Recipes

More

Restaurant Style Hot and Sour Soup Recipe by SooperChef

Restaurant Style Hot and Sour Soup Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    5

This delicious Restaurant Style Hot and Sour Soup is a Winter essential. Make this comforting Hot and Sour Soup and warm up yourself for the season. Try it out and share your feedback in comments below.

 Ingredients

Ingredients for Chicken Stock
Ingredients for Slurry
Ingredients for Hot and Sour Soup

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot add chicken, onion, garlic, black peppercorns, salt, and water and boil for 20 mins or until stock is done.

2 .
Remove the chicken from the stock and reserve the stock for later use.

3 .
In a bowl add corn flour, and water and mix it well. Set aside.

4 .
In a pot heat oil and add chicken. Cook until chicken changes color. Add carrot, cabbage, and mushrooms and cook for a minute.

5 .
Add chicken stock, chili garlic sauce, soy sauce, dark soya sauce, chili sauce, vinegar, white pepper powder, black pepper powder, and slurry and cook until it starts to thicken.

6 .
Add egg whites and cook for 1-2 mins.

7 .
Your Restaurant Style Hot and Sour Soup is ready. Serve and garnish with green onion. Enjoy the soup.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن سٹاک بنانے کے لئے ایک برتن میں چکن، پیاز، لہسن، کالی مرچ، نمک، اور پانی ڈال کر بیسمنٹ یا سٹاک پوری طرح بننے تک ابالیں۔

2 .
اب چکن کو تیارسٹاک سے نکال لیں اوربعدکے استعمال کے لیے محفوظ کر لیں۔

3 .
سلری بنانے کے لئیایک باؤل میں کارن فلور، اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
ہاٹ اینڈ ساور سوپبنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کریں اور چکن ڈال اس وقت تک پکائیں جب تک چکن کا رنگ نہ بدل جائیپھر اس میں گاجر، بند گوبھی اور مشروم ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

5 .
اب چکن سٹک، چلی گارلک سوس، سویا سوس، ڈارک سویا سوس، چلی سوس، سرکہ، سفید مرچ پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، اورسلری ڈال کرگاڑھا ہونے تک پکائیں۔

6 .
پھراس میں انڈے کی سفیدی ڈال کر ایک سے دو منٹ تک پکائیں۔

7 .
ہری پیاز سے گارنش کریں۔ریسٹورنٹ سٹائل ہاٹ اینڈ ساورسوپ تیار ہے۔

Recipe Tips