 minutes.

7 .
Your Shawarma Rice is ready. Set Your Platter the way you want.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک پین میں چکن، کٹی لال مرچ، نمک، دہی، دھنیا پاؤڈر، کالی مرچ، لیموں کا رس، ادرک لہسن پیسٹ اور ذیرہ پاؤڈر ڈال کر پندرہ سے بیس منٹ میرینیٹ کر لیں۔

2 .
اب چکن کو سات سے آٹھ منٹ گلنے تک پکائیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
ایک باؤل میں تاہینی پیسٹ، مایونیز، کریم، کالی مرچ اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔ سوس تیار ہے۔

4 .
ایک باؤل میں مایو، کریم، کیچپ، چِلی سوس اور کٹی لال مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں، سوس تیار ہے۔

5 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گر م کر کے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔اب اس میں پانی، نمک، چکن کیوب، ہلدی پاؤڈر اور بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر پانچ سے سات منٹ پکائیں۔

6 .
پھر ڈھکن سے ڈھانپ کر دوبارہ پانچ سے سات منٹ پکنے دیں۔

7 .
مزیدار شوارما رائس پلیٹر تیار ہے۔

LEAVE A REVIEW