Received many requests for vegetable recipe, so here is our attempt to Shaljam Gosht Recipe. Try out this scrumptious Shaljam Gosht Recipe and let us know how do you like it. ...
Read More
Received many requests for vegetable recipe, so here is our attempt to Shaljam Gosht Recipe. Try out this scrumptious Shaljam Gosht Recipe and let us know how do you like it.
Less Content
  • Ingredients:
  • 1/2 cup Oil
  • 1 large Onion
  • 700g Mutton
  • 2 tbsp. Ginger garlic Paste
  • 3-4 Tomatoes
  • Salt to taste
  • 1/2 tbsp. Red chili powder
  • 1/2 tsp Turmeric
  • 3 cup Water
  • 1/2 kg turnip
  • 2 tsp Coriander powder
  • 1/2 tsp Garam Masala
  • 3-4 Green chilies
  • 3-4 tbsp. Green coriander
  • Directions:
  • - In a pan heat oil, add onions, saute for 2-3 minutes. then add mutton and ginger garlic paste. cook for 6-8 minutes.
  • - Add tomatoes, salt, red chili flakes, turmeric, red chili powder and cook until tomatoes get tender.
  • - Add water and cover the lid. Cook for 6-8 minutes.
  • - Add Turnip, coriander powder, garam masala and cook for 5-6 minutes on high flame.
  • - Add water and cover the lid. Cook for 12-15 minutes on medium flame.
  • - Turn off the flame, add coriander leaves and cover the lid for minute.
  • - Serve hot with Roti, Naan or Rice.

Preparation Time:

10 minutes

Cooking Time:

1 hour

Serve:

4-5 persons

اجزاء:
کھانے کا تیل آدھا کپ
پیاز 1عدد
مٹن 700g
ادرک لہسن پیسٹ 2کھانے کے چمچ
ٹماٹر 3-4عدد
نمک حسبِ ضرورت
لال مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
ہلدی آدھا چائے کا چمچ
پانی 3کپ
شلجم آدھا کلو
دھنیا پاؤڈر 2کھانے کے چمچ
گرم مصالحہ آدھا چائے کا چمچ
ہری مرچیں 3-4عدد
سبز دھنیا 3-4کھانے کے چمچ

ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر 2-3منٹ بھون لیں۔
پھر اس میں مٹن اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر 6-8منٹ پکا لیں۔
اب اس میں ٹماٹر، نمک، کٹی لال مرچ،ہلدی اور لال مرچ پاؤڈرڈال کر ٹماٹر گلنے تک پکائیں۔
پھر پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھانپ کر 6-8منٹ پکائیں۔
اب شلجم ، دھنیا پاؤڈراورگرم مصالحہ ڈال کر تیز آنچ پر 5-6منٹ پکائیں۔
پھراس میں پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھانپ کر درمیانی آنچ پر 12-15منٹ پکا لیں۔
اب چولہا بند کر کے دھنیاڈالیں اور ایک منٹ کے لئے ڈھکن سے ڈھانپ کر رکھیں۔
گرم گرم روٹی ،نان یا چاول کے ساتھ سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

10 منٹ

پکانے کا وقت :

1 گھنٹہ

افراد :

افراد 4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *